Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%68 raporu olan kişinin malulen emeklilği için izlemesi gereken yol..?

echram

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar abimler ablamlar herkese merhaba

Komşum ;
11-01-1953 doğumlu % 68 oranında raporu bulunmakta ve kendisinin :

430 gün SSK
4 yıl 8 ay 17 gün bağkurdan primi bulunmakta

Halen Bağkurlu olarak gözükmekte (Trabzonda bir adet çay cüzdanı onun üzerinden işlem görüyor )
Bir zaman da engelli maaşı almış ama bir sebeple kesmişler heralde malülen emeklilik için başvurduğunda
üzerinde bulunan bağkuru görmüşler diye düşünmekteyim.Bu işlemler için Trabzonla görüşmem gerekiyormu yoksa
Gebzede yaşıyorum burdaki sgkdan halledebilirmiyiz çünkü komşumun yürüyecek hali yok.,

Adım adım ne yapmam gerekiyor tecrübeli abilerimizden bilgi bekliyorum bu konuda yardım edenler bir adet
hayır duasını hanesine emin olun yazdıracaklardır...

Şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla
EKREM KARAMAN

Engellinin malülen emekli olması

HAYIRLI GÜNLER..
Yazını yeni okudum,ben de Rizeliyim,hemşehriyiz anlayacağın. Bende engelliyim 55 doğumluyum,2 yıl önce malülen emekli olmak için ssk ya muracaat ettim, reddettiler. Engelli kişi llk işe başladığında malüliyet derecesinde sakat ise malülen emekli olamıyor. Ancak 3600 gün sayısı ve 15 yıllık sene ile erken emekli olabiliyor.
Sizin bahsettiğinize göre ssk ve bağkur toplam 1800 gün sayısı vardır.ANCAK; sakatlık durumu sigortadan sonra meydana geldi ise malülen emekli olabilir.İlk işe başladığında,%59 dan fazla idi ise sakatlığı ilerlese dahi emekli olamaz.Tek böbrek hastası emekli olabiliyor.
Ben bu durumu aynen yaşadım,ssk daki memurlar kesin bilgiyi vermiyorlar,boşuna hastanelerde dolaşıp işkence çektiriyorlar. Dediğim gibi sakatlık sigortalı olduktan meydana geldi ise ,sonradan oldu ise %60 şin üstünde rapor alırsanız malülen emekli olabilirsınız.
Kesin bilgi almadan boşuna zahmet çekmeyin. Bu sitede çok bilgili arkadaşlar var umarım seni aydınlatırlar. Biraz daha detaylı bilgi vermeniz gerekir. Selamlar...

dotanu53;

Yok bu amcanın sigortalılık girişi 1979 zaten 40-50 yaşlarında süper top oynadığını söyleyenler var ancak şimdilerde kimi kimsesi yok düz yürüyemiyor bildiğin sallanarak yürüyor ve bi geliri yok şimdi tam olarak ne yapmam gerektiğini bilsem hemen bu işi çözsem o da rahatlasa ben de rahatlasam..

üzerinde çay bahçesi ve cüzdanı var ise tarım sigortasından gün alabilirsiniz geçmişe dönük para yatırarak... bunun içinde gerekli olan şart çay döneminde yanı mayıs-hazıran-temmuz-ağustos- eylül aylarında ssk lı olmaması gerekmektedir... bunu ssk müdürlüklerinden öğrene bilirsinizz...

Zaten bağkurlu olduğu tarihten itibaren sigortalı olmamış ama henüz bir cevap alamadık

ben de ssk lı çalışanım , babamın vefatından sonra 2002 de çay cüzdanını kendi üstüme aldığım dönemde 380 gün kadar boşluk var onu aldım... ama malesef ssk personeli yeterli bilgi ve donanıma sahıp olmadığından bayağı uğraşmıştım...

Bu abimizin günü toplamda tutmuyor mu 1800 günü geçiyor ?

Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda ise, en son sigortalı olduğu işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik başvurusu yapabilir. Kurum hastaneye sevk eder. Oradan verilecek rapor eğer sgk sağlık kurulunca onanırsa, malulen emekli olabilir.

Üst Alt