Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 hafta geç ilaç yazdırsam takipsiz mi olurum?

Pickle

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
218
Ben normalde 10 mg ozaprin kullanıyorum. En son doktora gittiğimde onun yanında bir de paligis aldım. İlacı çöpe atmak istemiyorum o yüzden 3 hafta boyunca sadece paligis kullansam, doktora geç gitsem takipsiz gibi bir imaj çizer miyim? Engelli raporu almayı hiç istemiyorum ama staj için sağlık raporu alırken sorun çıkar sonra takipsiz olduğum anlaşılır diye korkuyorum.

Hayır takipsizlik olmaz. Birde 3 hafta ozaprini bırakmak için uzun bir süre Allah korusun atak geçirebilirsin çünkü o ilaç beyninde düzeni kurup remisyon sağlamış sen ilacı kısa bir süre bıraktığında o düzen bozulacak ve düzeni sağlamak için uzun aylar hatta yıllar gerekecek ,değil 3 hafta bıraksan 2 gün bile içmesen sıkıntı hem paligis hemen etki eden bir ilaç değil ki bütün antipsikotikler de öyle bence öyle bir hataya düşme pişman olursun . Tecrübemle sabittir bana güvenebilirsin.

@Pickle, Takipsiz sayılmazsın ama ozaprin 3 hafta içmek iyi bir düşünce değil.

Plagisi çöpe atmazsın ben ilaç değişimlerinde boşa çıkan fazla ilaçları doktora götürüyorum oda yetersiz ilacı olan veya yeni ilaca geçiş yapılacak hastalara veriyor böyle yapan başka kişilerde var doktorda memnun oluyor bu durumdan siz nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama sizde öyle yapabilirsiniz.

takipsiz sayılmazsınız ama 3 hafta ilaç almamak daha doğrusu ilacı aniden kesmek yoksunluk belirtisi gösterebilir.

@Pickle, ilaç değiştirmekten ziyade ilacı anı bırakmak atak geçirmeye sebep olabilir.

Üst Alt