Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

betemam2

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Engelli kadrosunda yeni bir işe başladım engelli vergi indirimi yazıyor maaş bodromda yazıyor.
Ve herhangi bir maaşımda artış yok bu vergi indirimi ne içindir nedir bilgisi olan yardımcı olabilirmi

----
birde %57 raporum var ne zaman emekli olurum

şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

İlk mesajınız bu şekilde olmamalı. Sorduğunuz soruların cevapları fazlasıyla forumda mevcut. Arama yaparak cevap bulabilirsiniz.

Yaşınızı, sigorta başlangıcınızı, prim gün sayınızı bilmeden kimse yorum yapamaz.

3.derece vergi indirimine tabiisiniz. maaşınızın 210 tl sine gelir vergisi uygulanmaz. buda maaşınıza 31,50 tl olarak ek bedel olarak yansır.sigorta başlangıç tarihinizi doğum tarihinizi prim gün sayınızı yazarsanız yardımcı olurum betemam2

18.02.1997 dogum tarihim
02.10.2017 işe başladım 60 gün sigortam yattı

16 yıl 4.320 gün prim günününüz dolduğunda erken emekli olursunuz.16 yıl 4260 gününüz var.[
betemam2

Ya benim çalıştıgım yerde 31.50 tl maaşıma yansımıyor ama 210 tl engelli indirimi gözüküyor bunun için ne yapmalıyım
bizim beraber eve gittigimiz arkadaşla aynı parayı alıyorum aynı mesaiyi yapıyoruz aynı saatte çıkıoyoruz ama aynı parayı alıyoruz benim ondan 31.50 tl farkım olması gerekmiyormu bunun içinde yardımcı olursanız sevinirim

ozgurmeric74 Merhaba
sigaorta başlangıç tarihim : 08.09.2003
prim ödeme gün sayı: 3268
engel oranım : 54

cevaplarsanız sevinirim

teşekürler

Ya benim çalıştıgım yerde 31.50 tl maaşıma yansımıyor ama 210 tl engelli indirimi gözüküyor bunun için ne yapmalıyım
bizim beraber eve gittigimiz arkadaşla aynı parayı alıyorum aynı mesaiyi yapıyoruz aynı saatte çıkıoyoruz ama aynı parayı alıyoruz benim ondan 31.50 tl farkım olması gerekmiyormu bunun içinde yardımcı olursanız sevinirim ozgurmeric74

betemam2
muhasebecinize sorun 31,50 tl almanız gerekir.

odeb85
eğer 4/a lı iseniz 20 yıl 4400 güne tabiisiniz.yıl olarak 2023 yılında 4400 prim gününüzü doldurmak ve vergi indirimi elde etmek şartıyla emekli olursunuz.

EKPSS'ye kura ile mi girsem yoksa sınavla mı?

Ben okulumu bitirdim liseyi bitirdim yani 60 puan aldım geçen sınavdan bu sene sınava girsemmi yoksa kura ilemi girsem nasıl olur bilemiyorum bi yere atanamadık belki kurayla atanırız. Bilgi verirseniz sevinirim.

İşte öyle bir dünya yok.Kuraya ilkokul ve ortaokul diplomalılar girebiliyor.Sen geçen sefer sınava girdiğine göre en az lise mezunusun.

yani lise mezunu olan kişi her türlü sınava girmek zorunda doğru mu

İlköğretim( maksimum 8.sınıf mezunu) kura ile atanır. Atanma olasılığı çok düşüktür. Başvurusu sayısı, sınava başvuru sayısından çok daha fazladır

Açılan kadro en düşük olan statüdür. Sınava girmek her konudan avantajlıdır. Kendi şansını kendin oluşturursun. Puanına göre tercih yaparsın. Ama kura öyle değil. İlk öğretim mezunuysanız açık öğretim lisesine kaydolun, eğer zaten lise mezunuysanız, kuraya girme şansınız yok.

Vergi indiriminden nasıl yararlanılır

S.a arkadaşlar çalışıyorum ve engelli vergi indiriminden ve erken emeklilikten faydalanmak istiyorum.
Nereye başvurmalıyım cok cok teşekür ederi.:

@betemam2

Öncelikle engelli raporu vermeye yetkili hastanelerden %40 ve üzeri engelli raporu almanız gerekmektedir.
sonrasında eğer 4/a lı çalışan iseniz ve işe girişiniz 1 ekim 2008 tarihi öncesi ise defterdarlıktan vergi indirimi alarak, engel oranına göre eğer yıl ve prim günü şartını tamamlıyorsanız erken emekli olursunuz.

%57 RAPORUM VAR BENİM VE ÇALIŞIYORUM ŞUAN ÖZEL BİR ŞİRKETTE VE ERKEN EMEKLİLİK İÇİN NE YAPICAGIMI BİLMİYORUM. 4 AY OLDU ÇALIŞALI @ozgurmeric74

Merhaba

*arkadaşlar bende çalışıyorum özel bir şirkette ama ne yapıcagımı bilmiyorum bana bir cizelge sunarsanız sevinirim istanbul esenler bölgesinde oturuyorum en yakın nereye gidebilirim ne yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim.

betemam2

daha önceki yorumlarına baktım.sen sigortalı olalı 4 ay olmuş. 60 gün prim yatmış emekli olamazsın.

Tamam şuan emekli olamam ama şuanda bişey yapmama gerek varmı meric bey yoksa günümü doldurduktan sonramı yapmam gerekli onu anlatmak istemiştim ben aslında 60 günle emekli olamam zaten % 61 raporum var ne zaman erken emekli olabilirim kaç gün doldurursam erken emekli olurum doguştan benim kolum yok. @ozgurmeric74

betemam2

02.10.2017 + 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin. Yani 02.10.2033 yılında 4320 prim de tamamsa emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksın, seni hastaneye sevk edecekler. %50-59 rapor alırsan emekli edileceksin.

Bu ne abicim çalış çalış bitmez ya bu devlet anca suriyelilere yardım eder kendi milletine yardım etmez anasını satıyım.

Ekpps sınavına ben girdim bu sene tekrar girecegim hangi işlemleri yapmamız gerekiyor bi bilgi verirseniz sevinirim.

Üst Alt