Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla özürlü memurum. Vergi indirimim yok. Emeklilik şartlarım nelerdir?

umudum25

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim aklıma takılan bir konu hakkında sizlerden bilgi rica ediyorum,
ben 2002 yılında kamu kurumunda %40 özürlü memur olarak göreve başladım
özürlü raporumun tarihi 1999 ve sürekli , vergi muafiyeti için kurumuma verdiğim raporum ankaraya gönderildi
ancak bana red cevabı geldi bende peşine düşmedim yani vergi indiriminden yararlanamıyorum bu durum benim
erken emekliliğimde sorun olur mu, son değişikliklerle kamudaki özürlü memurların çalışma sürelerinde değişiklik oldu mu
yoksa yine 15 yıl mı? ben ne zaman emekli olabilirim ve erken emeklilik için prosedür nedir o zaman yeniden
heyete mi girilmesi gerekli yeni rapor mu istenir? biliyorsunuz özür dereceleri çok düşürüldü yeniden girersem belki %40 ın altında dr.lar verir
bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Eğer kurumunuz, Emekli Sandığına sizin özürlü olarak çalışmaya başladığınızı bildirmişse 5400 gün 15 yıla tabisiniz.
Bunuda personel şubesinden öğrenebilirsiniz. Vergi muafiyeti önemli değil, sadece çalışırken kesinti az oluyor.
Son değişiklik ise 2008 yılında ilk defa devlet memuru olanları kapsayan bir değişiklik var, 2008 öncesi işe giren özürlü personeli kapsamıyor bu yasa.

sayın erşin bu bilgiler için size çok teşekkür ederim sayenizde biraz da olsa rahatlamış oldum benim için çok önemli bunlar inşallah dediğiniz gibidir her şey ve sıkıntı yaşamadan emeklilik hakkımızı göreceğiz . Peki o dönemde yani emeklilik başvurumuz zamanında yeniden bir kurul raporu istenir mi acaba yoksa ilk işe başvurumuzda verdiğimiz heyet raporumuzla mı işlem yapılacak bu konuda bilginiz varmı? tekrar çok teşekkür ederim sağolun

2002 yılında %40 ve üzeri raporla sakat statüsünde memur olmuşsanız, 5400 gün hizmet süreniz dolduğunda emekli olmayı hak edeceksiniz... Vergi indirim hakkı ile emekliliğinizin hiç bir bağı yok.

emekli olurken tekrar rapor istenmez memurlukta çünkü özürlü kadrosundna işe başamışsınız ve işe giriş tarihinden itibaren 15 yıl sonra emeklilik başvurusu yapabilirsiniz

ne zaman emekli olabilirim ?

her kesten özür dilerim....

15 yıl ve 5400 gün hizmet süresi dendi ben bu yıl 7 ay rapor kullandım amelitaımdan dolayı muhtenmelen gelecek yılda bir o kadar ay daha rapor kullanırım acaba bu durumda kullandığım rapor sürelerim dahil ediliyor mum hizmet süreme yani sayılıyor mu yoksa düşürülüyormu çalışmadığım her bür raporum hizmet süremden? bu konda da bilgi rica ediyorum sizlerden şimdiden çok teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla raporlu olunan süreler hizmet sürelerine de kıdem tazminatı hesabına da ekleniyor.

Kesin bilgisi olan var mı arkadaşlar?

heyet raporu almışsanız bir sorun olmaz.istediğiniz kadar heyet raporu alın.çalışmış kabul edilirsiniz, herhangi bir hak kaybına uğramazsınız.maaşınızıda tam alırsınız.bende tedavim nedeniyle 26 aydır raporluyum.

