Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%74 bipolar affektif bozukluk tanısıyla 1800 günle emekli olabilir miyim?
Burada önemli olan konu:
1- İlk sigortalı olunduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybı olmamak
2- Emeklilik talebinde bulunulan tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul olmak
3- En az 10 yıldan beri sigortalı bulunup (başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise bu 10 yıl şartı aranmaz) en az 1800 gün prim yatırmış olmak.
başkasının bakımına muhtaç olmak derken bu verilen rapor yüzdesi ile mi yoksa fiziksel niteliklerden dolayı gercekten bakıma muhtaç olmakla mı alakalıdır?
rapor ile alakalı ise oranı denir?
Bipolar Affektif hastasıyım. %74 raporum var. Emeklilik..?
arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir konu var. ben %74 bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelli bir bireyim. malulen emkliliğe başvursam emekli olabilirmiyim. vergi indirimi hakkımı elde ettim ama çalışmakta çok zorlanıyorum. rahatsızlığım çalışmama çok büyük engel. diyelim malulen emekli oldum;acaba kontrollerde iptal edilirmi emekliliğim. şunuda belirtmek istiyorum. hastalığım kronikleşti ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım. cevaplarını beklicem
merhaba günüm gelince ben malülen emekliliğe başvuruda bulunacagım. raporum %74 bipolar affektif bozukluk. acaba günüm dolmadan şuan çalışırken malülen emekli olabilirmiyim diye bir tespit yaptırabilirmiyim.
Evet, maluliyetin tespiti için başvuru yapabilirsin. Ama, psikolojik nedenlerle yapılan başvurularda "sürekli" ibareli rapor almak kolay değildir, biliyorsun. Yani, şimdi maluliyet tespiti diye uğraşıp, 2-3 yıl sonra kontrol muayenesi şerhi bulunan rapor almak hiç bir işe yaramaz...
sigorta gününün dolup erken emeklilikmi yoksa malulen emeklilikmi yarar sağlar
Merhaba arkadaşlar benim size sormak istediğim bir konu var. Benim rahatsızlığım %70 BİPOLAR AFFEKTİF BOZUKLUK maluliyet cetveline göre malülen emekli olabiliyorum.1800 günüm dolmak üzere ama ben sürekli rapor alamıyorum. Devamlı kontrollü rapor veriyorlar.Eğer emekli olursam yine kontrollü rapor vereceklerdir. Bu durumda ben malulen mi emekli olayım yoksa 3600 günü doldurduktan sonramı emekli olayım. Sizce hangi durum bana yarar sağlar:
Mantık olarak ne kadar erken emekli olup ne kadar erken emekli maaşını cebe koyarsan o kadar iyi
Ama tabii ki rapor süresi sonunda maluliyetin sona ermesi riski varsa, bunu da göze almak gerek. Olursa, yenidne prim yatırmaya başlayıp 3600'e tamamlamaya çalışırsınız...
Bilemiyorum. Raporun 2-3 sene sonra düşmesi riski ne kadar güçlü, bunu siz bilebilirsiniz ancak
evet çok haklısınız size şunu söylemek istiyorum. 10 yıldır rahatsızlığımdan dolayı tedavi görüyorum. doktor ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. bunu şeker hastalığı gibi düşünmelisiniz dedi. emekli olsam malülen örneğin 2 veya 3 kontrolden sonra sürekli ibareli rapor alabilirmiyim
Arkadaşım Bipolar Bozukluk Hastalıklarında Tedaiyle Düzelen : % 0 , Tedaviyle Kısmen Düzelen % 40 , Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ise % 70 rapor almaktadır. Bu doktorun kanaatidir. Ayrıca Bipolar Bozukluk Hastalığına sürekli rapor verilmiyor. 1 yıl sonra Kontrol Şerhi düşüyorlar..
Merhaba aranızda bipolar affektif bozukluktan malulen emekli olan varmı.
Merhaba aranızda bipolar affektif bozukluktan malulen emekli olan varmı. başvuruda bulunsam ne gibi sonuç çıkar. emeklilik zamanı gelmeden maluliyet tespiti yaptırmak için işten çıkmaya gerek varmı
malulen degil ama erken emeklilige başvurduk..bağkurdan..maluliyet tespiti için işten çıkmanıza gerek yok bildiğim kadarıyla.sgkp ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz..ayrıca bipolardan malulen emekli olanlar var..sosyal gruplarda bipolarla barişık yaşayanlar diye grup açtım..kaydolun hasatalık hakkındada konuşalım..ayrıca bipolar tedavisi olmayan sadece ilaçlarla engellenebilen,ilaçlarında bol yan etki yaptığı bi hastalıktır..devlet böyle bi hastalıkta emekli etmezse yanlış olur..ben işveren olsam bipolar hastasına iş vermem..atakları var sonuçta..siz uğraşın emekli olursunuz..
