Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4148 gün ile emekli etmediler, 4320 gün olacak dediler!?

omr4211

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi gunler babam 62 engellii raporu aldı bağkurdan 8.mad. 5. fıkrasından emekli olmak için müracat etti maaş bağlanıcak dediler bekldik 2 ay sonra ret geldi toplam gunleri 4418 gun ..60 ve zeri rapor alanlar 3960 gunden emekli olacak dedim olmaz dedileri 15 yıl sigorta suesi 3960 gun pirim ödeme sarti işe girişten önce malül olmalrı gerikiyo dedi 5510 sayılı kanunda işe giriş öncesi ve sonrası diye bişey bulamadım bilginiz varmı acaba bilgi veriseniz sevinirim

ben malulen emekliliğe başvurdum.
işten önce malülsün dediler.
şimdi bağkura başvurucam. 3960 'ı tamamlamam lazım.

unspoken

günün gelince onlar sevk ederler seni hastaneye rapor için.
şimdi erken. gününü doldurmalısın önce.
bana 4320 günü doldur gel , demişlerdi,
malül çıkınca gerek kalmadı, benim 3582 günüm var. 3960 güne tamamlayınca başvurucam, emeklilik işlemlerim hemen başlayacak.
ama sen yinede istiyorsan, bireysel engelli raporu alıp yüzdeni öğrenebilirsin, hakları da var, 2022 maaş aylığı gibi, bedava ulaşım kartı gibi.

hayır, tekrar rapor alınmayacak, çünkü malül sayılma kararım verildi, bir daha aynı işlemler yapılmayacak, direkt emeklilik işlemlerine başlayacaklar. 3960 günüm olsaydı hemen emekli edeceklerdi. Hayırlı olsun. Allah herkese emeklilik nasip etsin.

omr4211

Öncesi sonrası derken? Bağkur'dan emeklilik şartları:

bagkur.PNG

ENGELSİZGÜNLER

işten önce malul oldugunu nasıl anladılar**?? benimde sigorta girişinden önce 2022 maaşı alıyordum özürlü saglık kurulu raporum %%80 idi sonra memur oldum bende malulen emeklilige başvuracam banada derlermi sigorta girişinden önce malul diye derse o zaman bende 15 yıl 3960 baglıyım

ben bağkurluyum, bağkurda kanunda özel bir durum var, kanunun düzeltilmesi lazım.
eğer malulen emekliliğe başvurmasaydım 4320 den emekli olacaktım.
malulen emekliliğe başvurdum 350 yaklaşık gün kazancım oldu.
şimdi 3960 dan emekli olacağım. Bağkur kanununun düzeltilmesi lazım
%60 ve daha fazla olanlar 4320 güne tabi.
3960 gün malulen emekliliğe başvurursan geçerli.
siz memur olduğunuz için, sizin kanununuz, tablonuz farklı.
3960 sizde geçerli mi? bilmiyorum. Oturan Boğaya sorun bu konuyu.
işten önce malul olduğumu verdiğim tıbbi belgeler, eski raporlar ...vb.
dayanarak karar verdiler.

ENGELSİZGÜNLER

hepsi aynı emekli sandigı bagkur ssk v.s 5510 a göre tablo aynı kardeş ben biliyorum bide anlamadıgım %60 raporu olan dediniz yani demek istediginiz sigorta girişinden önce malul oldugu kararı verilirse 15 yıl 3960 emekli ediliyor sigorta girişinden sonraysa 4320 16 yıla tabi tutuyorlar 5510 la emekli olmak isteyen bir arkadaşta forumda aynısını dedi onkide öyle olmuş kanunda zaten öyle ayrım yapmış %60 raporu olan biri engelli emeklisi olmak isterse 5510 kanunda yazıyor zaten sigorta girişinden önce malul olanlar der 15 yıl 3960 la emekli olur der yapılan işlem dogrudur

Sayon admin ben bu tabloyu aynen soyledim ama dedikleri soyle 28.mad.5.fikrasi size uymuyo halbuki benim 4148 gunum var 15 yillik sigorta suremde var ise giriste malul olman lazim diyorlar. Anlayamadim bir turlu ne yapmam lazim allah rizasi icin bilgi verin bana

omr4211

arkadaşım dogru söylüyorlar 15 yıl 3960 emekli olacaksan sigorta girişinden önce malul olman gerek kanunda yazıyor zaten siz 16 yıl 4320 emekli olacaksınız

tesekkur ederim cvbınız için yani konya sgm deki memurun dediği doğru deil bu yazıyı gösterirsek işlemleri yapacakmı emekli maaşı bağlayacakımı? yine geçen gun dedii gibi derse kim ne yzarsa yazsın bu kanun gecerli deil bende ki olan kanın geçrli diye derse ne yapmam lazım

15 yıl 3960 gun ..15 yıllık sigortalılık sartı işe giriş tarihinde malül olanlar için gecerliymiş konya sgm memurlar böyle diyor

omr4211

yukarıda alıntıladığım yazı çok net. Oradaki memur işlem yapmıyorsa çözüm için şefine çıkın, o da iş yapmazsa müdüre, o da iş yapmazsa Valiliğe, BİMER'e ve SGK genel müdürlüğüne şikayette bulunacağınızı söyleyin.

babanız malulen emekliliğe başvurdu, red gerekçesinde "malul sayılıyor ama işe girişten önce" diye bir yazı yazıyorsa 15 yıl 3960'a tabisiniz.