mustafa bey biraz geç oldu teşekkür etmek için kusura bakmayın lütfen çok sağolun verdiğiniz bilgi için dediğim gibi 8 inci ayıma girim heyet raporuyla istirahatim bir ameliyatım daha var ve ortalama 8-9 ay daha gidemeyeceğim işe heyet raporuyla tabi bu konu kafamı kurcalıyor biz memurların ne kadar heyet raporu kullanabilecekleri konusu bu hakkımızın süre sınırlamasının olup olmadığı teşekkür ederim.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 107 inci maddesi ile değişik "Hastalık ve refakat izni" başlıklı 105 inci maddesinde "Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir.
Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.
Bu maddede yazılı azamî süreler kadar izin verilen memurun, bu iznin sonunda işe başlayabilmesi için, iyileştiğine dair raporu (yurt dışındaki memurlar için mahallî usûle göre verilecek raporu) ibraz etmesi zorunludur. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.
Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmî sağlık kurullarınca tespit edilen ve emeklilik hakkını elde etmemiş olanlar, yeniden memuriyete dönmek istemeleri hâlinde, niteliklerine uygun kadrolara öncelikle atanırlar.
Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılır.
Hastalık raporlarının hangi hallerde, hangi hekimler veya sağlık kurulları tarafından verileceği ve süreleri ile bu konuya ilişkin diğer hususlar, Sağlık, Maliye ve Dışişleri Bakanlıkları ile Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşleri alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.
Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır." hükmü yer almaktadır.
Yer verilen hükmün 6 ıncı fıkrası hükmü uyarınca yürürlüğe konulması gereken yönetmelik henüz yayımlanmamıştır.
Ancak, şu kadar düzenlenecek yönetmelikte memur 3 defa 6 defa rapor alır gibi bir sınırlama konulamaz. Ancak daha önce olduğu gibi 40 veya 50 günden fazla alınan tek hekim raporları sağlık kuruluna onaylattırılır veya heyet raporu alınır şeklinde bir düzenleme yapılmasını ummaktayız.
Yukarıda yer alan hüküm uyarınca;
1- Hastalığınız bilinmemekle beraber kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, rapora dayalı hastalık izni almanız mümkün bulunmaktadır.
2- Uzun süreli tedavi gerektirmeyen hastalıklar için ise oniki aya kadar hastalık raporlarına dayalı hastalık izini verilir.
3- Hastalıkların devam etmesi halinde 12ve 18 aylık süreler bir o kadar daha uzatılır.
4- Memurun yıl içerisinde alacağı bir rapor sınırlaması hükümde bulunmamaktadır.
5- Yönetmelik ile belirli süreden fazla alınan doktor raporlarının heyet raporu olması veya onaylatılması yönünde hüküm konulmasının mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.

ALINTI: Memurlar.Net - Soru/Cevap (1 yılda kaç kez hastalık raporu alınabilir?)

sayın erşin vermiş olduğunuz bu bilgiler için çok teşekkür ederim sayenizde rahatlanmış oldum , benim rahatsızlığım bacağımla ilgili ortopedik yani, ameliyat oldum daha önce de belirttiğim gibi 8 ay parça parça ama peş peşe rapor kullandım bir ameliyat daha olmam gerekli bunun içinde ortalama 8-9 ay gibi bir zaman daaha kullanmam icap edecek, burdan sizin vermiş olduğunuz bilgilerden anladığım kadarıyla 12+12 ay süreyle kullanma hakkım var yani toplam 24 aya kadar hiçbir hak kaybım olmaksızın heyet raporu olduğu sürece kullanabilirim . umarım doğru algılamışım tekrar çok teşekkür ederim duyarlılığınızdan dolayı

Merhabalar arkadaşlar önemli bir konuda acilen bilgi edinmek istiyorum çünkü 1-2 gün içinde vergi indirimi için başvuruda bulunacağım vereceğiniz bilgilerle başvurumu yapıp yapmamam konusu netleşir bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardımcı olmaları konusunda rica ediyorum ; konu şu ben 2002 yılında kamuda özürlü memur olarak göreve başladım vergi indiriminden yararlanmıyorum çünkü özürlü kadrosunda işe girdiğim için 15 yılım tamamlandığı zaman ne zaman istesem emekli olabilecem diye biliyordum onun içinde peşine düşmedim fakat şimdi bunun böyle oladığına dair duyumlar aldım ne derece doğru bilmiyorum kafam çok karıştı onun için biran önce vergi dairesine giderek bu haktan yararlanmak istiyorum istememdeki sebep para değil benim için önemli olan sebep biz engellilerin 15 yılda erken emeklilik için baş vuduğumuuzda bizden vergi indiriminden yararlandığımıza dair vergi dairesince hastaneye sevk edilerek verilen özürlü rağoru istemeleri ve vergi indirimi hakkına sahip olduğumuz sürece emekli başvurumuz kabul edilecek aksi taktirde bir çok zorluğun çıkarılacağına dair bir takım duyumlar aldım bu doğru mu? sizlerden bunun doğru olup olmadığı, 15 yılımız tamamlandığı zaman hangi evraklarla başvuruda bulunacağımız ve 15 yılı geçenler yani 17-18 yıl çalışabilirmi memur? (657 e tabi memur)15 yılı tamamlanmış memurların çalıştırılmayacağı emekli edileceklerini de duydum doğrumu sizlerden bu konulardan bilgi rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim saygılar.

