Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 rapor ve 94 sigorta girişim var. Bağkur'dan emeklilik şartlarım?

baloglu1975

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Siteyi devamlı takip ediyor oturanboğa ile diğer üyelerin yazdıklarını okuyorum. Sizlerden aldığım bilgilerle hareket ediyorum. Bugün bağkur'dan erken emekli olabilmek için Balıkesir SGK Bağkur bölümüne başvurdum.

İlk baştan askerlikten muaftır raporlarını filan götürdüm. SSK daki günlerimi bağkura aktardım.
Memur beni hangi hastaneyi istersin diye sordu. Bende en yakın hastane olsun Balıkesir devlet hastanesini seçtim.(Ben bursaya gönderirlerdi diye tahmin ediyordum). Neyse beni hastaneye sevk kağıdını verdi ve bana dediği aynen ilk baştan % 60 rapor gelirse emekli olursun eğer rapor daha düşük geldiğinde (sana kağıt gelecek dedi) kağıt geldiğinde bi dilekçe yazarız gelen raporları bursa ya göndeririz dedi (bir daha beni hastanaye sevk etmiyecekmiş) bursa % 40 verirse erken emekli filan olacağımı söledi.

Ben bildiklerimide şaşırdım o kadar ümitliydim şimdi ümitsiliğe kapıldım. Sizden öğrendiklerim %40 ve üzeri aldım mı emekli olabileceğim yönündeydi. ya şimdi bana akkalh aşkına bi akıl verin napayım memurun yaptıkları doğrumu değil mi nasıl bir yol izleyeyim. Yardımlarını bekliyorum oturan boğa ve siz diğer tecrübeli üyelerden

Burhaniye devlet hastanesinden %42 ortopedi raporu ( her iki ayak ileri derece hareket kısıtlılığı, belde eğilmeme, yüksek romatizma eklem yerlerinde ileri derecede hareket kısıtlılık)

30.09.1975 doğumluyum.
SSK 01.04.1994-31.10.2004 tarihleri arasında 3.720 gün
BAĞKUR 01.01.2005-Devam Ediyor tarihleri arasında 1.800 gün
T O P L A M 5.520 gün

mrb baloğlu ewet memurun dediği doğrudur %60 verirseler malulen emekli %40 verirseler erken emekli olabilirsin memur doğru söylemiş

allah razı olsun kardeş bugün moralim çok bozuk idi kafam karman çorban oldu bende diyordum ki kafamdan (neden beni %40 dan sevk etmedi) diye

şimdi moralim düzeldi sağolasın memolikk kardeşim. Memolikk kardeşim bugün verdiler sevk kağıdını bunu hastaneye gitme müddeti var mı kurban bayramından sonra gitsek olur mu yoksa perşembe gideyim mi (çünkü bu ay işe üç gün gitmedik işe patron kızacak) ama perşembe sonsa ne olursa olsun gideirm

baloğlu arkadaş yalnız dilekçeni 5510/28 in ilgili fıkrası gereğince özürlülük hakkından yaralanarak ver yani malulen verme yoksa işin çok uzar ayrıca bu rahatsızlıklar önce mi sonra mı oldu neyse %60 altında faydalanmak istiyorsan yeni yasa gereğince dilekçe yaz kolay gelsin yine senin memur arkadaş azda olsa yasayı biliyor gibi geldi bana

Sevk kağıdında 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmaya dair ibare olsun. Böylece %40 ve üzeri raporla emekli olabilirsiniz. Aman malulen emeklilik felan geçmesin...
Sevk bu şekilde yapılmamışsa kurumdaki müdürle gidin konuşun.

sayın oturanboğa kardeş, sevk kağıdımı önüme aldım X işaretli olan bölümde çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini, bölümü işaretli
söz konusu sevk kağıdında 5510 28 madde diye bişey yazmıyo sadece en altta 5510 sayılı kanunun 65.maddesine göre yazıyo

şimdi ben bunu gidip tekrar konuşayım mı müdür ile

oturanboğa kardeş ben bu işten bişey anlamıyom. memur diyo ilk önce % 60 gönderelim gelmezse %60 ve üstü (bence de gelmez) kağıt geldiğinde dilekçe yazam bursaya gönderelim yeniden opradan %40 gelirse olursun diyo öle değince benim kafa karıştı hemen geldim akşam eve sizlere sorayım dedim.
ben napayım bi cevap yazıver oturanboğa kardeş bana yol göster

evet ya oturanboğa kardeş çok haklısın olması gereken öle yok şimdi % 60 dan bakalım sonra %40 dan olursun öle iş mi olur uzattıkça işi uzatıyor bana % 60 vermeyeceklerini adım gibi biliyorum. sen sevk et % 40 dan doktor yüzde kaç verirse verir anlamadım gittim zaten o gün öle deyince tüm neşem kayboldu moralim alt üst oldu dur bakalım dedim içimden bunlar napiyo
o anda içimden sizler geçtiniz keşke dedim sizlerden hemen bilgi alabilsem zaten eve gelir gelmez bilgisayarı açıp foruma konuyu aktardım.
Bayramdan sonr ailk iş günü SGK nın Balıkesir bağkur müdürünle gidip konuşacam 5510 sayılı kanunun 28.maddesini yazıcıda yazdırıp okutucağım müdür'e bunun karşısından ondan açıklama isteyeceğim.

evet arkadaşlar evvelsi gün balıkesir devlet hastanesine gittim. doktorları gezdim bir tek göz kaldı gözde biraz bozukluk varmış salı gel dedi lehine bişeyler varsa yapalım dedi neyse benim için önemli olan ortopedi doktorunun teşhisi

koyduğu tanı, multi egzostis acaba bunu baltazar formülünde oranı kaçtır .böle hastalığa olan var mı oranı bilen arkadaş var mı

