Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 raporumla Araç için vergi indirimlerinden yararlanamayacak mıyım?

asker59

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar

Ben Askerdeyken Sağ Temporolden Beyin Ameliyatı Oldum Ve Raporumu Gecen Hafta Aldım Raporum %46 Çıktı Ve Ağır İş Tehlikeli İş Vardiyalı İşlerde Çalışamaz Raporu Verildi Ve Vergi İNdirimden Yararlanır Yazıyor
Ama Galeriya Gittigimde H Sınıfı Ehliyet Veya Ortapedik Bi Engelin Olması Gerekiyor Deniyor
2 Cisi Ben Zaten ÖTV Den Muaf Olamıcagımı Biliyorum Ama Vergide İndirime Gidilmesi Gerekmiyormu
Bilgi Verebilirmisiniz Teşşekkür Ederim Hayırlı Akşamlar

asker59 Vergi indirimi başka,ötv muafiyeti başka şeylerdir.Sizin %46 rapora istinaden vergi indirimi hakkınız var.Bu indirim ile maaşta bir miktar fark ve erken emeklilik hakkı doğmakta.Fakat aldığın raporla maliyeye müracaat ederek,vergi indirim talebinde bulunman gerekiyor.Maliye sağlık kurulu onayladığında vergi indirimin sağlanmış olur.Ayrıca engelli raporunla,ulaşım ve indirim gibi bazı olanaklardan da faydalanabilirsin.Bu imkanlar forumda mevcut.Okursan bunlar hakkında bilgin olur.

Başgedikli Ben Ötvden Muaf Olamıcagımı Biliyorum Ama Araç Alırkne Gene Bi İndirim Hakkım Dogmuyormu Ben Doguyor Diye Biliyorum Kafam Baya Karıştı :(

Kollarda ve ayaklarda engel oranizi belirtir ortapedi engeliniz varsa olur diger turlu zor norolojik durumlarda vermiyorlar.

asker59 sanırım anlatamadım,araç alırken indirim hakkından,raporunda ötv muafiyeti bulunan kişiler faydalanır.Bunun dışında herhangi bir indirim söz konusu değildir.Siz zaten benim ötv muafiyetim yok diyorsunuz.O halde indirimden yaralanmanızda söz konusu değil.

asker59 araç alırken hiçbir indirim hakkınız yoktur bu hakkınızın olması için ya ortopedik rahatsızlık yada %90 raporunuz olacak başka inidirim yokki zaten ötv nin şartlarıda bunlar ayrıca araç alırsanız mtv den muaf olursunuz oda araçla alakası yok zaten

Teşşekür Ederim Sagolun :) Ne Biliyim Vergi İndirimi Yazıyor Özel Taşıt Vergisi Gibi Motor Taşıt Vergisi Gibi Sonu Vergi Oldugu İçin Belki Vergi İndirimi Geçerlidir Diye Sanmıştım Sagolun :)
Ben Zaten İşe Girebilmek İçin İstmeiştim Ama Vergi İndirimi Deyince Dedim Arabayıda Bi Degiştiriyim :D :D

Üst Alt