Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmadan aracı satıp yenisini alabilir miyim?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhaba ben 6 ay önce sıfır engelli raporuyla araç aldım ancak yakıtından dolayı memnun değilim satabilirmiyim 5 yılı dolmadan araç hyundai i20 tertibat vs yok ve araç almak için 5 yıl beklemek zorundamıyım

Çirkin Bey

ÖTV'siz araç alma hakkı bulunan engelliye ötv'siz satabilirsiniz. Aksi halde satarken başta ödemediğiniz vergiyi ödemeniz gerekir.
5 yıl dolmadan yenisini alamazsınız.

ağbi 4 yıl bitip 5 yılın içinde satılıyormu yani 4 yıl 6 ay gibi mesela

OturanBoğa

Abi şimdi bana bu araç 40 bine geldi , değeri o zaman 60 bin civarındaydı yani 20 bin TL kadar ötv ödemedim şimdi satsam o 20 bin tl yi ödemek, zorun da kalırım doğrumu!?

Engelli bir kardeşime satsam da yine 40 bin civarında satacağım doğrumu ötv yi alamadığım için

Bu konu açılmışken aklıma geldi. Benim 2015 Mart ayında sıfır aldığım araç 2014 modeldi, 3 yıl sonunda girilen muayeneye bu sene girdi yani trafiğe göre araç 3 senelik muamelesi görüyor. Yani sattığımda 5 senedir biniyor olmama rağmen 6 senelik muamelesi görecek, burada bir adaletsizlik yok mu?

Çirkin Bey

Doğru.
Engelli statüsünde araç alma hakkı olan birine satabilirsen, o zaman ötv ödenmez tabii. Ama her halükarda de yeni araba alabilmek için sattığın aracın alış tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi şart.

ender72
Bu detayı bilemiyorum.

Üst Alt