Yazmamışsın arkadaşım peki sevki düzelttiler mi? Yani 5510/28 den mi yoksa malulen emeklilikten mi işlemlere devam ediyorsun ayrıca özür oranı maluliyet cetvelinde yer alıyor siteyi dolaşırsan orada oranları bulursunuz kolay gelsin

arkadaş sanırım beni malulen emekli olarak sevk ettiler

benim şu hastalığa bi bakıversen oran kaç oluyo ben anlamadım karışık geliyor

Sizi şu minvalde sevk etmeleri gerekir(di). Bağkur'a gidip bu konuyu müdür ya da şefle konuşun mutlaka:

2009/67 sayılı SGK genelgesi
A. SEVK İŞLEMLERİ VE MASRAFLARIN KARŞILANMASI
[...]
4- 4 (b) sigortalılarının 5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasına göre (çalışma gücü kaybı % 60’ın altında olanlar) Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularına sevk işlemi yapılırken en az 4320 prim gün sayısının olması şartı aranacak, yine bu gün sayısının hizmet borçlanması yapılması suretiyle tamamlanması veya 4 (b) sigortalılarının sevk tarihinde prim borçlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılacak, ancak sevke ilişkin tüm masraflar sigortalılar tarafından karşılanacaktır. 4 (a) sigortalıları açısından Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrası ilk defa 2008/Ekim ayı başından itibaren sigortalı olanlar için uygulanacağından, bunların sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmalarına ilişkin uygulamalar önceki mevzuat (506 sayılı Kanun) doğrultusunda yürütülecektir.

bugün en sonunda heyete girdim. sağlık kurulu bölümüne sorduğumda % kaç verdiler diye memurun dediği malulen emeklilikte biz % lik vermeyiz sadece tanı hastalıkları yazarız dedi. onu bağkur müdürlüğü verecek dedi. şimdi bana balıkesir bağkur müdürlüğümü verecek oranı? yoksa bursa veya ankarayı gönderecekler belgeleri.
????

Doğru demişler. Maluliyet söz konusu olduğunda hastaneler oran belirtmez, sadece tanı yazar. Malul sayılıp sayyılmayacağınıza sgk bölge sağlık kurulu karar verecek.

O bağkurda adı geçen maluliyet işlemlerine bakmaya çalışan memur benim.Hiçbir interaktif siteye (facebook-twitter vs. üyeliğim yoktur. ben size burdan yardımcı olmaya çalışayım bir şeklilde bilgi vererek.düzenli olarak girmeye çalışacağım bu siteye.

Son durum nedir bahri bey?

Bakın, bağkur'daki memur arkadaş geldi, siz gelmediniz hala :)

bagkur emeklilik

yaklaşık 1,5 seneden beri beklediğim bağkur erken emeklilik talebim kocatepe sgmm yi telefon aramam la %24 olduğu söylendi

elimde askerlik yapamaz raporu ve başbakanlık özrülü kimlik kartı var

Anlamıyorum ben % 24 sağlam birisi olsam hiç müracaat ta etmem çok heves değilim bi çektiğimi bir ben bir de allah bilir çoğu zaman köşede ağladığımı bilirim

keşke sağlam birisi olsam hiç bir şey istemem üzerine borcum olsum taş taşır inşaat ta çalışır öderim. Ama ben zaten günlük aktivereleri kendi başıma bile

yapamıyorum. Ne kendi başıma çoraplarımı giyemiyorum, ayakkabılarımı bağcıklarını bağlıyamıyorum bu yüzden bağcıklı ayakkabı bile almıyorum bisiklet binemiyorum

top oynayamıor yüzemiyor 15 dakika ayakta kalsam ayaklarım tutuluor nasıl bana % 24 veriyorlar anlamış değilim

ben şimdi bu gelen rapora nereye itiraz edebilirim nereye dilekçe yazayım. Kendileri görmeden nasıl karar veriyorlar ki

O karara itiraz edip, yüksek sağlık kurulunca yeniden incelenmesini isteyin.

Diz kireçleme

benim sorunum
bunda daha önce malulen yani erken emeklilik için başvuru yaptım sanırım cevap % 24 olarak geri döndü
bu yeni maluliyet yasasında baktığım zaman benim hastalığım var gözüküyor
benim hstalığım
* dizlerimde ve belimde kireçleme
* çorap giyemiyorum
* yerden eğiliğ bir şey alamıorum
* merdivenleri kolay inip zor çıkıyorum
* ayrıca yürümde aksama var dıştan görüldüğü zaman ayağım dizden yamuk duruyor
* yağ mur yağmaya yakın her tarafım tutuluo ilaç içmekten bıktım artık
* bisiklete binemiyorum kendim yere oturup kalkamıyorum ancak bi yere tutunarak kalkabiliyorum

acaba beni şimdi % 40 rapor verirler mi ben hastalığımın adını bilemiyorum ben şimdi oturduk yerden muhasebe işi yapıorum ama başka iş yapamam o nedenle işveren çok eziyor beni istediği ücreti veriyor istediği kadar iş verioyr çalışmak zorundayım ailem var 3-5 kuruşta olsa getirmek zorundaım

beni bu hstalıkla emekl. Yaparlar mı yeni maluliyet cvetveline baktığım zaman emekli olur görüyorum

lütfen yardım oturanboğa kardeş

sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri alabilmeniz lazım. Eğer bu oranda verileceğinden eminseniz, bağkur'un red kararına karşı dava açabilirsiniz... Mahkeme sizi hastaneye sevk eder ve oranın vereceği oran kararda etkili olur

Üst Alt