Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 oranlı raporu bulunan babamın araç alması ve kullanım detayları..?

KDRYLDZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Babamın %56 engelli raporu var (Bedensel) Sormak istediğim bir kaç soru var alıntılayarak cevaplıyabilirseniz sevinirim.
- H Sınıfı ehliyet kesin lazımmış bunu anladım fakat rapor oranının bir önemi varmı varsa bu oran yeterli mi ?
- Muayene olduk diyelim rapor oranına örnek veriyorum %30 yazdılar. başbakanlık kartım da vs yazılı olan %56 rapor yanmış oluyormu? ki birçok kurumdan bu rapor oranı sayesinde indirimlerden vs yararlanabiliyor.

-Araç değiştirmek için 5 yıl diye bir sınır varmış diye yorumlar görmüştüm doğrumudur bu olay ?

- Ben ve rapor sahibi babam aracı kullanmak istiyoruz sadece. bunun için yapmam gerekenleri sırasıyla yazabilir misiniz ?
- Otomatik vites araç şartı oluyor mu?

KDRYLDZ

1- Oran olsun da, kaç olursa olsun

2- Hayır, araç/ehliyet için alınan rapor önceden elde edilmiş hiç bir hakka zarar vermiyor

3- Evet, ötv-mtv istisnası ile alınan araç 5 yıl sonra satılırsa vergiden muaftır. Ama daha önce satılırsa, başta ödenmeyen vergiler ödenmek zorundadır

4- Babanızın raporundaki/ehliyetindeki ibarelerdir belirleyici olan: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

5- Yine rapordur belirleyici olan. Özel donanım takılması gerekiyorsa, sadece otomatik vites olmaz.

Üst Alt