Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporlu kardeşim adına araç alabilir miyiz?

melih3365

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 12 yaşında epilepsı rahatsızlıgı olan kardeşim var rapor oranı yuzde 40 arac.indirimli arac alımından nasıl faydalanabiliriz.

Faydalanamazssiniz.

% 90 ve uzeri ozur orani gerekir.

selim arkadaşım haklı %90 üzeri olması gerek.

Araştirman gerekli. Bana göre Bunu geniş bir açıklama ile araştir derim. kulaktn dolma laflara aldanmadan , Tutarlı bilgilere ulaşmak için Google abiye baş vuru yap derim. Ve bu tür sitelere de sor bilgili kişileri araştir. illaki bu tarz başlıklar açılmıştır.

koza sen yenisin
bolca araştır arkadaşım.
internette araştırmasına gerek yok, alsın raporu eline bulunduğu yerdeki vergi dairesine sorsun.en garanti bu şekilde olur.

yorum yapan arkadaşların hepsi doğruyu söylemiş

%80 özürlü bir arkadaşımız var işyerinde belinde platin var..ötv siz araç alamıyor.

hal böyle iken Raporlu veya özürlü olmanın , bir faydası olmuyor.

Yine-de iyi bir araştirmak gerekli.

Yenisin demişsin. Site-de yeniyim evet.

Ancak Doğuştan Engelliyim. Sanırım Bu bayaği eski bir durum :)

koza
her özürlü ötv indirimli araç alacak diye bir kanun yok.
ben yinede tekrar yazayım.sende öğrenmiş olursun bu sayede
sadece ortopedik engelli olanlar oranına bakılmaksızın ötv indiriminden faydanırlar.diğer engellilerin rapor oranı %90 ve üzeri olması lazım.

cook teşekkür ederim ilginizden dolayı ama bu sitede okudugum bı yazıda 40 ve uzerının alabilecegi yorumunu cıkarmıstım

Melih3365 : Ortapedik engeli olanlar , Saglik kurulu raporunda "Tertibatli arac kullanabilir " - " H Sinifi Ehliyet Alabilir" yazisi ile Kendisi kullanmak kaydi ile OTV muaf arac alabilir. Bu raporda ozur oraninin onemi yokdur.

Ortapedik ozru olmayip baskaca hastaliklarindan dolayi ozuru olanlarin ; % 90 ve uzeri raporu ile OTV muaf arac alabilir. Fakat bu araci kendisi degil 3. derecedeki Hisri yakinlari yada işçi çalıştırıp (özel şoför gibi) araci kullanabilir.

evet ben %40 "bedensel" engelli raporumla ötv siz araç aldım.

Üst Alt