Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Engelli Raporu olan ÖTV indirirmiden nasıl yararlanır?

metinpesmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sol bacağımda Kronik Venöz yetmezlikten ötürü %40 sürekli Engelli raporum var. Otomatik vites özel tertibat sayılıyor diyorlar.

Fakat ÖTV indirimlinden bir türlü yararlanamadım.Bu imkandan faydalanan arkadaşlar adım adım bilgi verirlerse sevinirim.

Bana bu konu hakkında yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

%90 altındaki engellilikte aracın özel tertibatlı olması ve engelli tarafından sürülmesi kaydı var. Öncelikle ehliyet ve aracın özel tertibatlı araç olması şartlarını sağlayın. ÖTV ve MTV sorunu yaşamazsınız.

Engelim sol bacakta.Otomatik vites de özel tertibat sayılıyormuş. Ehliyetim b sınıfı.Fakat bir türlü kabul ettiremedim. Bana vergi dairesi size olmaz diyor. Yeniden heyete girsemmi ?

Heyetten otomatik veya özel tertibatlı araç kullanabilir raporu isabetli olurdu. Ehliyet de değiştirilmeli raporla birlikte

Engelli ehliyetiniz ile manuel araç kullanabilir misiniz bilmiyorum

Bu şartlarla ben heyete girip ötv siz araç için rapor alabilirim doğrumudur ?

Raporda özel tertibatlı veya otomatik araç kullanabilir kaydı olmalı bildiğim kadarı ile

Hayır kullanamazsın. Olaki kullandınız ve çevirmeye denk gelirseniz ehliyet yetersizliğinden ceza keserler.. @metinpesmen

Heyete girdiğiniz an size verilen raporda H ehliyeti alması ve Özel tertibatlı araç kullanabilir yazısını eklettiginiz Takdirde, ÖTV ve MTV" den faydalanabilirsiniz @metinpesmen

metinpesmen
Sol alt ekstremitedeki kısıtınız manuel vitesli bir aracı tertibatsız kullanmanıza imkan vermiyorsa, durumunuzu belirten ve özel tertibat ibaresi içeren bir engelli sağlık kurulu raporu ile "78 - Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir" kodlu sürücü belgesi olması durumunda ÖTV muafiyetli araç alabilirsiniz.
Ancak 78 kodlu sürücü belgesi ile kesinlikle manuel vitesli araç kullanamazsınız.

metinpesmen METİN KARDEŞ,ÖNCELİKLE EHLİYETİNİN B ENGELLİ YENİ TİP EHLİYET OLMASI GEREKİYOR BUNU ALMAN İÇİN HASTANE AİLE HEKİMİNE ORADAN ENGELİNLE İLGİLİ BÖLÜME GİDİP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE SEVK ALACAKSIN ORADAKİ KURUL EHLİYETİNE YAZILACAK KODLARI BELİRTİP SANA RAPORU TESLİM EDİYOR .EĞER KOD YAZMAZSA ÖTV DEN FAYDALANAMIYORSUN

Sn. Değerli Avukat ismailarslan,

Mayıs 2018 tarihli ötv veya tertibat değerlendirmesi olmayan engelli sağlık kurulu raporu ve özel tertibat kodlu sürücüler için sağlık raporuma 2018 Eylül tarihli idari işlemi ile muvafakat vermeyen Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı aleyhine açtığım ve BİM in esastan lehime bozduğu davama Ağustos 2019 tarihinde çıkan ötv tebliğinin olumsuz bir etkisi olur mu?

Dava ekinde sürücü sağlık raporunda bulunan özel tertibat kodlarına ve ortopedik engele istinaden verilen 10 adet olumlu özelge kararı da mevcut.

Sizler daha önce dava dilekçemde meramımı güzel ifade ettiğimi kazanacağımı düşündüğünüzü belirtmiştiniz.

İlk derece mahkemesini aradım. BİM in esastan lehime bozduğu yeni açılan davamda tekemmül etmiş dosyanın hakime 18 Eylül de esastan havale edildiği söylendi. Hakimin 6 ayı olur dendi. Avukat bir arkadaş ara karar olmaz seninki 6 ay da uzamaz dedi.

Mevzuatı ve engelli haklarını iyi bildiğiniz için Sizin yorumunuz benim için önemi. Yardımlarınızı rica ediyorum. Daha çok uzar mı? Beklenti içine girdim. Saygılar

Üst Alt