Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Ötv'siz araç alabilmek istiyorum..?

Mazlummecnun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar
%40 vergi indirimli raporum var erken emeklilikdende yararlandım ötv indirimli araç almak için bu oran yeterlimi yoksa ne yapmam gerekiyo b sınıfı ehliyetim var zaten yada H sınıfı alırsam ötv den direk yararlanabilirmiyim teşekürler

kardeş öncelikle raporunda otamatik vites araç veya tertibatlı araç kullanılablir yzazısı. ver maliyenin onayı geregiyor ben raporumu aldım otas,matik vites araç kulanabilir yasızı yaztırmayı unutdum ve ordanda hatırlatmadılar ordada kaldım sol exteretime varsa rahat rahat alırsın araç..

%40 raporum var benimde.Ama fiziksel engelim yok çok şükür.Kafadan kontağız biraz. :p O yüzden alamıyorum.Yani ortapedi olanlara veriyorlar %40.Ama benim için olanlara %90 istiyorlar.Kanunlar çok saçma.Bir şey yapıyorsun tam yap bütün engelliler yararlansın.Diğerinin suçu ne acaba daha az engelle ve daha fazla sağlıkla dünyaya gelmek mi? Tartışılır.

Dipnot: Ehliyetim A2 ve H sınıfı hariç hepsi mevcuttur. ( E,D ve G )

Son düzenleme:
benım %45 kulaktan engelım var malesef bende alamıyrmusum ama raporu tekrardan duzetcem dılekce yazıp sansımı denıcem eger otvden yaralana bılır ıbresını onaylatırsam olcak kısmetse

ugurkuru defalarca yazdık ama nedense herkes anlamamakta diretiyor. Her kamu kuruluşu kendi ile ilgili konularda hüküm verebilir, ÖTV muafiyeti konusu maliye Bakanlığı'nın yetki ve denetimi altındadır Hastane isterse rapora ÖTV den muaf edin mahsup eden vergiyi hastane olarak bir karşılayacağız yazsa bile bu hüküm geçersizdir. O yüzden gereksiz macera peşinde koşup rezil olmayın

peki ben 40 önce %74 engelli raporu aldım kuruldaki kişilerotamatik vites alabilir ibaresi yazmamış yani bu oran ankara ya gitse onlar yazmasa bile ötv muhaf yazısı yasıyorlarmı
2<< 40 önce girilmiş heyet kurulıuna tekrar girip o ibareyi yazdırılabilinir mi? ayrıca kurul 6 ay geçmek zorundasın dedi ve ilk almış oldugumun engel oranını etkiler mi 2.cisi..**

Üst Alt