Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranlı vergi indirimim ve 4000 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

ramazan_suer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben hemofili yani kan pıhtılaşma problemim var sene 2002 de ankara numune hastanesi % 80 papor verdi başbakanlık özürlüler idaresinden de % 80 özürlü kartı aldım
aama vergi indirimi için hastaneden rapor istediler çıkan rapor da % 40 şimdi ben hangisi üzerinden erken emekli olacağım ona şaşırdım. şu an 4000 günüm var ilk ssk başlangıcım 2001 in 1 ayın 3 ü
ne zaman emekli olurum yardımcı olursanız sevinirim

vergi indirimi aldığınız oran üzerinden hesaplanır yani %40 4080 pirim günü ve ssk giriş tarihi itibari ile 18 yılınızı doldurmanız gerekmekte yani 80 gün sonra prim gününz dolacak ancak ne yazıkki emeklilik için 2019 yılını beklemeniz gerekecek

Daha hastaneden 40% rapor almışsınız o rapor Ankaraya gidecek ve onaylanacak onaylanmaz ise erken emekli olamazsınız. Biz diyelim onaylandı 40% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 19 yıl 4240 güne tabi olacaksınız ve ;
03.01.2001+19 : 04.01.2020 tarihinde emekli olmayı hak edeceksiniz.

sayın officer onaylandı ben bu işlemleri yapalı 1 sene oldu ankarada ikamet ediyorum benim anlamadığım konu 2 tane raporum var aynı hastane neden farklı sonuçlar çıkarıyor benim aklıma ilk gelen vergi indirimi için gelen hastaların oranlarını düşürüyorlar bu sitede kaç kişi aynı problemi var %80 den neden %40 a düşüyor aynı hastalık bir değişen oran yok ki benim anlamadığım konu bu sizin dediğinize göre başbakanlık özürlüler idaresinin verdiği özürlü kartı geçersiz kartta özür oranı%80 ve süreklidir yazıyor

KArt hiç bir anlam ifade etmiyor. Dekor!

Rapora istinaden defterdarlığaın kaçıncı dereceden sakatlık indirim hakkı tanıdığı önemli. Ona istinaden emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

erken emeklilik

merhaba;03-01-2001 bagkurdan başlangıcım var.toplam 83 gündür.15-07-2002 yılından beri ssk lıyım.şu an toplam 4800 günüm var.vergi indirim %40 olarak ankara deftardarlığından onaylandı.3.dereceden vergi indirim hakkım var.19 yıl 4240 günden emekli olacağım.şu an günüm doldu fakat seneden bekliyorum.benim sorum;bagkur başlangıcı mı(2001 1.ayı),ssk başlangıcımı(2002 7.ayı) başlangıç olarak sayılacak tam olarak ne zaman emekli olabilirim.şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Hocam hizmet birleştirmesi yaparsınız ,SSK başlangıcınız 83 gün geriye alınır.
Askerlik borçlanması gibi düşün..

SGK.ya dilekçe yazıp Hizmet Birleştirilmesi talep edeceksiniz.
Siz işe başladığınız tarih esas alınacak(dikkat çekerim 18 yaşından gün alıyor olmalısınız)
Son 7 yılda (yani bugünden geriye doğru son 7 yıl da 2008-2015) hangi kurumdan en çok pirim yatmış o kurumdan emekli olursunuz..

Anladim arkadaslar.peki vegi indirim belgemi yeni basladigim is yerine söylemezsem emekliligimin süresi uzarmi yani engelli oldugumu bildirmezsem.19 yil 4240 günün hepsini engelli olarak calismam sart mi

Eyüp bey peki 1997 yilinda staj baslangicim var engelliler icin staj baslangici konusunda öne alinma soz konusumudur. pirim yatirimi 2001 yilinda basladi Yani diyorsunuzki 19 yili ve 4240 gunu tamamlada nasil tamamlarsan tamamla :)

Staj sigortalılığının emeklilik açısından hiç br etkisi olmaz. TAM primle sigortalı olunan tarihtir belirleyici olan.

Üst Alt