Daha önce yazdığım gibi (5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi): 2002 yılında %40 ve üzeri raporla sakat statüsünde memur olmuşsanız, 5400 gün hizmet süreniz dolduğunda emekli olmayı hak edeceksiniz... Vergi indirim hakkı ile emekliliğinizin hiç bir bağı yok.

merhaba arkadaşlar erken emeklilikle ilgili bana yardımcı olurmusunuz lütfennn!!! Ben kamuda 9 yıllık memurum engelli kadrosundan girdim vergi indiriminden yararlanmıyordum şimdiye kadar geçen hafta indirimden yararlnmak ve erken emeklilik hakkım için (maalum indirimden yararlanmayan engelli kadrosunda aldındığı halde yinede emeklşi olamıyormuş) vergi dairesine gittim hastaneye sevk ettiler ortopedist durumumun %40 ın altında olamayacağını söylemesine rağmen fizik tedavici vicdansız dr. heyette raporumu düşük verdi :% 40 ın altında vermek için adeta uğraştı ve istediğini heyettekilere kabul ettirdi %39 verdi mağdur edildim böylelikle bu raporu resmi yoldan hastane vergi dairesine gönderdi vergi daireside bunu ankaraya gönderdiğini söyledi. şimdi benim durumum ne olacak emeklilik hakkımı kaybettimi, itiraz hakkım var mı ne zaman itiraz etmem gerek ankaradan cevabın gelmesini mi beklemem gerek bilgisi olan arkdaşlar bana yardımcı olursa sevinirim uğradığım bu haksızlıktan nasıl hakkımı geri alabilirim??? şimdiden teşekkür ederim

Zaten onların vicdanına kalmış özürlüler o anki ru hali iyiyse oranı verecek kötüyse düşürecek bu nasıl vicdansızlık aslında yüzde 40 özürlü rapor alanın belli primden sonra emekli olması lazım değilmi çünkü söz konusu vergi indirimi almaya gelince vermiyorlar zatenn erken emekli olmasınlar diyeee yeni yasa çıkacak şu barajdaki şu primden sonra emekli olacak diye yani maliye yi devre dışı bırakacaklar yoksa emeklilik zor anca yatalak olacan yada raporun yüzde 70 yada 80 olacak asıl sorun özürlülüler bu kadar zorluk çıkaran kendisini akılı sanan aslında vicdan özürlüsü olan bunlarda değilmi suçç birde madalyonun öbür tarafı var ya barajın altında kalan yüzde 38 veya 35 alanlar daha kötü durumda değilermii allah yardımcımız olsun arkadaşlar ben bu yazın bir kısmını bimerede göderecem tbmm yede artık yeter bizide görsünler..

bu yazını aynısını gönderdim cumhur başkanlıgına tbmm meclisine bimere de yolayacamda sistem arızalı diyorr böyle oturmakla olmazzz arkadaşlar

peki memur olanlara vergi indirim şartı yok özel sektörde çalışana neden var

ben zaten yorumda memur diye belirtmedim tüm özürlüler için dedimm yani bu özelde memurda hepsi için geçerli zaten ayırım olamaz bende özelde çalışıyoyrum bu arada bilğiniz olsun arkadaşlar

zaten böyle birşey varsa bu ayırımcılıktır yani biz özürlü memuru daha üstün tutarız diye mantık yoktur emin olunn

inşallah öyledir arkadaşım o zaman özel şirketeki arkadaşlar niçin ugraşıyoki vergi indirimi almak için

