Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5 yıl dolmadan satış ve yurt dışından ötv'siz araç alımı..?
2012 aralık ayında %92 raporla araç aldım daha 5 senesi dolmadı. Sorum şu bu aracı engelli birine satıp yurt dışından ötvsiz 2-3 yaşında minibüs getirtebilirmiyim.
Bildiğim Kadarıyla alamaz. Sonuçta Gümrük vergisinden muhaf olarak aracı alıcaksınız. Vergi Dairesi izin vermez. ozaman herkez alır. Türkiyeden ötvsiz al sonra git yurt dışından vergisiz al saçma bi durum olur
he ben gümrük vergisini öderim sorun olmaz diyorsanız sıkıntı yok istediğiniz kadar araba alabilirsiniz üstünüze
Muamma Değil Dostum. Kesinlikle alamazsınız, bu kadar nettir. Sonuçta Gümrük vergisi ve ötv aynı vergi dilimine girer hemen hemen. sonuçta buna izin vericek kurum Vergi Dairesi dolayısıyla vergi dairesi gelip bu adam zaten yurt içinden ÖTV siz araç almış 5 yılını doldurmamış Yurt dışındanda Gümrük Vergisiz alamaz der red verir, bu işi yapan firmalar var sakın onlara güvenip yapmayın harcadığınız para boşa gider. bukadar nettir. alamazsınız.
Bend almaya kalktım öyle bir presedür varki çok güvendiğin ve bu işleri yapan bir muameleyiciye vekalet vermeden yahut bir firma ile anlaşmadan mümkün değil.Minibüs konusuna gelince kişi yatalak ve bu benzer derecesine sahip ise alabilirsiniz.Ve yurt dışından eğer alırsanız ki sanmıyorum o iş çok uzun hikaye 10 yıl satılamaz ibaresi koyuyorlar araca
Bi ara burdan birileri söylemişti ordan aklımda kaldı.
Saçma değilde, avantajlı değil. Zatn alınsa bile kimse yurtdışından almıyorki.
Hem yaş sınırı var hemde 10 yıl satamıyorsun.
Ordan getirmenin bi avantajıda yok.