Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 vergi indirimim, 1989 SGK girişim ve 5350 primim var. Ne zaman emekli olurum?

ezelvi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. % 60 vergi indirim raporu yeni aldım. ssk 1989 girişliyim. ssk dan 5350 günüm var. emekli olabiliyormuyum, emeklilik süreci nasıl işliyor. ssk ya giderken benden hangi belgeleri isteyecekler? vergi indirim raporunu yeni aldım sanırım henüz işyerime gelmemiştir. fakat raporun aslını bana vermediler. vergi indirim için kimlik kartı verecekler mi? bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?

teşekkür ederim. sağol bir şey daha soracağım. emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilirmiyim peki. bir problem olurmu? vergi indirimi aldın çalışamassın diyebilirmi işyerim veya sgk. hala çalışmaya devam ediyorum çünkü.

çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü. teşekkür ederim verdiğin bilgi için.

sorun olmaz malulen olmus olsaydınız ozaman olurdu sız erken yaslılık emeklısı olucagınız ıcın sorun yok

3- Gelir Vergisinden Muafiyet Belgesi (Vergi indiriminden yararlanan sigortalılar için)
4- Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)
5- Emeklilik Başvuru Dilekçesi

bu belgeleri çalıştığım işyerinden mi temin edeceğim. birde vergi indirim kimlik kartı da vereceklermi bana. bu konuda çok bilgisizim. birde ne kadar emekli maaşı alırım acaba. vergi dairesi beni hiç bilgilendirmedi süreci de pek bilmiyorlar herhalde. sadece raporu (aslının fotokopisidir) diye yazmışlar. bu raporla benim ne gibi avantajlarım olacak bilgiler için çok teşekkür ederim.

Evet iş yerinizden temin edecesiniz.
Vergi indirim kimlik kartı diye bir şey yok vergi indirim belgesi var onuda emekli olurken kullanacaksınız işte başka hiç bir işe yaramaz...

Emeklilik için dilekçemi verdim. Süreçi takip edebileceğim site var mı?

arkadaşlar bugün sgk ya gidip emeklilik dilekçemi verdim. sgk da bana tamam dediler. emeklilik için bir aksilik çıkarmı? bu süreci nerden ve nasıl takip edeceğim. beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

sonunda emekliliğim oldu galiba evrak izle de (maaşı bağlanmak üzere ödeme servisine verildi) bilgisi var. bu maaş bağlandı demek mi? yani iş bitti mi? bundan sonra bir aksilik çıkmaz umarım. emeklilik için bekleyen arkadaşlara da nasip olur inşallah. beni bilgilendirirseniz memnun olurum. teşekkür ederim yardımlarınız için.

ayrıca çalışmaya devam edebilirim herhalde. ayrıca vergi indiriminden hangi kurumlarda faydalanabiliyorum bana bazı avantajları olacak mı? % 60 vergi indirimi ile nasıl araba alabilirim hangi şartlarda araba alırım. teşekkürler.

emeklilik

sonunda emekliliğim oldu galiba evrak izle de (maaşı bağlanmak üzere ödeme servisine verildi) bilgisi var. bu maaş bağlandı demek mi? yani iş bitti mi? bundan sonra bir aksilik çıkmaz umarım. emeklilik için bekleyen arkadaşlara da nasip olur inşallah. beni bilgilendirirseniz memnun olurum. teşekkür ederim yardımlarınız için.

ayrıca çalışmaya devam edebilirim herhalde. ayrıca vergi indiriminden hangi kurumlarda faydalanabiliyorum bana bazı avantajları olacak mı? % 60 vergi indirimi ile nasıl araba alabilirim hangi şartlarda araba alırım. teşekkürler.

ne zaman işten ayrıldınızda 4 gün önce başvurup emeklilik bilgilerinizi ne çabuk internetten takip ettiniz. bu süreç bu kadar kısamı

31-08-2012 işten ayrılış, 04-09-2012 sgk ya başvuru, 06-09-2012 (maaşı bağlanmak üzere ödeme servisine verildi) bilgisi ve bitti.