Merhaba Bülent bey; ben ekim ayında vergi indirimi için başvuruda bulundum ancak her zaman ki gibi birçok engelli arkadaşımızın yaşadığı haksızlıkları ben de yaşadım ve hastane düşük verdi raporu, bu düşük rapor bu şekilde ankaraya gönderildi henüz bir yanıt gelmedi (olumsuz olacağı kesin tabi)bununla ilgili durumumu ben bu forumda iki kere yazarak dile getirdim, ne yapmam gerektiği şeklinde buradan yazdım anacak nedense o yazdığım her iki mesajı da forumda bakıyor bulamıyorum ben mi göremiyorum yoksa mesajım silindimi anlayamadım mesajımda şunu merak ediyorum yazıma yorumlar yanıtlar geldimi ben bunları öğrenmek yanıtlar verilmiş ise bunlara göre hareket edip elimden alınan hakkımı savunmak geri almak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız muylu olurum şimdiden teşekkür ederim

%40 Olan Raporum Vergi İndirimi İçin Hastaneye Sevk Edildim %39 Verdi Şimi Ne Yapacam

Merhabalar her kese ; beni bilgilendiririmisiniz lütfenn! ben 1999 yılında aldığım %40 engelli raporumla 2002 yılında memur olarak kamuda göreve başladım vergi indiriminden yararlanmıyordum bu güne kadar şimdi hem bu hakkımı kullanmak hem de 15 yılımı tamamlandıktan sonra erken emeklilik hakkımdan yararlanmak için (vergi indiriminden yararlanmayanların emeklilik başvuruları döneminde sıkıntılar yaşayacaklarını hatta emekli olamayacakları şeklinde biligler okudum) geçen Ekim ayında vergi dairesine başvurdum hastaneye sevk edildim hastane raporumu %39 verdi dr.lar adeta düşük vermek için çabaladı ve %40 ın altında bıraktılar bacağımda kısalı k ve dizde eğrilik var, önceki raporum buna göre verilmişti ancak şimdi son 4 yıldır buna bağlı olarak omiriliğimde eğrilme oluşmaya başladı ortopedi dr.u bunu teşhis etti ve ancak fizik tedavici söylememe rağmen bunu değerlendirmeyerek sadece kısalığı değerlendi ve düşük verdi heyet başkanı omiriliğimin durumunu fark edip bunun da etkilediğini söyledi ancak fizik tedavi dr.u devletin yada kanunun bunu değerlendiremeye almadığını söyleyerek raporumu düşük verdi sadece bacağımla sınırlı tutup benim mağdur edilememe neden oldular. sanırım özrülü grubundan çıkardıkları her engelli için devlet ödüllendiriyor bu dr.ları ki zevkle yapıyorlar bunu. demem şu ki düşük olan bu raporu hastane vergi dairesine vergi daireside ankaraya gönderdiğini söyledi sonuç daha gelmedi ama olumsuz olacağı kesin benim anlayamadığım düşük raporu neden gönderdikleri bunun için neden zaman kaybettiriyorlar bize anlamış değilim. şimdi benim ne yapmam gerekiyor sonucun ankaradan geldikten sonra hastaneye itiraz etmem mi gerekli bunun bir süresi var mı bilmiyorum, yoksa zaten bana bir faydası olmayan bu raporu unutup boşuna bekleyerek zaman kaybetmeden başka bir hastaneye kişisel olarak başvurup yeni bir raporla vergi dairesine baş vursam olur mu? bu konularda bana fikir verirseniz çok memnun olurum (Bu arada sayın site yöneticisi bu measjımı daha önce de yazmıştım neden bilmiyorum ama bulamıyorum sitede cevap veren fikir beyan eden oldumu merak edip aradım ancak bulamadım :((...) bilgilerinize, saygılarımla.

umudum25,
Sizin için değişen hiç bir şey yok vergi ind hakkı kazanamamak emekli olmanızı engellemez ilk memur oluşta %40 raporunuz ile işe başladığınız için 15 yıl hizmet sürenizi tamamladığınız vakit emekli olmak için kurumunuza müracaat edebilirsin..

Aynen İlker'İn yazdığı gibi... 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi bu konuda çok nettir:

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının © bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. "​

merhaba arkadaşlar;
vergi indirimi için aylardır Dr., hastane, ankara arasında gidip gelen rapor eziyetinin nihayet sonuna geldim aylardır hakkımı gasp etmek için uğraşanlar, bana pes ettiremediler mücadele ettim hakkımı aradım ve şükür sonunda kazandım. sizlere kısaca hastanelerde ki haksızlıkları, yapılan marifetleri anlatayım ki sizlerde hakkınız aramaktan vaz geçmeyin haksızlıklara karşı susmayın, sonuna kadar hakkınızı arayın .