OturanBoğa

öncesi sonrası var o boga bir arkadaşta öyle oldu forumda %60 raporu vardı sigorta girişinden sonra almıştı engelli hakkıyla emekli olmak istedi 16 yıla tabi tutuldu4320 ile

Bölge sağlık kurulu %60 ' ı düşürmüş demek ki, %50 - %59 dan işlem yapmış, 4320 gün ile. O arkadaş malulen emekliliğe başvurmuş mu?

işe başlamadan önce %45 raporu varmış, %60 ve üzeri olsaydı 3960 güne tabi olacaktı o arkadaş, %70 benim oranım, ancak işe girmeden önce %60 olduğumu ispat edemeseydim 4320 gün verilerdi bana, Deliller ve ispat çok önemli burada.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

malulen emeklilikte öncesi-sonrası var, ama erken Yaşlılık emekliliğinde yok. Yukarıda bağlantısını verdiğim yazının alıntıladığım son paragrafını iyice okuyun, anlatacaksınız

%60 ve üzeri için 5510 da sigorta girişinden önce sonra olayı var o boga 5510 kanunda yazıyor 15 yıl 3960 emekli olabilmek için sigorta girişinden önce malul olmak gerek engelli emekliligi için bunu isbat edemezseniz %60 ve üzeri sigorta girişinden sonra degerlendirilirse 16 yıl 4320 le emekli edilir

ENGELSİZGÜNLER
aynen kardeş yapılan işlem dogrudur 5510 da da yazıyor

Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışmagücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiğiönceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllükaylığından yararlanamaz

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikincifıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bunedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalıbulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıylayaşlılık aylığı bağlanır. (2)

O BOGA %60 LA EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN SİGORTA GİRİŞİNDEN ÖNCE MALUL OLMASI GEREK 15 YIL 3960 EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN YOKSA 16 YIL 4320 E TABİ TUTULUYOR

iyi gunler babam 62 engellii raporu aldı bağkurdan 8.mad. 5. fıkrasından emekli olmak için müracat etti maaş bağlanıcak dediler bekldik 2 ay sonra ret geldi toplam gunleri 4418 gun ..60 ve zeri rapor alanlar 3960 gunden emekli olacak dedim olmaz dedileri 15 yıl sigorta suesi 3960 gun pirim ödeme sarti işe girişten önce malül olmalrı gerikiyo dedi 5510 sayılı kanunda işe giriş öncesi ve sonrası diye bişey bulamadım bilginiz varmı acaba bilgi veriseniz sevinirim
babanız tek hastalıktanmı aldı yoksa ayrı ayrı mı aldı %60 ı

babasının kendi aldığı raporu kabul etmezler, hastaneye sevk ederler, malül olup olmadığına bakarlar, puan vermez sağlık kurulu, sen malulsun veya değilsin derler, red geldiğine göre %60 dan düşük gelmiştir puanı.

valla dogru duzgun söyleyen yokki yuksek saglık kuruluna itiraz ettik 62 raporunuz var dediler .. tekbildiimiz bu baskada yok bişey söyleyen yok

omr4211
malulen emeklilik için mi başvurdunuz yüksek sağlık kuruluna
önce bunu bilelim ki yardımcı olalım sana.

seçim kurulu deil sağlık kuruluna basvurdum ...yani konya sgm nin heyetın verdiği rapora itiraz ettim 60 oran vermediler oran tesbiti için bagkurdan emekli olmak için oranım belirlenmesini istedim 6 verdiler bununla 15 yıllık sigortalılık suresi 3960 gun prim ödeme sartı ile emekli olursun dediler işe girişten önce malülük olmadığı için emekli etmediler 4320 gunun olması lazım dediler konu bu yani

hangi hastalıktan hangi kritere göre oran verildi bilmiyoruz kikımse bişey demiyo sadece %62 oran var diyorlar tamam

seçim yazmışım, aklım seçimde, düzelttim, kusura bakmayın.
işlem doğru, siz kendiniz özürlü raporu alıp oranınızı öğrendiniz.
babanızın zaten 4400 günü var, 3960 veya 4320 sizin için farketmez.
başvuracaksınız, tekrar heyete girecek mi baban bilmiyorum.
ben 3960'ı hakkettim, tekrar heyete girmeyeceğim, 1 ay içinde bağlayacaklar, 12 ay sonra bağkurdan.

%60 rapor ile 28. mad.5. fıkrasına göre emeklilik talebinde bulundum yine red verdiler .. oysaki şartlarım tamam 4148 ssk ve bagkur toplamı ..işe girişten önce malül olmadığım için bana bu cvbı verdiler ne yapmam lazım

omr4211

daha önce yazdığım cevaplarda bazı sgk yazıları paylaşmıştım. Onları kuruma gösterdiniz mi? Onlara rağmen nasıl red verebilirler?! Müdüre çıkıp durumu izah etmeyi deneyin

Üst Alt