Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmadan aracımı sattım. Yerine yine 2. el engelli aracı alabilir miyim?

mitokondri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

şimdi forumdaki yazılarda 5 yıl dolmadan ötv muhafiyeti ile aldığımız aracı, engelli birisine satarsak ötv yi ödemen satabileceğimizi, engelsiz birine satarsak ise Ötv'yi tekrar devlete ödemek koşulu ile satabileceğimizi,ancak yinde bu 5 yıl dolmadan sıfır araç alamayacağımızı öğrendik..

Peki; 5 yıl dolmadan aracımızı sattığımız zaman,sıfır araç olmaksızın 2. el engelli araçlarını satın alabiliyormuyuz? Mesela şu an bende 2013 model dizel otomatik hyundai i30 var ve satmayı düşünüyorum. Bunu engelli bir arkadaşa satsam,kalan param ile başka bir engelli arkadaşın satlığa çıkardığı 2.el arabayı satın alabilirmiyim?

haoppalaaaaaa..
bu konuyu deneyimlemiş birileri var mıdır acaba forumda? gerçekten çok merak ediyorum bu konuyu

3T3N1TY
peki o zaman normal bireye satsam aracı,devletin ötv sinide geri ödesem ne olacak?engelliden araba alabilecekmiyim

Normal Bireyden Alacağız Derken Engelsiz Araca Binebilme Hakkımız Var mı?

TahaAY mitokondri Engelliden araç alamazsınız derken söylemek istediğim şuydu. Satılan araç üzerinde 5 yıl satılamaz şerhi varsa siz bu aracı satın alamazsınız çünkü muafiyet hakkınızı kaybetmiş durumdasınız . Satılan araç üzerinde herhangi bir şerh yok ise satın alabilirsiniz. Ehliyetiniz kullanım şeklinizi kendiniz değerlendirecek siniz

benim ruhsatta ; özürlü aracı ötv ödenmeden 5 yıl süre ile satılamaz yazıyor
ehliyette : h sınıfı otomatik vitesli araç yazıyor

TahaAY
haklısın bide bu konu var

mitokondri Siz aracınızı elden çıkardığınızda . Ruhsatında sizinki gibi şerh olan birisinin aracını alamazsınız . Herhangi bir şerh olmayan otomatik vitesli bir aracı edinebilirsiniz

3T3N1TY

vaaaay hakikaten ince bir detaymış bu..çok teşekkür ederim açıklamanız için

peki engelli aracı olupda ruhsatında bu şekilde şerh olmayan araç varmıdır ya? benim önceki aracımda da maliyeden izisnsiz satılamaz yazıyodu

mitokondri Ötv'Den muaf alınmış her araç için bu şerh geçerlidir, Elbettedeki aracın satışı yapılırken maliye'ye bildirmek ile yükümlüsünüz çünkü bu tarz bir aracı sadece ve sadece 0 araç alma hakkı olan bir bireye satabilirsiniz . Yoksa başta ödenmeyen ötv size rucü eder . Sizin durumunuzda otomatik vitesli bir aracı satın alabilirsiniz

şimdi ben otomatik vitesli ama 5 yılını doldurmuş bir engelli aracını yani herkese normal şekilde satılabilir bir aracı alabilirim,ama 5 yılını doldurmamış otomatik engelli aracını alamam çünkü 5 yılını doldurmadığı için ruhsatta bahsettiğiniz şerh olan bir engelli aracını alamam. böyle algıladım olayı doğrumudur

mitokondri 5 yılı doldurmuş her engelli aracı kısıt olmadan herkese satılabilir ve yeniden ÖTV MUAFİYETİ ile araç edinilebilir . ÖTV MUAFİYETİ hakkınız var ise başka bir engelliden araç alabilirsiniz bu konuda bir engel yok ve sizin için tekrar 5 yıl süreç başlar , Aldığınız kişi ise aracı bayiden aldığı tarihten itibaren 5 yılı bekleyerek tekrardan ÖTV MUAFİYET'ini bekler tabi bu arada araç edinebilir bu durum süreci etkilemez

Üst Alt