Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 45 sizofreni raporum var. Nasıl emekli olurum?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
arkadaslar 300 gun primim var bana yol gösterın calısamıorum raporumu yukseltme sansım varmı .sıgortayı dısarıdan yatırsam kac yıl yatması lazım devlet 3 aylık özurlu maası bile vermıor evın var dıye. ALLAH rrızasın icin yol gösterın

Fatih kardeşim, eğer durumun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde işgücü kaybını gerektiriyorsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsin (hayır, toplu ödeme yapamazsın. Evet, isteğe bağlı prim ödeyebilirsin).

Eğer durumun maluliyeti gerektirecek derecede değilse (yani % 60'ın altındaysa), bu durumda isteğe bağlı prim ödeyerek emeklilik şartın şu olur:

bagkur.PNG

İyi günler

yüzde 45 atipik psikoz raporum var.
yaş 27
pek çalışmadım. 500 gün primim var.
sskyi dışarı dan yatırabiliyormuyuz.bagkur yatırıldığını biliyor um .ben ssk malulen emekli olmak istiyorum.

sartlar nelerdir.

benimde yüzde 50 raporum var ama sgk ya gittigimde 18 yıl demişlerdi bana bu yazdığınız cetvel güncelmi ?

mistir_spak
%45 raporla malulen emekli olunamaz kardeşim. Emeklilik için yukarıda yazdığım mesajım geçerlidir.

Hayır, ssk (4a) statüsünde primi dışarıdan yatıramazsın. O bir tek 4b'de mümkün.
Ama zaten malulen emeklilik söz konusu olduğunda, en son hangi statüde yatmışsa prim, emeklilik işlemi de o statüde olur. Yani, isteğe bağlı primi dışardan yatırıp, gerekli şartlar sağlandığında 1 ay kadar çalışan statüsünde sigortalı olursan, malulen emekliliğin de 4a statüsünde olur.

reward84
Yukarıdaki cetvel 1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve emekliliği 4a statüsünde olacak kişilerle ilgili DEĞİL. Sizin durumunuza dair cevap şurada verilmişti: http://www.engelliler.biz/forum/eme...r-2006-girisliyim-ne-zaman-emekli-olurum.html

Üst Alt