Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%29 raporla ötv muafiyetli araç alabilir miyim?

rheosatis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Büyük bir sinirle yazıyorum. Hasteden raporumu aldım %29 rapor verildi ancak benim rapor oranım %45'ti. Şimdi raporum %29 oldu ancak ehliyetimde "oto. vites özürlü aracı-özel Tertibatlı Otomobil" yazıyor bu hale ötv muafiyetli araç alabilir miyim?

ÖTV'den faydalanmanız için öncelikle 'H' Sınıfı ehliyet almanız gerekiyor. Bu elinizdeki raporda da yazıyor olması lazım. Hastane 'H' Sınıfı ehliyet alabilir diye onay verirse, engel oranına bakmaksınız ÖTV'den faydalanabilirsiniz :)
NOT: Mevcut 'H' Sınıfı ehliyetiniz var ise o zaman gidip istediğiniz araca bakın

Evet hocam h sınıfı ehliyetim var ve üzerinde oto vites özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yer alıyor. Ötv muhafiyetli araç alabilirim değilmi?

rheosatis için rahat olsun arkadaşım rahatlıkla bu indirimden faydalanırsın ;)

rheosatis
Ötv muafiyetinde engelin %40 ve üzeri olma şartı yok.
Sağ alt ekstremite kısıtı ile ötv muafiyetinden faydalanarak özel tertibatlı araç alabilirsiniz.Bu gaz pedalı sola aktarılmış otomatik vites bir araç olabilir, elden tertibat kalabalığı olmaz ve görsel olarak belli bile olmaz.

Arkadaşlar sizlere çok çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.

Raporunu neden düşürdüler hiç gidemeseydin hastaneye

Ortopedik olunca alırtısnız

AYRICA ÖTVSİZ ALINAN ARABAYI KİMLERİN KULLANACAĞI KESİN OLARAK NERDE YAZIYOR BİLEN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM

Sadece ehliyette yazması yetmez raporda da yazması gerekiyor

Üst Alt