Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 oranlı yeni rapor aldım. 16 yıl sigortam 3900 primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

@Mako1453,

Hayırlı olsun güle güle harca beni arayan SGK işyerinden iscikisini yap diye aradı 30 gun icinde işyerinden iscikisi yapın dendi bana kagit verilmedi direk telefonla aranarak boyle söylendi , bu kağıdı almam gerekiyor mu ? anlamadım bu cuma gunu gideceğim işyerinin alakalı bolumune acaba nasıl olacak

Birde sormak istediğim iscikisi ni hangi kod ile yaptınız kod 14 mu kod 8 mi cunku kod 14 yas şartına bakılmaksızın kazanılan emeklilik hakkı diyor kod 8 de yaşlılık aylığı icin diyor orası karışık biraz benim icinde yol gösterici olur

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Ay sonunda gidecektim Yarın gideceğim insaallah ( çünkü çalışma devam edeceğim icin ay sonunu beklememe gerek yok tahsis icin )bazı bölgelerde emekli olur yazısı ile işyerine başvurulduğunu görüyorum ilk eyt döneminde SGK 2023 bir genelge ile bunu kaldırmış direk edevlet dokümanı ile iscikisi verecek 08 kod ile çıkış yapacak sonrasında tahsis talebi icin tekrar SGK gideceğiz lakin hala bu emekli olur yazısının aslini astarını anlamış değilim

@Manemm, Hatırlarsan o dönem Eyt sebebiyle aşırı bir yoğunluk olmuştu. Vatandaşlar SGK'ya giderek bu emekli olur yazısını almak için kuyruklar oluşturuyordu. Bunu önlemek için o yazıya gerek yok demişlerdi o dönem.

Şu anda mesela senin gibi emeklilik şartlarını karşılayanlar gidip SGK'dan o yazıyı alabiliyor. İş yeri o yazıya istinaden 08 kodu ile çıkış yapıyor ve sonrasında SGK'ya gidip tahsis talep/aylık talep formunu dolduruluyor.

O formda yaşlılık aylığı seçilecek ve maaşın yatacağı banka seçimleri var. Mevcut bir bankada hesabınız varsa o banka ve şubeyi seçebilirsiniz. Promosyon ödemesini fazla veren özel bankalardan herhangi birisi de seçilebilir.

@OturanBoğa,

Abi bu listede bir hata var %50-59 arası 2013 işe girişi olanlar 15 yıl olacak bilgine

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@BnymnYldz,

Yarın işyerinin insan kaynaklarına sorayım oyle gideyim bana direk iscikisini yap gel tahsis oluşturalım dedi senin dediğin gibi neden bana kagit vermeden direk iscikisini yap dedi anlamadım

@umetinn, Paylaştığın Turmob belgesi hatalı 15 yıl sadece Ağır Düzey için geçerli.

O listeye bakarsan zaten Orta Düzey yani ( 50-59 ) için bütün yıllar 16 yıl görünüyor. Sadece 2013 yılına 15 yıl yazmışlar. 2013 yılının ne gibi ayrıcalığı olabilir.

2013 yılı kriteri 16 Yıl 4200 Gün doğru olandır. SGK hariç başka kurumların paylaştığı verilere göre hareket etmeyin.

İnsan kaynakları olarak süreci anlatayım isterseniz.
1- SGK daki işlemleri hallettikten sonra (Muayene vb.) Emekliliğe hak kazanır yazısı alıyorsunuz.
2- Şirketiniz insan kaynaklarına giderek Emeklilik kodu ile çıkışınız gerçekleşiyor.
3- SGK işten ayrılış bildirgeniz ile tekrar SGK ya gidip başvurunuzu yapıyorsunuz.

@Manemm, SGK'da ki memurun dediği gibi o yazı olmadan da işyeri 08 kodu ile çıkış yapabilir yani o yazı olacak diye bir mecburiyet yok. Bazı iş yerleri görmek istiyor sadece.

Şimdi şöyle haklarını alacağın için işveren görmek ister. O kağıda göre işlem yaparlar ki ben öyle yapıyorum

@BnymnYldz, simdi anlasildi istenirse gideyim SGKdan talep ederim istenmediği zaman çıkışı yapıp tahsis oluşturum
Tesekkur ederim

@umetinn, tesekkur ederim dediğiniz gibi biliyordum lakin bu belgenin zorunlu olup olmadığını anlayamadım bazı yerler istiyormuş bazı yerler talep etmeden iscikisi veriyor her iki ihtimal var malesef
Buda ekstra bir külfet oluşturuyor

Üst Alt