Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 ortopedik engelli babam adına ÖTV'den muaf araç alıp kullanabilir miyim?

megatube

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben ehliyeti yeni aldım iyi kötü bir araba alabilirim kendime ikinci el, ama babam ötv indiriminden faydalanarak bana araba alabileceğini söylüyor ama bana pek mümkün görünmedi. Ford bayisindeki yetkili biriyle konuşmuş o kişi babama ; " Sen ötv indiriminden faydalanarak araç alırsın , aracı oğlun kullanır." demiş. Babamın sağlık raporunda %40 engeli olduğu yazmakta ve engeli ortopedikdir ancak babamın bırakın H sınıfı ehliyeti okuma yazması bile yok. Böyle birşey mümkün mü ? Eğer mümkün değilse ben kendi yoluma bakıcam yükseklerde gözüm yok sadece safsatadan öteye gitmeyecekse oyalanmak istemiyorum askere gitmeden önce kendi arabamı almak istiyorum.

kullanamazsın
babanızın bu rapor oranıyla alacağı arabayı sadece kendisi kullanabilir.% 90 ve üzeri olursa rapor oranı o zaman yakınları kullanabilir.
boşuna uğraşmayın.
bayi çalışanı yalan söylemiş

babanızın sakatlığı sol alt ekstremiteden ise salt otomatik vitesli bir aracı ÖTV indirimli olarak alır ve o aracı herkes kullanabilir. ancak babanızın ortopedik sakatlığı sol alt ekstremiteden değilse özel tertibatlı bir araç alabileceğinden kendisinden ve benzer sakatlığa sahip olanlardan başkası kullanamaz.. ayrıca işgücü kaybı raporunun önemi yoktur. rapor oranı ne olursa olsun ÖTV indirimi için alınacak raporda ÖTV indiriminin uygun görülmesi yeterlidir.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNEMEYEN İNSANLARA VERİLİR ama görüyoruz ki babadan oğula,deden toruna,çocukdan babaya güvenilir akrabadan akrabaya geçiyor engelli üzerinden istismar oluyor.DİĞER ÖZÜRLÜLER hak istiyor bu sefer bizde niye yok diye haklılar en güzeli ÖTV İNDİRİMİ KALDIRILSIN herkez bütçesine göre araç alsın özel tertibat gerekiyorsa devlet yaptırsın böylece tüm sorunlar ortadan kalksın.ÖTVDEN alınmayan paralarlada iş yerleri kursun devlet o iş yerlerinde engelliye iş versin İŞSİZLİK SORUNUDA BİTSİN istismarlarda önlensin...

Normal şartlarda özrün durumuna da bağlı, ancak bana söylenen aynı şekilde araç için yazıldım. Sol alt ekstrimite'de özrüm var. Tadilat gerekmeksizin sıfır araç sipariş ettim. Araç içerisinde araç sahibi olduğu sürece birinci derece'den akrabası kullanabilir denildi. Tam olarak ne derece doğrudur bilmiyorum, ama bildiğim özel tertibat gerektirmeyen araçları kullanabilirsiniz. Yani babanızın özrü nedir?

burock;
Haziran 2011'de yayınlanan genelgeye göre "ÖTV indirimli olarak alınan salt otomatik vitesli araç" herkes tarafından kullanılabilir. Bu konudaki sınırlamalar kaldırılmıştır.

Anti Oksidan:
Bundan haberim yoktu, bilgilendirme için teşekkürler. Ancak sol alt ekstrimite'de özrü olması gerekmiyor mu? Özel tertibatlı araç otomatikte olsa herkes tarafından kullanılmaz. Yanlış mı biliyorum?

Benimde sol alt ekstiremimde otamatik araç kullanır 4 ay önce aracı aldım. 3 cü kişi akrabalar kullanabilir diye ruhsata yazdılar.Ne dediysem deyiştiremedim böyle olacak dediler.

burock;
doğru biliyorsun
araçta özel tertibat varsa otomatikte olsa sahibinden başka kimse kullanamaz
otomatik araçta hiç bir özel tertibat yoksa o zaman başkalarıda kullanabilir

Üst Alt