Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Engelli raporum var. Ötv indirimli araç alabilir miyim?

abdullahtetik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Allah'ın izini le sıfır araç almak istiyorum öncelikle % 37 işitme % 6 görme bozukluğu ile toplamda % 40 engelli sağlık kurulu raporumu aldım.
Fakat o zamanlar bilgim olmadığı için engelli ötv vs bunları da değerlendirin diyemedim şimdi normal olarak B sınıfı ehliyetim var sıfır araç almak istiyorum fakat size sorum tekrardan rapor alırken H sınıfı ehliyet alabilir raporu alıp aynı raporla ötv muafiyeti için başvuru yapabilir miyim
yeni kanunla işitme engellilere bu haklar tanınıyor denildigini biliyorum.a ma prosedür nasıl işliyor ben aracı aldıgımda eşimde bu aracı kullanabilir mi

OTURANBOĞA yardımlarını bekliyorum...

merhaba,benim bildiğim özürlülük oranı yüzde doksan olması şartı var.sadece ortapedik engelli ler için oran şartı aranmadan özel tedribatlı araç için h sınıfı ehliyett le indirimden faydalanılıyor.

oturan boga daha iyi bilir onun cevaplamasını bekliyorum...lütfen acil yardım yarin hastaneye gidecegim

oturanboğa yine cevaplasın ama arkadaşın yazdığı doğrudur. ortopedik engellilerde oranın önemi yoktur vergilerden muaf sıfır araba alabilisin ama ortopedik engelin yoksa sadece % 90 ve üzeri oranlı raporun olursa vergilerden muaf sıfır araba alabilirsin,
yani bu oranınızla ötv ve mtv muafiyetli araba alamazsın arkadaşım.

şimdi okudum anladım raporda özel tertibatlı araç alabilir ve h sınıfı ehliyet alabilir olduğu taktirde problem olmadığı söyleniyor problem kalmadı teşekkürler

"ÖTV muafiyetli 0 km araç alabilmek için sakatlık oranının %40 ve üzerinde olması şart mı" diye çok sık soruluyor. Çoğu zaman vergi dairelerindeki memurlar ve otomobil bayiileri yanlış yönlendiriyor...

Bu konuya bir kez daha açıklık getireyim: Raporda "özel donanımlı araç kullanabilir" yazdığı sürece, yüzdelik oranın hiç hiç hiç hiç bir önemi yoktur. Bu ibarenin olduğu raporu alan kişi, ÖTV ödemeden sıfır km araç alır.
Sonucunda uygun donanımı da taktırdığında, aracını keyfince kullanır.

İstanbul Vergi Dairesi'nin konuyla ilgili değerlendirmesi:
[...] Diğer taraftan, 7 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği’nde yapılan açıklamalara göre sakatlık derecesi %90 ve daha fazlası ile %90’ın altında olan malul ve engellilerin ÖTV istisnasından yararlanmak üzere araç iktisaplarında uyulması gerekli şartlar açıklanmış olup, özürlülük derecesiyle ilgili herhangi bir alt sınırdan söz edilmemiştir.

Bu durumda, ÖTV istisnasından yararlanmak isteyen engellilerin istisna uygulanan ilk iktisaplarına ilişkin olarak ÖTV mükellefleri tarafından verilecek ÖTV beyannamesine 18.03.1998 tarihli ve 23290 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporlarının eklenmesi yeterli olacaktır.
Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Ísitme engelliler %40 ve üzeri raporu olsada alamiyor. Diyaliz hastasiyim arti hipertansiyon var,rapor oranim %92, gecen Aralikta sifir arac aldik,simdi rapor orani degismis, ortopetik (ayak, bacak, kol, bel, kalca vs.) engellilere tertibatli araç veriyorlar ötv mtv indirimli,ama diger engeli olanlar 92 rapor orani olmasi gerekiyormus,otomobil bayisi dedi ve raporu sorusturdu arastirdi sorun olur mu diye. Yani siz ALAMAZSINIZ maalesef.

kardeşim bende diyorumki bu haksa tüm engellilere verilmelidir bacağı hafif kusurlu olana benden daha hızlı yürüyebiliyor ben diabet hastasıyım diye ben niye alamayım diabetli yolda yürürken bayılma riski verdır şekeri düşerse değilmi bunları anlatmaya gerek yok ama tüm ENGELLİLERE verilmeli bu hak biri kullanıp birinin kullanamaması adaletsilik gibi kalıyor bence bilmiyorum

Üst Alt