Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3000 rakamı resmi değil, kendimize gelelim!

Konular
25
Reaksiyonlar
1
Yemin ediyorum psikolojimi bozdu burası. Sınav stresinden, gelecek kaygısından öte buradaki insanların umutsuz davranışları - ki bunları kendilerine saklarlarsa en doğal haklarıdır- daha da kötüsü bunları diğer insanlara yansıtmaları sinirlerime dokunuyor.Birisi yazıyor 85 aldım umutsuzum. El insaf kardeşim. Daha hiçbir şey belli değil. Ne kadro sayısı, ne tercih kılavuzu, ne resmi bir açıklama. Neyin kafası bu? Sen umutsuzsun bunu yazıyorsun buraya, senden daha düşük alan arkadaşımız tutunduğu o umudu da senin yüzünden köreltiyor. 80 ve üstü alanlar diye bir başlık var burada. Niye yapıyorsun bunu? sen 80'in üstünde aldın ya atanacaksın değil mi, 80'in altında kalanların eli armut toplayacak. DAHA HİÇBİR ŞEY BELLİ DEĞİL. RESMİ BİR AÇIKLAMA GELDİKTEN SONRA, İSTEDİĞİNİZ TANTANAYI ÇIKARIN. ŞU ANLIK YAPMAYIN LÜTFEN. İNSANLARIN UMUTLARINA, HAYALLERİNE KÖSTEK OLMAYIN.

Haklısınız tabi ama gerçekçi umutlar vermek lazım.

Doğru söylüyorsun.Umudu olanlarda karamsara bağladı ilk sonuçları görünce ve sıralamaya baktığımda az da bir umut oluşmuştu ama öle bir negatif etki oluştu ki anlatmak mümkün değil.

normal kpssde senede 5 6 alım oluyor ve 20-30 bin arası alım oluyor bir sene içersinde... engelli kadrolarında 25 bin açık varken 3 binlik bir alım çok saçma olur kaldı ki kumbuzoğlu o açıklamasında sanki ortaöğretim düzeyi için konuşmuş gibi geldi bana...

Nagihan07;

70 puan zor gibi sıralamada 30 bine dayanıyor fazla ümid vaad etmesek ?

karargahx;

haklısınız tabii ama gerçekçi umutları kesin bir açıklama geldikten sonra versek çok daha iyi olmaz mı? :)

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Merhabalar,

3000 kadro tamamıyle asparagas bir haber, böyle bir resmi açıklama yok
daha kılavuz açıklanmamış, kadrolar belli değil...

Benim şahsi düşüncem , SInav sonucundaki BAŞARI SIRALAMAN 5 binden yukarda ise o zaman endişe et bence,

yok 75 aldım atanırmıyım ? yok 85 aldım atanırmıyım? bunun cevabını bilenin zaten burda işi yok ha ne yaparsınız yukarıda verdiğim 3 linktede 3 ayrı ÖMSS ataması var,
orda yazan en düşük puanlı hangi kurum hangi şehirde alım yapmış.. az çok bir kıyaslama yapıp aldığınız puanın yeterliliği konusunda az çok tahmin yürütebilirsiniz.

Engelli Personel Ve Ömss İstatistikleri

Bu linkteki istatistiklerde size az çok bir fikir verebilir.

o yüzden bırakalım artık şu puan aldım atanırmıyım cümlelerini :)

saygılarımla

Bun dpb yaptıgı açıklama

Kumbuzoğlu: Muhtemelen Temmuz Ayı İçinde 2.Yerleştirme Yapmayayı Hedefliyoruz
Arkadaşlar belki güne Soma daki maden işçilerimizin vefatı başlasak ile Devlet Planlama Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU'nun açıklamaları da haber niteliğinde.
Anadolu Ajansına düşün haberlere göre;
Memur-Sen tarafından Gençlik Parkı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" programı düzenlendi.
Engelli istihdamı
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da engelli bireyleri yetiştiren ailelerin yaşadığı zorluklara değinerek, engelli istihdamı hakkında bilgi verdi.
Engelli memur adayları için yapılan merkezi sınavın önemine değinen Kumbuzoğlu, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda yaklaşık 13 yıl içinde, 5 bin 777 olan istihdam sayımız, şu an 35 bine dayanmış durumda" bilgisini verdi.
Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:
"Baktığımız zaman 35 bin rakamı çok az bir rakam da değil. Ama arzu ettiğimiz rakam da değil. Daha fazla olmasını diliyoruz. Şu anda muhtemelen temmuz ayı içerisinde ikinci bir yerleştirme yapmayı hedefliyoruz. Aslında yılda bir kere yerleştirme yapılıyor ama mevzuatı biraz daha zorlamak suretiyle ikiye çıkardık, bu seneye mahsus olmak üzere. Temmuz ayında bu sayıyı biraz daha artırmak suretiyle engelli kardeşlerimizi biraz daha iş sahibi yapmak istiyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor."

