Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 oranında raporum var. ÖTV indirimli araç alımı hakkında..?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
Hayırlı akşamlar bugün gaz fren elden olacak şekilde özel tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliye raporu aldım. Kursu da biterdim. şimdi nasıl olacak arabam. Ayrıca ÖTV+KDV+MTV vergilerinden hangisinden muaf olacağım.% 55 engelli raporumda var.

önce trafikten ehliyetini çıkaracaksın
sonra arabayı beğeneceksin ve alacağın arabaya tertibat taktıracaksın,
ÖTV ve MTV den muaf olacaksın, KDV ödeyeceksin.

Bir yerde okumuştum KDVyi de ödemiyorsun diye ama gerçek değilmiş.Bir de aracı benden başka kim kullanabilir. Annem Babam ve kardeşim kullanabilir mi?

özel tertibatlı olacağı için sadece sen kullanabileceksin.başka kimse kullanamaz.

Ailem Çevirmede takılsalar ne kadar ceza öderler...

[FONT=Arial] [/FONT]Maliye Bakanlığı’nın 26.02.2010 tarih ve 015124 sayılı yazısında, “197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda engelliler adına kayıt ve tescilli bir taşıtın sürücü haricindeki kişiler tarafından kullanılamayacağına ya da bunlar tarafından kullanılması halinde yaptırım uygulanacağına dair herhangi bir hüküm bulunmadığı” bildirildiğinden,ülkemizde üretilen ve ÖTV’den muafolarak tescil işlemi yapılan araçların, izin verilen kişiler dışında başkaları tarafından kullanıldığı durumlarda, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-d maddesinden işlem yapılacak, ancak araç trafikten men edilmeyecektir. Aracı kullanan kişinin “H” sınıfı sürücü belgesi bulunmadığının anlaşılması halinde ise ayrıca Kanun’un 39/1-a maddesinden işlem yapılacaktır.

O maddelerdeki yaptırımlar nedir acaba. Ayrıca H sınıfı ile normal bir araç kullansam da yaptırımlar aynı mı?

siz sadece özel tertibatlı araç kullanabilirsiniz. Normal tertibatsız engelli aracı olmayan araçları kullanmanız durumunda yakalanırsanız size yetkisiz belge ile araç kullanmadan dolayı 800tl civarı , araç sahibinede 250 ti civarı ceza kesilir. budurum sizin tertibatlı aracınızı normal aile bireyleri veya yabancı bireylerin kullanamsı durumunda aynı cezalar uygılanır.

Ötv istisnası

merhabalar tüm otomatik vitesli araçlar ötv indiriminden muafmıdırlar. Benim ehliyetim özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabiliir diye rapor alabilirsem ötvden muaf olurmuyum.

Engelim sağ bacakta biraz titreme.

Evet, sağ bacağında kısıtlılığı olanlar araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirler.

H Sınıfı otomatik vites ehliyeti olan herkes indirimli araç alabilir mi?

H Sınıfı otomatik vites ehliyeti olan herkes indirimli araç alabilir mi?

rahatsızlıgınız nedir tam olarak açıklarmısınız

Sağ alt ekstremite ile özel donanımlı araç ibaresi olması gerekiyor, sadece otomatik vitesli araç ibaresiyle alamazsınız.

Üst Alt