Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay önce % 95 raporla alınmış aracı satın alabilir miyim?

black bishop

Aktif Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
26
merhaba arkadaşlar bi konu hakkında sizlerin bilgisine ihtiyacım var bitanıdığımda 6 ay önce %95 engelli kızı üzerinden binek bi araç almış şimdi paraya sıkıştığı için aracı satmak istiyor bu aracı ben satın alabilirmiyim ? benim engelim %40

sen nasıl alabilirsin bu aracı h sınıfı ehliyetin olacak ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporun olacak ancak bu şartlarda alabilirsin

bende h sınıfı ehliyet var özel donanımlı kullanır ibareside var o halde alabilirim teşekkür ederim ..

Alabilirsin. Ama satan kişi unutmasın ki 5 yıl dolmadan yeniden vergi istisnalı araç alamaz (daha doğrusu, ancak mahkeme yoluyla alabilir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...tekrar-arac-alabilir-miyim-2.html#post1176708)

Pratik açıdan nasıl olur bilemiyorum. Yani nereden başlamak ve ne sırayla hareket etmek lazım, deneyimleyerek öğreneceksin sanırım. Ama elinde rapor ve H sınıfı sürücü belgen varsa, sorun olmaz.

Bu aracı alabilirsiniz yalnız alacak olduğunuz arabada her hangi bir tertibat bulunmamakta bu yüzden satış işlemlerinden sonra aracı sizin kullanacağınız tertibatları taktırarak muayenesini yaptırmalısınız...

Hayır, siz engelli olduğunuz için 6 ay önce alınan aracı alabilirsiniz ÖTV ödenmeden.. O kişi 5 yıl dolmadan yeni araç alamaz. Sizde 5 yıl dolmadan bu aracı engelsiz birine satamazsınız.

tmm dır şimdi oldu :)o vakit şimdiden hayırlı olsun bana :)

Üst Alt