Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporla malulen mi, erken emekli mi olmalıyım?

sedat keleş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1970 dogumluyum 01.11.1988ssk başladı, 6524 iş günüm var vergi indiriminden faydalanmak için heyete girdim, %64 rapor verdiler, askerlimi yaptım ssk ya ödenen miktar 139,517,17 dir. ben özürlümü yoksa malulenmi emekli olabilirim(tek böbrek ve astım hastalıgından % 64 verdiler) benim süreç nasıl ilerler ve ne kadar maaşa baglanırım cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim .....

erken emekli olabilirsin şartların tutuyorsa. malulen emekli olman için tek bir rahatsızlıktan olması gerekiyor raporunun.yinede hangisi dersen erken emekli olman iyidir. çünkü erken emekli olursan yine çalışmaya devam edebilirsin.ama malulen emekli olursan hiç bir yerde çalışamazsın.

yani özürlü mü olmam lazım bide yukarda gün primimi ve şartlarımı belirttim tam cevap alabilir miyim

Bende kazazede ile aynı fikirdeyim.Çünki malulen emekli olmak için balthazard formülüne göre zaten emekli olamazsın...Onun için aldığın raporla,çalıştığın işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip 193 sayılı vergi indirim yasasından faydalanmak isteğini belirtir dilekçeyi ver,Sana iş yerinin dolduracağı bir evrak verecekler onuda işverenin doldurduktan sonra vergi dairesine teslim et,biray kadar sonra vergi indiriminden faydalanbilir yazısı gelir o yazıyı elden SGK emeklilik servisine ver,onlar sana veya postayla vergidairesine yazarlar ve resmi yazı SGK ya dönüş yapar yapmaz o gün emekli olursun......

SGK emeklilik servisine vergi indiriminden faydalanabilir yazısı fotokopi olarak verilse farkedermi? yanında başka herhangi bir belge vermek gerekiyormu?

ayrıca sgk dan alınan emekliliği hak etmiştir yazısının geçerlilik süresi varmı?belirli bir süre kullanmayınca daha sonra tekrar almak gerekiyormu?

Vergi indirimi hakkı için müracaat ettiniz ve 64% oranında rapor aldınız şimdi bekleme zamanı iş yerinize XX derece vergi indirim hakkı kazanmıştır diye yazı gelecek (Takip edin) Bu yazı geldikten sonra sgk ya vergi indirim hakkım var engellilere sağlanan erken emeklilik hakkndan faydalanarak emekli olmak istiyorum diye müracaat edin.

slm arkdaşlar ben 1970 dogumluyum 1988 de SGK başlacı 6524 iş günüm var halen çalışmaktayım 40 yaşında böbregimin olmadını ögrendim bana arkadaşın biri yaşı beklemeden emekli olabilecemi söyledi. bende sgk mın yattıgı memleketin mal müdürlüne vergi indiriminden faydalanabilirmiyim diye müracatımı yaptım maliye beni devlet hastanesine saglık kurulunu gönderdi heyete girdim bunda tek böbrek ve astım çıktı ögrendime göre %64 vermişler ben şimdi nasıl olacak neye göre emekli olurum engellimi yoksa malüllüktenmi emekli olurum birde askerlimide yaptım banada bir cevap verirseniz memnun olurum teşekkürler şimdiden

Üst Alt