Devlet personel başkanlıgından açıklama

[FONT=sans-serif]Memur-Sen tarafından Gençlik Parkı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" programı düzenlendi.[/FONT][FONT=sans-serif]Engelli istihdamı[/FONT][FONT=sans-serif]Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da engelli bireyleri yetiştiren ailelerin yaşadığı zorluklara değinerek, engelli istihdamı hakkında bilgi verdi.[/FONT][FONT=sans-serif]Engelli memur adayları için yapılan merkezi sınavın önemine değinen Kumbuzoğlu, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda yaklaşık 13 yıl içinde, 5 bin 777 olan istihdam sayımız, şu an 35 bine dayanmış durumda" bilgisini verdi.[/FONT][FONT=sans-serif]Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:[/FONT][FONT=sans-serif]"Baktığımız zaman 35 bin rakamı çok az bir rakam da değil. Ama arzu ettiğimiz rakam da değil. Daha fazla olmasını diliyoruz. Şu anda muhtemelen temmuz ayı içerisinde ikinci bir yerleştirme yapmayı hedefliyoruz. Aslında yılda bir kere yerleştirme yapılıyor ama mevzuatı biraz daha zorlamak suretiyle ikiye çıkardık, bu seneye mahsus olmak üzere. Temmuz ayında bu sayıyı biraz daha artırmak suretiyle engelli kardeşlerimizi biraz daha iş sahibi yapmak istiyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor."[/FONT]

Açıklamayı yaptı yapmasına da sayı vermedi 13 yılda 35 bin engelli almışlar aldıkları sayı çok yüksekmiş bir de mevzuattan bahsediyor, yaa arkadaş zaten 90 bin açık var sen daha neyin peşindesinde sayıyı yükseltmiyorsun 20 bin, 30 bin engelli atadığınız zaman çok mu zorunuza gidiyor, engellileri neden bu kadar oyalıyorsunuz herşey sizin elinizde işte imzala kararnameleri bak nasıl oluyormuş atamalar ama bu dpb edebiyat yapmaktan öte gidemiyor aziz duruma düştüler...

Açıklamayı yaptı yapmasına da sayı vermedi 13 yılda 35 bin engelli almışlar aldıkları sayı çok yüksekmiş bir de mevzuattan bahsediyor, yaa arkadaş zaten 90 bin açık var sen daha neyin peşindesinde sayıyı yükseltmiyorsun 20 bin, 30 bin engelli atadığınız zaman çok mu zorunuza gidiyor, engellileri neden bu kadar oyalıyorsunuz herşey sizin elinizde işte imzala kararnameleri bak nasıl oluyormuş atamalar ama bu dpb edebiyat yapmaktan öte gidemiyor aziz duruma düştüler...

Neden Halen Egelli Memur Tayin Yönetmeliğini Çıkarmadıklarını Söylememiş... ?

tüm engelli kardeşlerime hayırlı olsun umarım hepimiz için hayırlı bir açıklama olur

yılda birden fazla atama diyor arkadaşlar değil mi ? bu güzel haber işte :)

Heiken arkadaşım;

Senin birden fazla atama olayına sevinmene anlam veremedim 2 kere atama olduğunda atanacağımızı mı zannediyorsun, bizim istediğimiz sadece atama sayılarının 20 binleri, otuz binleri bulması, yoksa 3000'le, 1620'le böyle rakamlarla atama olmaz, adama gülerler...

murat6677;

sayıları görmeden tabiki bir şey söyleyemeyiz ama benim yorumum yılda 2 atama olacaksa bu 3000 kişiden fazla olur yönünde ben bu yüzden güzel haber dedim...

