Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%32 ve % 28 iki ayrı raporum var. Toplam oran ne olacak?

tolga.kaval

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Üstad lar

Gözden kalıcı %32 raporum wardı kaza sonrası omurgam kırıldı ve %28 rapor daha aldım Toplam da %60 mantıken ama mantık bu sistemde işliyor mu bu 2 raporumu bırlestırebılıyormuyum.

Malulen emeklılık hakkı kazanabılecek mıyım yada herhangı bı yerde ozurlu kadrosunda calısabılecek mıyım.

Bırlesıcekse napmam gerek bılgısı olan yardımcı olursa mınnettar kalırım

tolga.kaval

yüzde 28 verildiği zaman omurga kırığı için gözden de oran almadın mı ?

engelli raporu için başvuracaksın ikisinden de muayene olacaksın tek rapor da toplanacak oranlar

%40 ve üzeri rapor alıp engelli kadrolarına başvurabilirsin

tolga.kaval doğrudan iki oranı toplayamazsınız, yeniden heyete girmelisiniz ve tüm rahatsızlıklarınızdan alacağınız rapor Balthazard Formülü ile toplanır.

Malulen emekli olmak için engelli raporu almanızın faydası olmaz, prim ve gün şartını tamamlamışsanız sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekir.
Erken emekli olmak için % 40 raporunuzun olması, eğer 1 Ekim 2008'den önce ssk'lı olmuşsanız ve ssk'dan emekli olmayı planlıyorsanız vergi indiriminizin olması gerekir.
Emeklilik ve vergi indirimi kategorilerinden bu konularla ilgili başlıkları inceleyebilirsiniz.
% 40 üzeri rapor almanız engelli kadrosunda çalışmanız için yeterlidir.

% 40 üzeri raporunuz olursa diğer haklarınız: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Yok kaza sonrası güvence hesabına başvuru yapıldığı için göz için ayrıca rapor almadım. Kaza sonrası hasar tespit i yapıyolarmış omurga kırıgıda o orana denk gelıyomuş hep miş muş diyorum çünkü kulakdan dolma bilgiler benimkisi

öyleyse rapor vermeye yetkili bir hastaneye başvurup ayrı ayrı rahatsızlıklarınızdan muayene olup rapor alabilirsiniz arkadaşın dediği gibi %51 gibi bir oran çıkması lazım başka rahatsızlığınız yoksa

Üst Alt