Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 oranında raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

asil_bozkurt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben bu konularda pek birşey bilmiyorum ama sizlerden öğrenmek istediğim bilgiler var, ben % 56 özürlüyüm yani genel özürlüyüm ben araç alabilirmiyim, alabiliyorsam nekadar indirim yapılıyor ne tür muhaflardan yararlanabilirim tekrardan ayrı bir rapor almama gerek varmı sizlerden bu konu dahilinde bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

merhaba ben şu konuda açıklık getirmek istedim benim durumum biraz farklı bende dışarıdan bakıldığı zaman gözle görülür bir sorunum yok fakat uzun yıllar tedavi gördüğüm için artık yoruldum gerçekten normalde benim e sınıfı ehliyetim bulunmakta anladığım kadar tekrar olmak üzere bir rapor daha almak zorundayım bunu öğrendim ve diğer taraftanda hak kazanırsan diğer ehliyetim iptal olacağı söylendi buda beni fazlasıyla üzdü.

Beden sel engeliniz yok ise ÖTV den faydalanarak araba alamazsınız. Bedensel engelli olanlar için ise rapor oranının bir önemi yoktur.Rapor oranı ister 10% ister 30% ister 80% olsun Sağlık raporunda ..............tertibatlı araba kullanır yazması yeterlidir.
Ayrıca 90% ve üzeri raporu olanlar araba kullanmaya elverişli olmayan engelli bireylerin Ailesi ÖTV den faydalanabilir. Alınan arabayı engelli birey kullanamaz ama onun adına olur ve 3. derece kan bağı olanlar o arabayı kullanabilir.
Sizin bedensel engeliniz ve 90% üzeri raporunu olmadığına göre ÖTV muafiyetinden faydalanarak araba alamazsınız.

anladım teşekkürler peki normal bir araç alsam kendi üstüme peki vergiden muhaf olma durumum mümkünmü?

MTV muafiyetinden faydalanmak için ÖTV muafiyetinden faydalanmış olmanız gerekli... Bu durumda MTV muafiyetinden de faydalanamazsınız.

İlker Bey %90 üzeri raporla alınan aracı engellli kullanamaz , 3. dereceye kadar yakınları kullanır demişsiniz. Oturanboğa nikli abimizde herke kullanabilir diyor .( engellli dahil) Bu konuda ne dersiniz?

Kullanabilir neden kullanmasın ben 90% ve üzeri raporu olan ama araba kullanamayan engelli bireyler için demiştim. Mesela bir üyemiz 100% bedensel engelli ve kendine araba aldı kullanıyor.

Üst Alt