Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılını doldurmuş engelli çocuğu üzerine alınan araçlarını satış işlemi..?

ottobock

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bugün öğle arası aynı kurumda çalışan engelli arkadaşımızın tanıdığının başına gelen olayı paylaşmak istiyorum.
Arkadaşın söylediğine göre tanıdığı engelli çocuğu üzerine vergi indirimli yurt içinden araç satın almış 7. yılıymış bu sene ve satmak istemiş yazı almak için vergi dairesine gittiğinde hakim karar verecek demişler ve mahkemeye yönlendirmişler
sanırım mahkemede görevli kişiyle münakaşa etmiş sonuçta hakimde aracıyın yürüyen aksamında birşey yok şu an satamassın daha sonra sanırım 2 yıl sonra satılabilir diye bir karar vermiş.

böyle birşey mümkünmü? böyle bir şeyle karşılaşan daha önce oldumu?

Son düzenleme:
ottobock

Çocuk 18 yaşından büyükse ve vasi atanmışsa, evet, aracın satışı için hakimin kararı şart. O olur vermeden satılamaz.

Araç alınırken de hakimden izinalınmış mıydı?

hakimden izin alınıp alınmadığından haberim yok

aynı durumda benim çocuğumda var haziran ayında aracımızın 5 yılı doluyor oğlum 17 yaşında aracımı satarken ve yeni araç alırken hakim kararı gerekirmi 18 yaşından küçük olduğu için gerekmez diye düşünüyordum

bilgisi olan var mı

@büyüğüm

Alırken gerekmiyorsa, satarken de gerekmez bence. 18 yaşından sonra hakime vasi talebinde bulunmadığınız sürece kimse de bir şey sormaz heralde...

Bülent bey daha önce forumda okuduğumu hatırlıyorum ama detaylı bilgi bulamadım 18 yaşının altındakilerin vasi değil velisi olur. Ancak 18 yaşını geçerse o zaman vasi gerekir diyeokumuştum sanırım

büyüğüm

Evet evet, 18 yaşından sonra vasi olur. Ama benimn bilmediğim, çocuk 18 yaşını doldurunca anne-baba hemen mahkemeye gidip vasi kararı çıkartmak zorunda mı?

ottobock

resmi yoldan yapılacak işlemler için bu şart sanırım doldurduğu gün vasi kararı gerekecek

18 yaşından büyük çocuk için velayetle işlem yapılamaz. Çocuk zihinsel engelli ise vasi kararıyla kısıtlanması ve vasinin ek karar alması gerekir.
Zihinsel engel yoksa zaten birşey gerekmez.

Üst Alt