Merhaba arkadaşlar malulen emeklilik için haydarpaşa numune hastanesi olur dedi. Ama
Merhaba arkadaşlar geçen yıl ekim ayında malülen emeklilik için başvuru yaptım. Haydarpaşa numune hastanesine sevk ettiler. Hastane emekli olabilir raporu verdi. Ama sgk kabul etmedi. Beni erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderdiler. bu arada rahatsızlığım bipolar affektif bozukluk oranımda %70. on yıldan beri bu rahatsızlığı çekiyorum. Erenköy ise çelışabilir emekli olamaz raporu verdi. SGK da yaptığım başvuruyu reddetti. şimdi ben ne yapmalıyım. yeniden başvuru yapabilirmiyim. veya dava açabilirmiyim.
pekiii arkadaslar sayın Bülentabim şimdi bipolardan malülen emekli veya işgöremez aylığı bağlanırsa ehliyetin olup olmadıgını arastırıyolarmı yoksa sadece beyandamı bulunuyoruz!? 1. 2incisi Malulen emekli ve işgöremez aylığı aynı kategorimidir? yani farklı şeylermi malulen emekli! işgöremez maaşı aylığı??? tşkler! saygılar!
mehmet selcuk malulen emeklılık ıs kazası ve meslek hastalıgından oturu olsan %60 ve uzerınde engel olusursa 1800 ıs gunu ıle emeklı olmak demek ıs goremez de aynı katagorıde degıl ıs goremez demek vucudunda %10 ıle 59 a kadar engelı olan kısıye ıs goremez aylıgı baglanır ısgoremez demek calısırken raporlu ılken alınan ucretın anlamı demek ıs bası calısablır raporu alsada ısgoremez aylıgını almaya devam eder malulen emeklı olan da calısamaz
TİBET26, başvurunuzun reddedilmesine üzüldüm. İtirazınız sonucu gönderildiğiniz hastane de "çalışabilir" demiş anladığım kadarıyla... Bu durumda ya maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğunuzu öne sürerek red kararına karşı dava açmalısınız (mahkeme size adli tıp vb. bir yerden yeni rapor aldırır, o rapora göre işlem yapar).
tşkler fulya peki bipolar ve vücut engeli olan kişi malulen emeklilige basvurdu ve onaylandı varsayalım! peki ehliyetini nasıl alıyorlar yani araştırıyorlarmı? veyahut doktor sana sadece soruyormu ehliyetin var yada yok diye???tşkler!
mehmet kardesım bu hastalık psıkrıyatrı hastalıgı duygu kısılık bozuklugu da dıyebılınıyor hastalıgı ılerı derecedemı degılmı doktorlar karar verır tedavı ıle duzelen bırı ıse %30 verıyo tedavı edılemeyen ıse %70 oran verılıyor bu oranı olan malulen emeklı olmaya hak kazanıyor kardesım malulen emeklı olmak ehlıyetın ıptal yada alamaz dıye bır kaygı yok fakat psıkrıyatrı hastaların surucu belgesı alması doktorun onayına kalmıs bır olay gbt ye tabı tutuldugunda engellı olanın engelı ortaya cıkıyo ben 5 sen oncesı bankaya gıtmıstım benım engelıme pc den gordu memur sordum nerden anladınız pc den bılgılerınızden dedı bırdeemnıyetde basıma geldı aynı olay kafanızda bır soru varsa sıze onerım sudur bızler uzman degılız ama sen bunu bır saglık kuruluna gıren psıkrıyatrı uzmanlarına danıs net soyluyorum benım soylemek ıstedıgım sey psıkrıyatrı hastası olanların doktorun onayı olmadan surucu belgesı alamaz varsa ıptal olur saglamken b sınıfı surucu belgesı alanın sonradan engellı oldukdan sonra surucu belgesının ıptal oldugu gıbı devlet arastırmasada bırgun trafıge cıkarsın rutın kontrollerde karsına cıkıverır gbt testınde ıyı arastır mehmet
bak tibet kardesim psikiyatride malulluk zor ve engebeli hastaneye sevk ederler o olur der sgk kabul etmez bakirkoye veya erenkoye yollar orasi yatis verir epikriz icin bi yatarsin dunyan kararir cikartin diye aglarsin tamam bu hastalik omur boyu abliyorum bende ayni rahatsizlik var en iyisi vergi indirimiyle erken emeklilik alirsin belgeni yavas yavas calisirsin gunlerin dolunca hic kimse soramaz hic biyere sevk etmez olursun emekli ha ondan sonra kontrol koyup koymamak sgknin elinde sans kontrol koyarsa sadace gidersin sevk ettigi hastaneye 40 gectinmi devam eder 2 kontrolden sonra surekli olur isin ozeti bu sana kalmis