Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 Ankilozan Spondilit hastası ÖTV'siz araç alabilir mi?

afsaroglu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar Benim %42 Ankilozan Spondilit ( ortapedik) Raporum var.. Özel techizatlı haricinde Ötv indirimli sıfır yada 2.el arac alabilirmiyim,veya engelli arac alabilirmiyim ?? İlla Özel techizatlı veya raporun %90 olmasımı lazım vergiden indirim için.. normal vergiden muaflık bunu etkilemiyor mu ??

afsaroglu

AS olanlara kolay kolay sürücü belgesi verilmiyor. Sizin sürücü belgeniz var mı? Varsa üzerinde ne tür bir ibare var? Manuel vitesli otomobili donanım olmadan kullanabilir misiniz?

benim sürücü belgem B sınıfı, üzerinde bişey yazmıyor. ama hastaneden durum bildirir raporunda, KalçaKağalı protez takılacak yazılı.. bilmem onun bi faydası olur mu? sanırım H sınıfı ehliyet almaya uygundur, otomatik vites araç kullanıma uymaya uygundur.. raporunu daha çabukl veriolar AS de.. bu konuda bilgisi olan var mı?

Öncelikle aman diyeyim, pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.

Eğer H sınıfı sürücü belgesi alabileceğinizi düşünüyorsanız, araç alımında vergi avantajından yararlanabilmenin şartı şu: manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak olmalısınız ve/fakat otomatik vitesli aracı da donanımsız kullanabilir olmalısınız. Bu kapsamda bir rapor alabilirseniz, otomatik vitesli aracı hiç bir donanıma ihtiyaç duymadan vergi avantajı ile satın alabilirsiniz.

Zaten benim amacimda i, benim sag kalca kapali,solada yayilmaya baslamis. Durum bildirir Saglik Kurulu Raporundada Mevcut. Manuel Arac kullanirken gerek vites degistirmede,gerek debraj-gaz kontrulunda zorlaniyorum. Bi kac tanidigim AS hastasi arkadaslar aldi..bide burdan bilgi almak istedim..

Üst Alt