Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%31'i ortopedik, toplamda %44 raporum var. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
benim raporumun oluşumu şöyle; % 31 ortopedi % 12 KBB % 7 Beyin Cerrahisi toplam oran % 44

Şimdi ben bu raporla H sınıfı ehliyet yada engelli aracı alamayacakmıyım ?

1-) sol el 3d ray ampute, 2-) sağ el 2.ray ampute, 2'inci parmak 3'üncü parmağa transfer, d4 ve d5 sindalitili,sağ ayak df ve pf 10 derece kısıtlı

ortopedi: % 31

bilateral itik işitme kaybı, yapılan odyolojik değerlendirme sonucu sağ kulakta 60 db sol kulakta 31 db işitme kaybı mevcuttur. Sağ zar perfere,sol zar refekte

kbb: % 12

sinir sistemi, l4-5 mesafesinde disk herni

beyin cerrahi: % 7

toplam rapor oranı : % 44

Schizophrenia

Direksiyon tutmakta ya da vitesi değiştirmekte sıkıntı yaşamıyorsan, evet, alabilirsin. Bunun için önce ehliyet çıkartmalısın: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet.

Direksiyon tutarkende vites değiştirirkende herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum gayet rahat kullanıyorum ama otomatik vites olması gerekiyor doğrumu Bülent Bey.

Schizophrenia

Otomatik vitesi tek başına onaylamazlar bence. Her iki elde de rahatsızlık olduğundan illa ki bi özel donanım şartı da koyarlar gibime geliyor. Ama her koşulda raporda "manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağın"a dair ya da "otomatik vitesli araç kullanmalıdır" diye bir değerlendirme olmalıdır. Ancak bu durumda araç alırken vergi avantajından yararlanabilirsin.

Öncelikle çok geçmiş olsun.Sana tavsiyelerim
1.Öncelikle DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORUNDA özel tertibatlı veya otomatik vitesli araç kullanır yazıyor olmalı.
2.Bir araç beğen ve bayii DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORUNU göster maliyeden özelge yazdırarak bu raporlu kişinin ehliyetinde hangi kodlar olmalı bunu MUTLAKA DOĞRU olduğuna kesinleştir.
3.sürücü olur raporu al.(aile hekimi sevki+hastane muayenesi + sonuç il sağlık müdürlüğüne bırak+Komisyon günü çağrılacaksınız)
Komisyon kodları yazarken maliye nin isteyeceği kodların yazıldığına emin ol ve rica et eksik olmadığına.
Aksi taktirde binlerce mağdur var işler karışık..

Üst Alt