Kadro ihtasını yapan kurum, Devlet Personel Başkanı 3 bin alım yapacağız diyor açıklama yapıyor hala resmi değil diyorsunuz, neyin kafasını yaşıyorsunuz bi anlasam. Şu an sessiz kalınırsa temmuzda 3 bin kadro önünüze konur haberiniz olsun. Mücadele verilirse kadrolar artırılır, tıpkı 2012 de olduğu gibi... Tepki konusunu başlatan benim, ben kendi kaygıma düşmedim 94 le heryere giderim, maksat olabiliğince kişi atanabilsin. Kişilerin mücadelesine engel olmayın...

yalnizefe;

Engelli kardeşlerimizin mücadelesi için bizde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, sadece siz değil. 2012'deki sınava girmememize rağmen birsürü arkadaş atama sayılarının artırılması için şehrimizde bakanlıklara gittik, aradık, ettik. Bunu bu sene de yapmaya çalışıyoruz zaten. Tartışılan bu değil. Bakın ilk açıklamaya göre 3000 alım olacağı söyleniyordu. Şimdi temmuzda ikinci atamadan bahsediliyor. Buna sevinelim mi bence hayır. RESMİ değil. Öyle olmasını canıgönülden istiyorum. Bu yıl 2 atama olursa her şey çok daha iyi olur.

Ayrıca bakanın temmuz ayında ikinci atama ile demek istediği şu bence;
Hani 2012 ÖMSS ile 3 atama oldu ya; 2012,2013 ve 2014. 2014'ün şubatında ilk atamayı zaten yaptıklarını kastedip, temmuz ayında yeni girdiğimiz sınavın atamalarından bahsediyor. Yani 2014 EKPSS ile bu yıl sadece 1 atama olacak. Bizi böyle kandırıyorlar işte. Eğer temmuz ayındaki atama da ikinci atama sayılıyorsa 2015 yılında üçüncü atama yani son atama yapılır. Bu en kötü senaryo

EKPSS sınavına girmeyipte sınava giren arkadaşlara yardımcı olan arkadaşlar çıkıyorsa helal olsun valla keşke tüm engellilerimiz bu duyguyla hareket etseler...

Bir de branş olayı çok saçma. Örneğin sıralamada 2600 sırada olan branşa göre 60 puanla mühendsilik kadrosuna yerleşiyor. Ama daha iyi puan alan mühendis branşında kadro olmadığı için yerleşemiyor. Onun daha iyi puanı ortak branşa az geliyor. Bu bir haksızlıktır. Eğer 50 tane bir mühendislik dalına kadro geliyorsa., her mühendislik dalına en az 15 tane kadro gelmeli. Sınava giren mühendisleirn branşları araştırılsın. Yanlışlıkla branş açmadıkları mühendislik dalı kalmasın.

temmuzda ıkı alım oılacak haberı

"Baktığımız zaman 35 bin rakamı çok az bir rakam da değil. Ama arzu ettiğimiz rakam da değil. Daha fazla olmasını diliyoruz. Şu anda muhtemelen temmuz ayı içerisinde ikinci bir yerleştirme yapmayı hedefliyoruz. Aslında yılda bir kere yerleştirme yapılıyor ama mevzuatı biraz daha zorlamak suretiyle ikiye çıkardık, bu seneye mahsus olmak üzere. Temmuz ayında bu sayıyı biraz daha artırmak suretiyle engelli kardeşlerimizi biraz daha iş sahibi yapmak istiyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor."

tam metin su sekılde,

Kumbuzoğlu: Muhtemelen Temmuz Ayı İçinde 2.Yerleştirme Yapmayayı Hedefliyoruz

Arkadaşlar belki güne Soma daki maden işçilerimizin vefatı başlasak ile Devlet Planlama Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU'nun açıklamaları da haber niteliğinde.

Anadolu Ajansına düşün haberlere göre;

Memur-Sen tarafından Gençlik Parkı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" programı düzenlendi.

Engelli istihdamı

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da engelli bireyleri yetiştiren ailelerin yaşadığı zorluklara değinerek, engelli istihdamı hakkında bilgi verdi.

Engelli memur adayları için yapılan merkezi sınavın önemine değinen Kumbuzoğlu, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda yaklaşık 13 yıl içinde, 5 bin 777 olan istihdam sayımız, şu an 35 bine dayanmış durumda" bilgisini verdi.

1500+1500= 3000 temmuz toplam işe alım.

[FONT=Arial]Aynı yerde memur-sen genel başkanının da konuşması var ki daha yapıcı gibi duruyor haberin tamamı alttaki linkte

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, engellilerin işe girmesinin maddi anlamının yanında manevi motivasyonu da bulunduğunu söyledi. [/FONT]

[FONT=Arial]Gündoğdu, "58 bin kadro var, 35 bini doldu diyor başkan. 23 bin kadro boş. En az 50 bin de engelli kardeşimiz iş bekliyor. En geç temmuzda, tamamını, Başbakanımızla ben de paylaşayım. Bu kardeşlerimizin işe kavuşması sadece maddi bir ücrete kavuşma değil, manevi bir motivasyona ulaşmayı içeriyor" diye konuştu.
[/FONT]

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:

Üst Alt