aylar önce vergi indirimi için hastaneye sevkimi istedim daha önceden %40 olan özürlü raporum vardı indirim için yeni rapor gerekli dr.lar % 40 ın altında rapor vermek için çok uğraştı ve istediğini yaptılar %39 rapor verdi bu rapora ben itiraz dilekçesi yazarak ankaraya gönderdim dilekçemde dr.ların, şikayetlerimi tam değerlendirmeyerek beni madur ettiklerini hak kaybına uğradığımı bunun ortadan kaldırılması için yeniden heyete girmek istediğimi yazdım. Ankara uygun buldu tekrar aynı hastane de heyete yönlendirildim resmi yazıyla. hastanedeki memurdan tutunda dr.lar ve heyet başkanına kadar hepsi itirazımın gereksiz olduğunu söyleyerek beni vaz geçirmek için ne kadar uğraştılarsa da ben vaz geçmedim tekrar girdim heyete bu sefer sesimi duyurdum detaylı incelemeleri için uğraştım %58 rapor verdiler ankaraya gönderdiler ankaradan yine olumsuz cvp geldi eksik bilgi diye geri göndermişlerdi baktık eksikliğin ne olduğuna arşivde dr.un el yazısıyla yazdığı tanıya baktm sağlık kurulunda memurların yazdığyla karşılaştırdım bi de ne görelim dr.un teşhisiyle alakası olmayan bir teşhis yazılmış iki cümleyle gönderilmiş tabi ankara olumsuz der. bunu yapan memurlara hatalarını soruyorum "biz yalnış yapmışsak dr. neden imza atmış" diyip kendini savunuyor pişkin pişkin dr.un yazmadığı şeyi yazmış utanacağına hala vatandaşa laf yetiştirip ban sen boşuna uğraşıyorsun bu raporu ankara onaylamaz diyecek cesaretleri ve pişkinliklerine diyecek lafım çok ama sabrediyorum sonra bidaha heyete girmek için gezdim bir sürü dr.u en son heyet başkanına bu olayı anlattım o da işgüzar memurlarından farklı değil "neden itiraz ediyorsun ankaraya dilekçe yazıyorsun boşuna diyip canımı sıktı fizik dr.u bu ahmaklıklara şahit birtek o insan evladı çıktı bunların içinde, bana sabret raporunu alana kadar dedi ve sabrettim .

1 ay önce heyete girdim %40 rapor verdiler ankaraya gönderildi, bugün tlf.la sordum ne durumda diye bana ne desinler beğenirsiniz ! % 44 rapor dereceniz onaylanarak gönderilmiştir inanamadım hastaneden zar zor verdikleri % 40 raporumu ankara %44 olarak onaylamış :) sonunda hak yerini buldu çok şükür yapacak tek işim kaldı şimdi ankara dan o rapor elime gelir gelmez alıp o hastaneye başhekime, heyet başkanına ve sağlık kurulundaki işgüzar memurlara gidip iki kelime söyleyeceğim hakkımı onlara yedirmedim pesetmedim çok şükür emeklerim boşa gitmedi.

Elimde son 7 aya ait aynı dr.lar ve aynı hastaneden 3 rapor var nasıl olurda bu 3 raporun dereceleri ayrı ayrı ben bunun hesabını sormak için mahkemeye başvurmak isterdim çok kararlıydım ama bazı işlerimden dolayı ne yazık ki bunu yapamayacağım çünkü bunu yapmam için zaman gerek ve benim zamanım yok:(

sizlerle bunu paylaşmak sitedim çünkü butür ilgisizlik ve işgüzarlıklar yüzünden çok insan madur ediliyor hakkları elinden alınıyor ne kadar zor olursa olsun gücünüzün yetiğince mücadele etmenizi ve böylesi vicdansızlara karşı kendinizi savunun meydanı onlara bırakmayın

saygılar....

Siz şanslısınız aynı hastanede eksikleri tamamlama fırsatı verilmiş.Beni güya eksiklik tamamlatmak için başka hastaneye gönderdiler.

evet hasan bey çok uğraştırdılar beni ama sonunda hakkımı elde ettim çok şükür tek şansım Ankaranın, onların hatalarının başka hastanede değilde aynı hastanede düzeltilmesi için fırsat vermeleri oldu. ve bu onlara iyi bir ders oldu.

Üst Alt