Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 sene dolmadan aracı satıp ÖTV muaflı yeni araç almak mümkün mü?

hasa

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Gecen yıl ötv den muaf kardeşim adına araç almıştık kardeşim adına ben kullanıyordum ancak üniversite eğitimimi şehirdışında alacagım için aracı kullanamıcam ve annem kullanıma devam edicek ancak annem düz vites kullanamıyor ve otomatik bir araç almamız lazım ötvden muaf aldıgımız içinde 4 sene daha satamıyacagız başka aracımız yok babamın ehliyetide yok yani bu aracı ya 4 sene dolmadan ötv ödemeden satıp yada ötvsini ödeyerek yeni bir ötvsiz araç almamız lazım ne yapabilirim nerden bilgi alabilirim yeni araç almak için mahkemeye vs. Basvursam

aracı satışa çıkartacan normal kişiye satarsan ötv sini ödemen gerek özürlüye satarsan ötv ödemene gerek kalmayacak butur bir satıştan sonra yeni araç alabilirsin.

Bunu biliyorumda yeni araç alırken 5 sene sınır ben ötvsini ödiyip satsam hemen ötvsiz yeni araç alabilirmiyim?Yeni kanun çıktıda haberim mi yok bimer ede yazdım olayı cevap bekliyorum

ötv sini ödesende yeni ötv siz araç alamazsın 5 yıl içerisinde

vergidairesinle görüş daha sağlıklı bilgi verirler ama bitanesi sorma çünkü farklı farklı şeyler söyleye biliyorlar bence alabilirsin çünki arkadaşımın ötv siz aldığı araç pert oldu gitti yine ötv siz araç aldı 5 yılı dolmamıştı

14 nolu tebliğde 4077 sayılı tüketici hakları ile ilgili bir değişim olursa ötv ödenmez diye bir madde varmış.Böyle birşey varmı?Ben gidip bayi ile konuşsam desem aracımı sorunlu gösterin ikinci el değerine alın ben üstünü tamamlayarak sizden yeni araç alayım diyeceğim aynı model olsun fark etmez yeterki otomatik olsun haftaiçi bir bayi ilede görüseyim başbakanlıktan da ayrıca cevap bekliyorum istisnai durumlar muhakkak vardır.

pert olayı farklı hocam pert oldumu yeni araç alınabiliyor.

pert olursa alabilirsin, diğer hiç bir şekilde 5 yıl dolmadan ötv siz araç alamazsın

en iyisen bir bayiye git onlar yeni araç satmak için sana yardımcı olurlar gerekli yerlerle görüşürler

ya aracını bır engellıye satıp yenı aracınını mecburen otv sını de odeyıp alıcan yada aracın otv sını odeyıp yenı alacagın
aracı otv sız alıcan

ötvsini ödeyeceğim biliyorum sorun değilde ötv siz araç nasıl alıcam yeni kanun mu çıktı diyorum?Ben pazartesi vergi dairesine gideceğim orda konusucam kestirip atmayalım çoğu kişiye belki yol göstericez sonuçta vergisini ödüyorum 5 sene niye bekliyim saçma bir kanun değişmesi lazım bimerede yazdım olmadı ankaraya dilekçe yazıcam

arkadaşım sana 5 sene dolmadan alamazmısın dendi kimdedi ve neye göre bunu dedi
yoksa sen kendinmi butür düşüncedesin sana eniyi cevabı vergi dairesi verecektir orayla görüş
bence alabilirsin sonuçta ötv sini ödüyorsun ve yeniden araç alma hakkına kavuşuyorsun

üstteki arkadaş diyor ve int. herkes öyle diyor pazartesi gidip sizide bilgilendiririm diğer olayıda sorucam sorunlu diye aracı bayiye ikinciel fiyatına iade edip yeni ürün almayı

5 yıl dolmadan yeni araç alma şansınız yok (sıfır araçlar için geçerli)

ötv indirimli alamazsınız yoksa normal şartlarda istediğiniz kadar alırsınız

aracınız pert oldu ise indirimli alma şansınız gene var (5 yıl içinde )

