Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 rapor aldım. Emekli olabilir miyim?

Turgay060606

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
MERHABA,yüzde 46 engelli raporu aldım.3 gün önce heyete girmiştim.sigorta başlangıcım 30.11.2008 5373 gün sigorta primim var.erken emekli olabiliyormuyum yardımcı olursanız sevinirim

Tek göz gormuyor ayrıca hipertansiyon var

Yarın SGK gidip sorgulatayim bakalım ne diyecekler

Sen primi doldurmussun senin fazla birşey yoktur ay vardır emekliligin

Git prim dolmuştur der

@Turgay060606,

Artık iş gücü kaybı tesbiti ile emekli olabiliyorsun tek göz ve hipertansiyon tansiyon ile biraz zor gibi görünüyor ama engelli raporunu yeni aldığın için belki kabul edilebilir diye düşünüyorum git sor bakalım sgk,ya burayada yazarsan sgk,nın verdiği cevabı sevinirim

@güllerin efendisi,
SGK gittim 18 yıl sigortan olduktan sonra raporu SGK birimine gönderip degendirme yapılması gerekiyor dediler.Hastane yüzde 46 vermiş olabilir ama bizim için geçerli değil bizim birim ne derse o dediler.10 ay civarı sigorta sürem eksik dolduktan sonra gideceğim raporu gonderecekler

@Turgay060606

zamanı geldiğinde emekli olmak istiyorsan, yani 10 ay sonra emekli olurum diyorsan
işlemlere şimdiden başlamanı öneririm.

Zira bizim raporları kabul etmeyip kendi sağlık kurullarının karar vermesi de yaklaşık 8 - 10 ay sürüyor.

Yani işlemlere 2026 Ekimde başlarsan emeklilik sürecin 2027 Haziran, Temmuzu bulur.

@Turgay060606, SGK'da ki memur biraz yanlış yönlendirme yapmış gibi görünüyor.

18 yılı doldur gel diye bir kural yok nereden uyduruyor.

Ancak şöyle olur,

Sen emeklilik başvurusu yaparsın SGK Sağlık Kurulu sana Hafif Düzey tespiti yaparsa 18 Yıl - 4100 Gün kriteri sağlanıyor mu ona bakılır senin 18 yılın dolmadığı için emekli olamazsın.

Orta Düzey tespiti yapılırsa 16 Yıl - 3700 Gün ile şu an emekli olabilirsin.

SGK'da görüştüğün memur şu an senin Orta Düzey mi yoksa Hafif Düzey mi olduğunu bilemez bunu SGK Sağlık Kurulu belirler. O yüzden git 18 yılını doldur gel diyemez. Gerekirse SGK'ya git müdürle görüş durumunu anlat.

Sgk sende önce çalışma gücü kayıp tespiti yapması gerekir. Çalışma yılı ve prim gününe daha sonra bakılır.

Üst Alt