Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 65 Epilepsi raporuyla engelli aracı alabilir miyiz?

manyakzalim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle, ikizim yüzde % 65 engelli kendisi epilepsi hastası ben ÖTV indirimli araç almak için ne yapmam lazım bilgilendirirseniz çok mutlu olurum hiç bir bilgim yok bu konularda teşekkür ederim

Hiçbirşey yapma.. ÖTV.siz araç vermezler size..

gerekçe: engeliniz ve rapor oranınız yeterli değil...

Ama nöbetleri var ikizimin bu haktan yararlanması gerekmiyor mu

90 ve altı rapor alanlarda araçları kendileri sürmesi gerekiyor. Yani H sınıfı ehliyet olması gerekiyor.
Ayrıca en kötüsü şu: 3 kriter olması lazım.
1. kriter: kol engelliler (sağ veya sol)
2. kriter : ayaktan engelliler (sağ veya sol)
3. kriter : boy kısalığı.

Bu bağlamda 3 kritere bakarak: Yukarıda dediğim gibi oranınız yetersiz ve engeliniz de yetersiz.

Her engelliler H sınfı ehliyet olsa da olmasa da ÖTv.siz araç alamıyor. Bende işitme engelliyim, ehliyetim H sınıfı var ve engelimde sizin oranınız kadar. Ama ÖTV.siz araç almaya yasal hakkım yok.

% 90 rapor olması gerekli söz konusu haktan yararlanabilemesi için ...

benim 100 de 64 raporum var sağ kolum ampute ehliyet alabilirmiyim aracı kendim kullanacağım alıp

Engeli ortopedik olmayan kişilerin bu haktan faydalanabilmeleri için rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesinden karma hastalıklardan %90 (en az) oranında rapor almaları gerekmektedir manyakzalim

çerkezköylü kardeş Doktor sizin engelinizi uygun görürse neden olmasın: hem ehliyet hemde ÖTV.siz araç alabilirsiniz.

Üst Alt