Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%32 olan raporumu %40'a çıkartmak için ne yapmalıyım?

mesutdinc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar herkese saglıklı gunler.

benim yas 23 ve dogustan sol gözüm görmüyor ve dışa doğru kayma var. sol gözüm sadece %5'lik bi kısım görüyor o da zaten işe yaramıyor.
sağ gözümde ise miyop var.

ben istanbulda yasıyorum ve Ümraniye Devlet Hastanesinden 1 yıl önce aldığım raporda bana %32 verdiler. ama sağ gözümdeki miyopu söylememiştim . şimdi onu da eklettirip %40 rapor alabilir miyim.
ve bu aldığım %32 raporu itiraz mı etcem nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Ve aynı hastaneden almak istemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Acil şifalar.

mesut arkadaşım. tek göz görmemesi tabloda %32 olarak verilmiş.artı kayma ve şaşılık durumu olduğunda oran %4 artarak 36 olur.benim raporda bu şekilde oran verildi.miyop için herhangi bir oran verilmez.göz kusurları engel olarak geçmiyor.itiraz etmen sonucu değiştirmez.

Hmm anladım ama bende sasılık kayma var. Neden 32 verdiler 36 vermediler?

1 yıl önce raporu aldığınız için tekrar sıfırdan işlemi başlatabilirsiniz.İtiraz etmek daha uzun bir yol.

doktor benim rapora tek göz ve kayma şaşılık için 36 oran verdi.doktora kalmış bişey. bazısı dikkat etmiyor.doktoru uyarabilirsin. maliye sağlık oranı aynen onayladı.

mesutdinc
Şaşılık sadece %5 gören sol gözünüzde ise ondan dikkate alınmamış olabilir. Tek gözün tamamen kaybına %32 verilir. Yok hükmünde olan bir göze ayrıca şaşılık gibi durumlar için oran verilmesi beklenemez. Ama şaşılık sağ gözünüzde de varsa o zaman haklı olsanızda zaten %40 a ulaşmadığından üzerine düşmeye gerek yok sanırım.

ufukalp bey merhaba.benim görmeyen gözümde göz kayması ve şaşılık var. bu göz için % 4 oran verdi doktor.32 + 4 : % 36 ile maliye sağlık aynen oranı onayladı.yani doktor isterse verebiliyor.

kardeş sen en ıyısı 2016 ocak ayının ıtıbaren numune hastaneye gel sana şak dıye verırler..ama gözünde görmeme ve kayma puan olarak yetmıyo başka hastalıkların varsa hepsine baktır.. unutma her bir organın puandır % si artar... allh sıfa versın

Merhaba . Şimdi Soyle Soyliyeyim . Tek Gözü Görmeyen Ve Şasılık Olan Biri icin %32 36 arası veriyolarlar . Ama psikiyatriden Gözünün şasılıgıyla ilgili fotograf çekilememe kimseyle göz göze gelemiyorum gibi Nedenlerdende yüzde %6 fln Alabilirsiniz diye biliyorum .

İsaisaisa yanlış biliyorsun fotoğraf çekilemiyorum kimseyle göz göze gelemiyorum diye oran verilmez arkadaşın alacağı oran 32 dir ancak senin bu dediklerin psikiatriye girebilir bak o zaman olabilir işte mesutdinc

Bence varsa başka rahatsızlıkların kendinden eminsen tekrar başvuru yap değerlendir kardeş belki olur

Üst Alt