Arkadaalar dun vergi dairesine gittim ve 2-3 vergi dairesinide aradım kimsenin calıstıgı bölümden haberi yok nasıl bir ülkedeyiz anlamıyorum neyse dedigim gibi aracı bayiye tutanakla iade edersek uyduruk bir sebebten gene araç alma hakkımız varmış bugün bayi ile konusucam ikinciel deger kaybını ödiyeyim aracı iade alın dicem sonucu yazarım

Bayi malesef geri alamayız diyor haklılarda büyük bir firma baştakilere nasıl anlatıcaklar artık kullanmasamda 4 sene sonra satıcam hemen hemen aynı paraya satarım

Arkadaşlar gerek Başbakanlık olsun gerekse Cumhurbaşkanlığına konuyla ilgili dilekçe yazdım yasanın düzenlenmesi için sadece benim için değil benzer sorunlarla aracını değiştirmesi gerekli tüm engelliler adına yasanın değişmesi lazım inş. gerekli düzenlemeleri yaparlar sonuçları paylasıcam

Maalesef bu konuda yasa çok katı. Yapılabilecek bir şey de yok.

aynı durumdayım

Bende aynı durumadayım bende manuel arac aldım ve otomatik almak zorundayım ancak daha bi yıl oldu 4 yıl daha beklemek zorundayım vergi dairesine sordum ötvsini yatırsan dahi 5 yıl beklemek zorundasın dediler aracı değiştirmenin hic bir yolu yokmu

5 sene çok uzun. Engellilerin de şartları değişebiliyor. Adam evleniyor araba küçük geliyor taşınıyor büyük geliyor işyeri uzak bir yere gidiyor az yakan dizel alması gerekiyor ama Satamiyor. Trafik sigortası gibi olmalı gün üzerinden muaf olduğu ötv hesaplanip vergi dairesine iade edilmeli ve yeni arac alınabilmesi için bimere yazdım. 5 dk ayırıp yazarsaniz iyi olur. Yada memnun olmayan bi arkadas dava açsın. Örnek 5 yıl 60 ay yapar 20.000 tl muafiyet alan bi arkadaş 30. Ay arabasını degistirmek isterse 10.000 ötv ödeyerek aracı satıp yenisini alabilmeli. Yada toplu imza kampanyası baslatsin admin.

Bende bimere yazdım cevap olarak yazılı mektup geldi yasadaki maddeler yazıyor yani olumsuz :((( arkadaşımızın dedigi gibi imza kampanyası baslatalım veya dava acalım birlikten kuvvet doğar

Konuyla ilgili gelişme yokmu :(

Arkadasim bu sadece senin sorunun deyil herkesde böyle sıkıntılar var bende daha önce bir kaç kez yazdım cevap gelmedi tabi bu 1 veya 2 kişi ile olmaz toplu hareket etmek lazim bi engelli araclarinin satışını 3 yıla düşmesi lazım 5 yilcok uzun bir zaman aracından memnun deyilsen satamiyorsun ve bunu 5 yil bekliyorsun bence bütün. engelli kardeslerim bu konuda daha israrci olmaları lazim herkeze saygılar

Görüyorum ki hiçbir engelli katdesim bu konuda duyarlı davranmıyor yazik bugün birkaçimizin sorunun yarin hepimizin sorunu bu katı kanunun değişmesi lazim yönetici dende hiç ses ve bir tepki gelmedi safece bu konuda kanun çok katı yapmakla yetinmiş evet bizde ondan bahsediyoruz birşeyler değişsin diyen tek yaptıkları ankaradan engelli raporlarının oranlarini düşünsünler

Arkadaşlar bu konuda bir değişme varmı ben de Bimere yazdım vergi dairesine gittim 3 yıla düşürme programı var ama sonuçlanmadı dedi vergi dairesindeki memur biraz uğraşabilirsek bence 3 yıla düşürebiliriz biraz daha ilgi rica ediyorum

Üst Alt