Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Senesi dolan, Vasi atanmış kişinin ÖTV muafiyetli aracın satışı..?

vedat-guler

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sevgili dostlar, kardeşler,

2012 Şubat ayında %90 raporuyla dayımın üzerine ötv muafiyetiyle bir araç aldık. Bu şubat ayında 5 sene doldu. Annemin vasi belgesi var.

Şimdi biz bu vasi belgesi ile direk notere gidip aracın satışını gerçekleştirebiliyor muyuz?

Satış için tekrar mahkemeye başvurulması gerektiği, bazı yerlerde aracın ancak açık arttırma ile satılabildiği birde bazen hakimin bu paranın yatacağı hesaba bloke koydurduğu ve yine hakimin onayı olmadan bu paranın çekilemediğine dair yazılarda okudum.

Konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatabilirse çok memnun olurum.

vedat-guler kardeş bende senin durumunla aynıyım notere sorduk vasi kararını veren mahkemeden aaracı satabilir diye bi evrak almanız gerek dediler mahkemede dilekçe felan istedi biraz sürebilir felan dediler bir sürü bişe saydılaar henüz başlamadım işlemlee bilmiyorum sonu ne olur

Mahkeme kararı ile satışı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak hakim aracın daha 3 sene kullanılabilir kanısına varırsa onayladığı süre zafınca yine satış gerçekleştiremezsiniz.Olması gereken de ve kurallar bu şekildedir.

Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar.

Peki içimizde vasi kararı ile 5 yıllık sürenin sonunda aracının satışını yapıp yine ötv muafiyetiyle ve vasi kararı ile yeniden araç alan arkadaşlar var mı?

Bu konuda bir akrabamın sürecinden örnek vermek istiyorum.

Dilekçesini mahkemeye verdi ancak tam 8 aydır neticelenmesini bekliyor. 2 gün önce bir tebligat yapıldı ve Sivas'taki mahkemeden Ankara'daki mahkemeye sevk edileceği yazıyor...

Bu kanunu koyucu yada uygulayıcılarından bir Allah'ın kulu da çıkıp biz ne yapıyoruz demiyorlar...
Bunun adı "adalet" sistemi...
Pes...

bende başvuru yapmaya çekiniyorum böye yaapılanları duydukça çıkmaza gire diye korkuyorum

selamlar, forumda ötvden muaf araç alımıyla ilgili yeterince bilgi, örnek vs... var. fakat satışla ilgili fazla bilgiye rastlayamadım.
babamın sağlığında aldığı aracı satmak istiyoruz. araç 10 yıllık. mahkemeden satışına dair izin konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. fakat şöyle bir durum var. babamın vasi annem. farklı şehirlerde yaşıyoruz. (bursa-giresun) aracın satış işlemleriyle ben uğraşacağım. annemin yapabileceği işler değil. bu noktada satış prosedürü nasıl işliyor. ben aracı alıp kendi yaşadığım şehirde satabilir miyim ? yoksa aracı illa ana-babamın yaşadığı şehirde müşteriyi bulduktan sonra vasi kararını çıkaran hakim önünde açık arttırma yoluyla mı satmamız gerekiyor. bu arada sattıktan sonra paranın babamın adına bir hesaba yatırılacağını biliyorum.

caner55

Satış rakamının belirlenmesi vs. gibi konulara hakim karışır mı ki? Bence müşteri bulduğunuzda fiyatı netleştirip hakime söylemeniz ve onun izni ile nerede isterseniz orada işlem yapmanız gerekir.

Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı?

Üst Alt