Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 ay önce ÖTV'siz satın aldığım özürlü plakalı arabamı nasıl satabilirim?

mafiye

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
yeşil kart ve özürlü maşına bağlanmak istiyorum. Ama bunun için üzerime kayıtlı özürlü plaka arabamı satmam gerek.
arabayı alalı dört ay oldu özürlü plakalı arabaların beş yıl boyunca satılamadığını duymuştum. eğer bu zamana kadar olan vergilerini ödersem şimdi satabilir miyim.
alalı dört ay olduğu için bir tane ödenmemiş vergisi var. bu arabayı ne şekilde satabilirim
lütfen yardımcı olun

Engelli aracı

Sayın mafiye,

Aracınızın marka ve modelini belirtebilirmisin?

Bu aracı satabilmenin 2 yolu var.

1- Engelli birisine devretmek

2- Aracı alırken ödenmeyen ÖTV yi ödeyerek normal bir kişiye satmak.

Daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız olursa veya yardımımız gerekirse bize bu siteden ulaşabilirsiniz.

Selamlar

evet normal normal pılaka ile aldık sonra özürlü plakası aldık

O zaman siz ötv muafiyetinden faydalanmadınız ki zaten.

aracınızı özürlü plakadan normal plakaya dönüştürüp normal satabilirsiniz.

Araç sizin mi, siz mi kullanıyorsunuz? Aracı alırken ÖTV-MTV istisnası uygulattınız mı?

Bülent,
araç 2001 model ve alalı 4 ay oldu diyor,nasıl ötv istisnalı olsun ki.

arkadaş 2.el olarak almış sanırım aracı vergiden bahsediyo.
biz sıfır aldıımız için vergi falan vermiyoruz ben sadece yılda bir kez trafik sigortasını yaptırıyorum o kadar.
arkadaşın bu aracı satması daha kolay olur diye düşünüyorum ötv diye bişey olmadığı için dolayısıyla devlete geri ödenecek borçta yok. çünki sıfır araç alımlarında devlet ötvden muaf sayıyo engellileri. bende zaten vergi ödenmediğinden dolayı sıfır araç tercih etmiştim.
ama şu an pişmanım keşke 2.el araç alsaydık en azından istediğim zaman satabilirdim şimdi 3 yıl daha beklemem veya ötv yi geri ödemem gerekiyo.

yav nasıl bir memleket, adam yeşil kart ve özürlü maşı bağlatabilmek için 4 ay önce aldığı arabasını satıyor :) maşallah maşallah devam edelim. Bende diyordumki devlet biz özürlülere niye yeteri kadar yardım eli uzatmıyor. :) Niye uzatsınki uzattığı eli resmen kemiriyormuşuzda haberimiz yokmuş :)

Bende çalışmaktan sıkıldım işten çıkıp özürlü maaşı bağlatabilir miyim?

yeşil kart ve 2022 maaşlartı için neden devlet üzerrine kayıtlı bir aracı olan özürlüye maaş bağlamıyor veya yeşil kart vermiyor çok saçma adı üzerinde özürlü hayatını kolaylaştırmak seyahet sırasında engelinden kurtulmak için alıyor bu aracı..bu kişiyi aracı var diye zengin sanmak niye soruyorum size bugün 2001 lada kaç para eder
özürlüler kanununn devletten sil baştan yenilenmesi gerekiyor bu köklü değişikliklere hiçbir hukumet yaklasmiyor
ancak engelliler haftasında birkaç seminer davet v.s gözboyama o kadar böyle saçmalık olmaz

üzerine kayıtlı aracı olana 2022 maaşı vermiyor. 0 araç alımlarında ötv indirimi vergiden muaf. cazip geliyo insana. aracın ötvsini ben ödedim diye bir sürü şart koyuluyo yok engelliden başkası kullanamaz 5 yıl dolmayınca satılamaz gibi.ozaman sakat kişinin aracı varsa 2022 maaşından yararlanamaz diyede bir şart getirmesi lazım devletin baştan araç alımlarında belirtmesi lazım.haksızmıyım biz aracı ticaret yapmak için almıyoruz 50milyarlık araç ta değil altımızdaki.Kunta senin sözlerine katılıyorum.özürlüler kanunu.nun yenilenmesi lazım ama önce kafaların beyinlerin yenilenmesi lazım.

Doğru ya Ufuk, ikinci el araçtan bahsediyoruz zaten, ÖTV ile bir işi yok...

Şu halde aracın satışında hiç bir kısıtlama söz konusu değil. Ama zaten 2001 model bi Lada için Yeşil Kart vermemezlik edeceklerini sanmam. Yani tek gerekçe oysa, bence satışa değmez...

devredilecek engellinin özür oranı önemlimidir?%45 özürlüye vergileri ödenmeden devredilebilrmi?

katılıyorum sana..süper cevap

bende çokım işten bakım parası özürlü maaşı bide fakir fonu belediye odun kömür beyaz masa bide derneklere kendimi kullandırtayım..zekat alırız fitre oo süper iş:))

merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum. bir sorum olacaktı. 2 yıl önce aldığım özürlü aracımı satıp yeni bir araç almak istiyorum.neler yapmam gerek acaba. cevablarınıza şimdiden teşekkür ederim.

MURAT1977
arabanı engelli birisine ötv ödemeden satabilirsin,normal birisinede ötv sini ödeyerek satabilirsin.

ötvsini ödeyerek alacağım yeni aracıma mtv ödemek zorundamıyım acaba cvb için tşk

özürlüden özürlüye satış olunca 5 yıl süre sıfırlanıyormu

bide bunu sorayım özürlü alıcı olmadı aracı ötv ödeyip sattın yeni araca ötv ödeyip aldığında mtv yeni araçta olacakmı

ÖTV ödemeden alınan araç 5 yıl geçmeden engelli birine satılırsa ÖTV ödenmez ama sizde o aracı sattım yeni bir araç alayım ÖTV indirimli diyemezsiniz. 5 yılı beklemek zorundasınız. ÖTV indirimli yada ÖTV indirimi olmadan nasıl alırsanız alın aracınızı MTV ödemiyorsunuz. Ancak sağlık kurulu raporunuzla vergi dairesine gidip form doldurmak zorındasınız.

çok tşk ettim arkadaşım

hem ötv hemde ödenmemiş mtv ödeniyor dimi araç normale çıkması için

Siz MTV den muafsınız. Engelli olmayan birine satışta ÖTV ödenir.Satış sonrası olan MTV satın alan kişiye aittir.

demek istediğim 2 yıldır ödemediğim mtv benden istenmezmi satışta

İstenmez. Sadece ödemediğiniz ÖTV istenir..

bende 2011 model opel astra 1.4 140 hp var özürlüye satmak istersem ne kadar yapar acab fikri olan varmı

Başta ödemediğiniz ÖTV'yi ödersiniz. Kural bu.

Üst Alt