S G K vergi dairesi ile yazışma işlemi yapılmadanmı oluyor bu işler..

maaş bağlandı maaş alıyorum demedim sadece (evrakizle.jsp) sitesinde öyle bir yazı vardı. 30-35 gün sonra maaş alınabiliyormuş.ilker bey öyle yazmıştı. ayrıca ben sgk ve il dışında başka bir yerde çalışmadım. yazışma oluyordur mutlaka.

ben size maaş baglandımı diye sormadım zaten. vergi dairesi yazışması tamamlanmadan bu işler olmaz ,vergi dairesinden teyid alındıktan sonra maaş baglanma süreci bundan sonra işliyor.

ayrıca çalışmaya devam edebilirim herhalde. ayrıca vergi indiriminden hangi kurumlarda faydalanabiliyorum bana bazı avantajları olacak mı? % 60 vergi indirimi ile nasıl araba alabilirim hangi şartlarda araba alırım. teşekkürler. 3 üncü kezdir yazıyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. benim daha önce vergi indiriminden haberim yoktu. sgk ya malulen emeklilik için gittiğimde öğrenmiştim bu konuyu. yani fazla bir bilgim yok. teşekkürler.

Emekliliğiniz hayırlı olsun sizde yaşlılar klubüne katıldınız:)Şaka bir yana, işte çalışabilirsiniz yanlız sizden s.g.k maaşınızdan (sosyal güvenlik destek primi) kesilir.

slm arkadaşım bu prim emekli maaşından mı kesilir, bu primi işyerimi öder. % kaç prim kesilir. ayrıca vergi indirimine istinaden nasıl araba alırım. birde vergi indiriminden nerelerde yararlanırım. teşekkürler.

anladım bana kimse yardımcı olmuycak kendi başımın çaresine bakıcam anlaşılan. sorularıma başka bir yerden cevap arıycam gibi görünüyor......

arkadasım sgdp artık kalktı eskıden vardı ama sımdı kesılmıyor

Emekliliğiniz hayırlı olsun.

Çalışmaya devam edecekseniz çalışırken alacağınız maaştan sosyal güvenlik destek primi kesilir. Bunu sıradan sigorta primi gibi düşünün. Daha fazla değil...

aylık bağlanma oranı:61
göstergesi :9475
emekli olunan kurum:sgk özel sektör
acaba emekli maaşım kaç tl olur teşekkürler.

emeklilik

merhaba 4 eylül 2012 de emeklilik dilekçemi verdim kabul edildi. bugün az önce e-devlette baktım. emeklilik ödemesi 52.56 tl olarak görünüyor. ben 52.56 tl mi emekli maaşı alcam. bu ne demek beni aydınlatırsanız memnun olurum. teşekkürler. çok moralim bozuldu. 52 tl emekli maaşı mı olur. acaba bu asgari geçim indirimi parası olabilirmi 2 çocuğumdan birisi benim üzerime görünüyor. diğeri eşimin üzerinde. ssk emeklisi teşekkür ederim bilgileriniz için.

moralini bozma arkadaşım rahat ol ; mantık olarak 52,56 tl maaş olurmu kamera şakası gibi
ssk dan mı emeklisin yoksa emekli sandığından mı .

Ad: HALİL
Soyad: ZELVİ
Sicil No: 90
Ödeme Dönemi: 201209
Ödeme Günü: 21
Net Aylık Tutarı: 52.56 TL
Aylık Tutarı: 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı: 52.56 TL
Sosyal Yardım Zammı: 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı: 0.0 TL
Kesinti Tutarı: 0.0 TL

bu işte bir yanlışlık var somalide bile bu maaşı bulamazsın . ayrıca bu maaş değil ki 21 günlük ek ödeme farkı. asıl maaşını ekim ayı içinde alacaksın

bende öyle tahmin ediyorum. inşallah forumdaki arkadaşlardan yardım alırım kafayı yiycem ya. dünden beri. teşekkür ederim arkadaşım. çok sağol.

ertugrul haklı yazışmalar sürer epey 2 ay garanti bence

Halil bey,
Enin de sonun da emekli maaşınızı alacaksınız bekleyin sabır sabır maaş bilgilerde yanlışlık var dır cetarpıllar ında dediği gibi esas maaşını ekimde öğrenirsin.. Tekrar hayırlı olsun emekliliğiniz.

teşekkür ederim ilker bey. bekliyelim ayın 21 ini görelim. herkese hayırlısıyla emekli olmak nasip olur inşallah...

Üst Alt