Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşındaki kızım adına kredili araç alamaz mıyım?

nzsu

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar...4 yaşındaki kızım adına sıfır araç almak istiyorum.bayi araç için kredi kullanamayacagımı söyledi çünkü araç kızım üzerine olacagı icin mümkün degil dedi.bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar fikirkerini paylasırlarsa sevinirim.bu her bayi de bu sekıldemı ..yoksa ihtiyac kredısı kulanmak biraz zor..ilginize simdiden tesekur ederim hayırlı gunler...

araç alan kişinin en az 18 yaşını doldurması şartı yok mu? hem eğer ki engelli statüsündeki biri üzerinden vergi indirimiyle alınacaksa, H sınıf ehliyet sahibi olmak gerekir ve bu nedenle de alınan aracın özel terbibatlı olması gerekli diye biliyorum tabii daha doğru bilen arkadaşlar yardımcı olurlar sanırm nette şu yazıyı buldum:
ENGELLİ OTOMOBİLİ NASIL ALINIR, ENGELLİ OTOMOBİLİ ALMA ŞARTLARI, ENGELLİ ARAÇ ALIM ŞARTLARI, ÖZÜRLÜ OTOMOBİLİ ALMA ŞARTLARI, ÖZÜRLÜ ARAÇ ALIMI

gul2011;

Eğer engelli kişi aracı kendisi kullanacaksa H sınıfı ehliyet gerekir diye biliyorum ben. Bende %100 engelli kardeşim üzerine araç almayı düşünüyorum. Bu durumda plaka normal plaka oluyor(engelli plakası olmuyor), aracı sadece 1-2 kişi kullanabiliyor.

Bende bugün bir bayi ile görüştüm. Araç kredisi çekemeyeceğimi öğrendim. Aynı zamanda bayideki satış danışmanı normalde %2 gibi bayi indirimi olabildiğini fakat engelli aracında ötv indirimi olduğu için ekstra indirim yapılmadığını söyledi. Bana pek mantıklı gelmedi, ötv yi zaten devlet almıyor.

mugatt,
bu konuda benden daha bilgili arkadaşlar varsa cevaplasın o zaman
sadece 4 yaşındaki bir kızın yakını da olsa araç alınamaz diye düşünüyorum o kadar...

eğer özür oranı %90 ve üzeri ise 4 yaş da olsa alınır araç çocuğun adına olur ihtiyaç kredisi kullanacaksınız aracı peşin aldığınız için özel bir indirim oluyor yani örnekle ötv siz aracı taşıt kredisi kullansanız 37500 tl alacalsanız taşıt kredisi kullanmasanız 35000 tl alırsınız o 2500 tl de ihtiyaç kredisine gider yani ali-veli:veli-ali değişen çok büyük fark olmaz taşıt kredisi kullanmazsanız aracı peşin almış olursunuz ihtiyaç kredisiyle bayinin alakası yok

arkadaşım araç kızınızın adına olabileceği için krediyi onun çekmesi gerekir onun da geliri olmadığı için ona kredi vermezler çünkü senin ilerde kredi taksitini ödememen durumunda banka kendisini bir şekilde garanti altına almak istiyor iki şekilde kendisini garanti altına alır araç sahibinin gelirine haciz koyar yada arabayı ipotek eder araba özürlü aracı olduğu için ipotek zor geliride olmayınca sen mümkün değil kredi alamazsın

gul2011;
ötv indirimli araç almak için iki çeşit rapor var biri %90 altı diğeri %90 üstü

90 altındaki kişilerin araç alması için aracın hareket ettirici tertibatlarından birini özel donanım olmadan kullanamayacak durumda bir engeli olmalı bu engelin önceden alt sınırı % 40 tı şimdi yüzdelik önemli değil sadece kullanamayacak olması yeterli buda direk ortopeik engelliler demek oluyo bu durumda olanlar 18 yaşını geçmiş olacak h sınıfı ehliyet sahibi olacak ve özel donanımlı araç kullanması gerekir raporu olacak bu durumda olanların sol ayaktan problemi olanlar için yeni çıkan kanunda otomatik vites özel donanım sayıldığı için araçta herkangi bir donanım yapmadan alıp özürlü aracı olarak tescil ettirecek diğer ortopedik özürlü olanlar araçta tadilat değişiklik yaparak kullanabilirler NOT: BU TÜR ARAÇ ALACAK OLANLAR GELİRİ OLMASI DURUMUNDA ARAÇ ÜZERİNE TAŞIT KREDİSİ KULLANABİLİRLER

ikincisi %90 üzeri sakatlığı olanlar bunlarda yaşın yada sakatlığın ne olduğunun önemi yok sadece %90 üzeri sakatlık olması yeterli olur ve burdaki mantık bu derece raporu olan kişiler araba kullanamayacak durumda yada çoğu yatalak hasta olduğu için yakınları yada maaşını ve sigortasını yatırdığı özel şöför kullanabilir çogu kişi yakın akrabalarından 3 kişi diye biliyo ama benim tahminim üçüncü dereceye kadar akrabası olması gerekiyo anne baba kardeş amca yeğen vs.
NOT:BU KİŞİLER EĞER GELİRLERİ VARSA ARAÇ ÜZERİNE TAŞIT KREDİSİ KULLANABİLİRLER

açıklama için teşekkürler...
benim aklıma takılan eğer ki özür oranı yüzde 90 üzeriyse ama bu sahip olduğu hastalıklardansa yani misal diyaliz hastasına yüzde 90 veriliyor ama o kişinin fiziksel bir problemi yok araç kullanmada sorun yaşamıyor o zaman da bu kişinin araç kullanması sakıncalı mı? gerçi ötv indiirmi için h sınıf lazım değil mi?

ilginize tesekkur ederim arkadaslar...herkesin hakkında hayırlısı olur insallah...

bu arada görüstügüm hyundai bayii ötvsiz hyundai blue 1,4 baslangıç modeli için 24800 pesin indirimi ile 23500 fiyat cıkardı...bilginize....

gul2011;

diyaliz hastaları kanser hastaları vb hastalıklar 90 üstü rapor alabiliyor ama sanırım aracı kendisi kullanamaz ama yinede araştırmak lazım

ensar,
bilgilendirme için teşekkürler gene de kötüymüş sonuçta fiziksel açıdan araç kullanmasında bir mani yok

merhaba arkadaşlar %98 raporlu kızımın adına araç almayı düşünüyorum.bayi benden ne gibi evrakları talap edecek...rapor hariç neler gerekli bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...

nzsu;
parayı cebine koy git.Başka bir şeye gerek yok gerisini bayi 3 günde hallediyor

Üst Alt