Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%67 raporum 3120 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

çakırerol

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
1996 nın 10 ayının 4 sigorta girişim var
1999 askerlik gidişim sadece 96 sigorta girişim var
2004 ten 2011 kadar bağkur
o yıldan sonra 6 ay sigorta yapıldı
%67 raporum var 2 dereceden engelli indirimim var

sigortaya gittim sigorta bağkur toplam 3120 günün var bağkurdan sonra 3.5 yıl sigorta ödemen gerekir dedi emekli olabilmek için dedi

ne yapabilirim bilgisi olan arkadaşlar ltfen cvp bekliyorum 04.11.1979 doğumluyum 2011 engelli oldum

malulen emeklilik

arkadaşlar %67 raporumla sigortaya başvurdum 2012 yılında malulen emekli oldum 2 yılda bir konturollu emeklilik ikinci konturolumde %60 iş gücü kaybı yoktur deyip emekliliğimi iptal ettiler sene 2015 te 2016 yılın 12.04 tarihinde vergi indirimi aldım %67 olarak geldi raporum kafam karıştı bana bir yol veya bilgi verirmisiniz hep bu ilginç olaylar beni buluyor sanki hastalığım inmeye bağlı sol taraf kısmi felç

çakırerol

Maluliyet cetveli'Ne göre artık malul sayılacak işgücü kaybınız olmadığı gerekçesiyle malulen emekliliğiniz iptal edilmiş anladığım kadarıyla. Durumunuzun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirmeyecek düzeyde olduğunu siz de düşünüyor musunuz? İptal kararına karşı itiraz ettiniz mi?

Şimdi ise erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istiyorsunuz. Mümkündür.

Son 6 ayda ssk'Lı olduğunuzu yazdınız. Bu primleri çalışan statüsünde sigortalı olarak 1261'e tamamladığınızda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Ya da isteğe bağlı prim ödeyerek toplam primlerinizi 3960'a tamamlayarak 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Şartlar tamamlandığında sigorta müdürlüğü eliyle hastaneye gidip %60 ve üzeri rapor alabilmeniz gerek.

Üst Alt