Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolduktan sonra yeni otomobil almak ne yapmam gerekiyor?

hakan dündar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Otomatik vites aracım var,artı donanım yok,5 yılı dolmak üzere,mevcut aracım kendi üzerime ve sadece ben kullanıyorum.Ben bu aracı satarken ve yeni aracı almak için ne yapmam gerekiyor.Bir bayi mahkeme kararı gerekiyor dedi.Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Merhabalar. Ben 5 yılımı doldurdum ve yeni araç için bayiye gittim herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 2. el araç satışı gibi işlemler yapılır ve yeni araç ötv istinasından faydalanarak alınabilir.

Bu arada forumda bu konuyla ilgili bilgiye rastladım. Paylaşıyorum:

2.b.1) Özürlüye ait özel tertibatlı bir aracın normal (tertibatsız) kullanacak bir kişiye satışı ve tescili:

Tescile İlişkin Geçici Belge düzenlenecek,
Araç tescil belgesi ücreti noterce tahsil edilecek,
Satışta kullanılan araç tescil belgesi iptal edilerek noterce muhafaza edilecek,
Araçta tadilat yapılması gerektiğinden, gerekli tadilat projesi düzenlettirilip, muayenesi yaptırıldıktan sonra alıcının ikamet adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunamüracaat edilecek, araç tescil belgesi bu aşamadan sonra basılacaktır. Üzerinde özürlülereait işaret bulunan plaka işlemi yapacak olan trafik tescil kuruluşunca alınarak iptal edilecektir.​

Hazır konu açılmışken o halde benim de bir sorum olacak: 5 yılını dolduran araçların tertibatlarının sökümünde var olan hasarlar, sanki bizden kaynaklıymış gibi gösterilebiliyor. Bu konuda nasıl hareket etmeliyiz? Bilen arkadaşların bilgisine

Üst Alt