Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Yıl Süresi dolan engelli aracın satışında izlenecek yol nedir?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, 11/11/2010 tarihinde ÖTV indirimli aldığım aracın 5. yılı doluyor. Bu aracı normal araç olarak piyasaya satmam için izlemem gereken yol nedir. Bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim Allah'a emanet olun...

Tertibatın varsa söktür ve sat o kadar. :) hiç bir özel prosedürü yok

Tertibat var Tayfun bey, tertibatı söktürmek için aracı muayeneden geçirmek gerekiyor mu? Teşekkür ederim.

Evet muayene gerekli.
Araçtaki tertibat söküldükten sonraki haliyle muayeneden geçmeli.

Tertibat sökülür.. Tertibatta yaptırdığınız Proje yeniden dosyaya iletilir ( yeni proje çizdirmelisin ) .. muayeneye sokulur ve satarsın..

Bütün bu işlemleri satacağın adama yüklemeni öneririm.

normalde araçlar 5 yılda bir satılıyor onu 3 yıla indirmek için dilekçe felan yazsak vekiller yasa teklifi verse 5 yıl çok uzun

serhan0110
Bu hakkın suistimale dönüşmemesi için bu süre şartı gerekli, nereye başvurursanız vurun bunun kaldırılması düşürülmesi mümkün olmaz.

Tayfun ve Ufuk beyler, aracın 5 yıl süresi bu gün itibari ile doldu. Aracın noter satışını yaptıktan sonra hemen akabinde yine ÖTV indirimli yeni bir araç alabilir miyim? Ya da yapmam gereken işlemler nelerdir? Bu konu hakkında da bilgilendirirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim kolay gelsin.

Arkadasim hemen arac alabilirsin ayrica arcindaki tertibati mormal bir ustaya söktür ve moterden satisini yap muayene falan proje boyle seyleri sana soranda yok edende yok 2 yil once ben sattım tertibati söktüm noterden satisi yaptim okadar

Bende bir sıkıntı çıkmadı ve 3 yil oldu sorun yok

Benim arabanın 5 bitti 6. yılı. Vergiden muafiyetin devamı için dilekçe verecen diyolar. Böyle bir işleme gerek varmı.

Üst Alt