Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporumla başkasının kullanımı için araç alabilir miyiz?

xertanx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
teyzemin oglu araba almak istiyor benim uzerimden almak istiyor.Eger o arabayi indirimli alirsa ilerde bende araba almayi dusunuyorum 2. alista sıkıntı olurmu teyzemin oglu benim uzerimden araba alması icin benim ehliyetli olmam gerekmezmi dostlarim lutfen yardimci olun

rapor oranı yüzde 90 üzeriyse ehliyet gerekmez teyzenin oğlu kullanabilir 5 yıl geçmesi gerekir ilk alımdan sonra

Bu oranla başkası sizin adınıza indirimli araç alamaz.

Aynen alamaz trafik anında ceza kesiyor araca el koyuyor sadece kendin alabilirsin sürebilirsin % de 90 ve üzeri ağır engelliler de akrabalar vs alabiliyor.

%40 la araba alınabiliyor mu ki hiç duymadım ağır özürlü yada 50 nin üstünde ise alir dye duydum bn en iyisini alanlar bilgisi olan bilir tabii

Araç engelli arkadaşın üzerine olur, kanunda belirtilen kan bağı veya yakınlık derecesine göre kanunun uygun gördüğü kişiler kullanır fakat bu kişiler arasında teyze oğlu yok

@egemmm

Hadi ya iyiyms burda bn hep %90 okudum nasil okuduysam artık :)

İndirimli ÖTV li falan dyolar szdemi öyle aldnz sasrdm valla ddgm gbi bn 50 90 engel olmasi gerek dye biliyordum @egemmm

acı gerçek

% 90 ve uzerı iç hastalıklar . % 90 altı uzuv kayıpları el kol bacak vs . isterse % 5 olsun aracı kullanmanıza mani bir durum var ise fiziksel olarak doktor yazdıgı taktırde alabılrısınız.

egemmm acaba alınma şartlarını yazabilir misiniz? vergi indirimi olmadı sanırım size?

xertanx, şimdi size konuyu açıklamaya çalışacağım. % 90 ve üzeri engelli değilseniz, % 10-20-........70-80 sakatlık oranlarına çok fazla takmayın. Sağlık kurulu raporunda H sınıfı (yeni yasa ile B oldu) sürücü belgesi alır ve raporunuzda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yazdıktan sonra ötv ödemeden aracınızı alırsınız ve bu aracı siz, eşiniz ana-baba çoçuklar ile 3. dereceye kadar kan ve sıhrı hısımlarınız kullanır. Benim engelim % 70 arabamda fren ve gaz pedalı elle kumandalı, arabamın ruhsatında yazanlar aynen şu " Engelli aracına tadilat- özel tertibat montajı. Araç sahibi, eşi ve 3. dereceye kadar kan ve sıhrı yakınları kullanabilir"
Şimdi burada sizin önce engelli ehliyeti almanız gerek, sonra arabayı alıp engel durumunuza uygun tadilat yapılacak, araba tüvtürk ve TSE den muayene olup normal kişilerinde kullanması uygundur raporu aldıktan sonra yukarıda saydığım özelliklere sahip olanlar aracınızı kullanır teyze oğlunuz da yasa gereği 3. derece akrabanız sayıldığından kullanmasında bir sakınca olmaz. Kolay gelsin.

Üst Alt