Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum, 5070 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

skysema

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba...ben işe giriş tarihim olan 1993 ten beri 19 yıl ve 5070 iş gün boyunca tip 1 diyabet hastasıyım...yüzde 40 rapor aldım...bu güne dek hastalığımın hiç bir avantajından faydalanmadım...2022 gelir vergisi indirimi falan...şu an emekliliği çoktan hakettiğimi öğrendim...hastalığın ve yüzde 40 iş görmez raporunun avantajlarını bilmiyorum..ben şu an malulen mi yoksa engelli statüsüylemi emekli olurum ve maaşım ne olur primler asgari ücret üzerinden yattı teşekkürler.........

Öncelikle % 40 raporunuzu 16 Aralık 2010'dan sonra almışsanız bu raporunuzla defterdarlığa başvurup ayrıca şu başlıktaki belgelerle: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html vergi indirimi almak istediğinizi söyleyin. Ama vergi indirimi almak için çalışıyor olmanız yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilmeniz şart başvuru yapabilmeniz için.

Sigorta giriş tarihiniz 1993'te Doğum tarihi +18 şeklinde hesapladığınızda doldurmuş iseniz yani önceki bir tarih ise sigorta giriş tarihinizden ve -staj değil- tam primden yatırılmış olduğunu varsayarak şu tabloya göre:

2008_oncesi.PNG

3. derece vergi indirimini kazandıktan sonra erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt