Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar arkadaşlar, ötv den muaf alınan arac için bu zaman içersinde mtv de ödemiyoruz ancak 5 dolduktan sonra mtv ödeniyor diye duydum doğrumudur bilgisi olan paylaşırsa sevinirim .
Evet 5. yıl dolduktan sonra mtv ödeniyor diye bende duydum, ancak zaten 5. yıl bitiminde aracınızı satabiliyorsunuz. Hayır ben aracımdan memnunum satmayacağım derseniz sanırım ödenmesi gerekiyor. Ama kesin emin değilim bende duydum.
Aracınız [FONT=sans-serif]5 yılı doldurduğunda (gün olarak da dolmalı) vergi dairesine gidip, aracı vergiden düşüreceksiniz... Onlar (14 serinolu) ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ gereğince aracı vergiden düşürecekler. Sonrasında aracınızı [/FONT][FONT=sans-serif]dilediğiniz kişiye satabilirsiniz.[/FONT]
novandan aracınıız vergiden düşürdükten sonra aracın satılmasında sakınca olmadığına dair yazı ile trafik şube müdürlüğünden araç ruhsatı değişirtirirsiniz.
Ayrıca aşağıdaki linklerden de satış ve devir işlemleriyle ilgili bilgi edinebilirsiniz.