Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 oranlı raporumla araç alsak, annem kullanabilir mi?

ogunaa

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim engelli kimlik kartımdaki oranım %48, benim adıma araba alacağız ama annem kullanacak olabilir mi ? ne yapmamız lazım. % kaç indirim oluyor nasıl hesaplanıyor?

engelin eğer senin kullanmana müsade ediyorsa o araçı ancak sen kullanabilirsin. annenin kullanabilmesi için otomobili senin araba kullanmanı engellecek durum da engele sahip olman gerekli. %90 ve üstü. rapor almann ve anneni vasi olarak tayin etmen gerekli.

Ben kullanırsam Aracı Alabilmem için ilk önce ehliyetmi almam gerek ?

evet engelinize göre ehliyet verirler her engeli ehliyet ve ötv indiriminden yararlanamaz engel durumunuz nedir acaba

Sol alt ekstremitedense engeliniz 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almalısınız, bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra ÖTV'siz alacağınız otomatik vitesli aracı herkes kullanabilir. Sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

Sol alt ekstremiteden değilse 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almalısınız. Bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra alacağınız araçta özel donanım bulunmak zorunda ve bu aracı yalnızca siz ve sizinle aynı engele sahip aynı özel donanımı kullanması gereken kişiler kullanabilir.

Sol üst ekstremitedense rahatsızlığınız yurtdışından araç alabilirsiniz ve bu aracı sizden başkası kullanamaz.sizde başka araçları kullanamazsınız.

Engeliniz ile ilgili detay vermediğiniz için tüm ihtimalleri belirtmeye çalıştım.

Üst Alt