Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
28 yıllık sigortalıyım, %82 raporum var. Nasıl emekli olurum?
arkadaşlar merhaba 2 defa kalp krizigecirdim şu an iki stent var hastahaneden %82 sürekli raporum var vergi indirimi için müraacat ettim bana evrak eksiği olduğunu yazı ile bildirdiler bende şu an ççalışamıyyorum onun için sgk ya malulen emeklilik için müracat edecem aynı zamanda 6100 gün primim ve 28 yıllık sigortalılık sürem var aynı oranda rapor alabilirmiyim geçen ay çekilen ekom da ef 32 idi ayrıcada yüksek tansiyon hastasıyım teşekkürler
bülent bey eğer sitede iseniiz bana bir cevap verirseniz çok memnun olurum teşekkürler
Alemdaroglu,
Vergi indirim hakkı için müracaatınızı yapmışsınız eksik belgeleri hazırlayıp gönderin vergi indirim hakkı kazanamaz iseniz Malulen emekli olmak için müracaat edersiniz.
Alemdaroglu öncelikle çok geçmiş olsun
Emeklilik için tüm şartlarınız var sadece vergi indiriminizin onaylanması gerek vergiden emeklili olmak malulen emekli olmaktan daha avantajlıdır ek bilgileri tamamlayıp gönderin onaylanacaktır raporunuz malulen emeklilik daha uzun ve zor bi süreçtir karar sizin.
arkadaşlar teşekkür ederim ilginize.eksik evrağı yollamak için sigortalı olmam gerekiyor oysaki benim 31/05/2018 de sigortalılığım sona erdi dolayısı ile tekrar sigorta yaptırmam gerekiyordu maliyeye evrağı verebilmek için zaten çalışamıyorum ve o işde ayrıca maddi bir külfet olacak onun için bu gün malulen emeklilik için baş vurdum pazartesi günü heyete girecem bu gün araştırma hastahanesinde doktorları gezdim eko da ef %20-25 çıktı ayrıca da mitral kapakda sorun varmış
triküspit kapakda da sorun varmış kısacası kalpde bi hayli sıkıntı varmış eko yu çeken doktor heyetten gerekli oran rahatlıkla çıkar dedi artık nasip benim sizden öğrenmek istediğim bana sgk dan malulen emeklilik ile engelli emeklilik arasında maaş farkı yok dediler onu merak ettim saygılar
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, ben senin yerinde olsam şu an malülen emekli olmam, sgk lı olarak sigortamı yaptırırım her hangi biryerde veya bir işe girerim 1 aylığına yazıyı alırım ve maliyeye teslim ederim, vergi indirimi ile emekli olurum malülen emeklilik ile vergi indirimi ile emeklilik arasında tabiki maaş farkı olur , farkını bir yere bırak ileride iyileştiğinde işe girmen durumunda malülen emekli olursan maaşın kesilir ama vergi indirimi ile emekli olursan maaşını almaya devam edersin.
arkadaşım iyi diyorsunda evrağın gidip gelmesi bir ay sürse eyvallah ayrıca inşallaah ben düzeleyimde maaşımı kessinler engelli emeklilikle emalul arasında maaş farkı yok dediler yani kurumdan bu bilgiyi verdiler ben resmi kurumdan sikortamın tamamı 6000 günüm var yüksek pirimden şu an istesemde çalışamıyorum zaten
Alemdaroglu sizin baş vurupta yarım kalan işleminiz var
Zaten tekrar sizden evrak istemezler bir vergi dairesine didip sevk alın bakalım bir şey diyeceklermi bir arkadaşım sizin yaşadığınız sorunu yaşadı sgk son vermişti istemediler o tarihte baş vururken aktifdi dediler sgk
umut kardeş bağlı bulunduğum maliye diyorki sigortan sonlanmışsa eksik evrağını yollayamıyoruz sigortalı olmak zorundasın diyor senden benim ricam benim tamamı belediyeden ödenmiş 6000 gün pirimim var asgari ücretten değil maaşım oldukca yüksekti şimdi ben malulen emekli olursam maaşım malulen oldum diye maaşım düşermi yoksa ödediğim primler göz önünde bulundurulurmu teşekkürler
Alemdaroglu ödenilen primler tabi dikkate alınır
O halde sgk baş vurun malulen emeklilik için ama
Bir yerde 3 /5 günlük sigorta yaptırabilirseniz vergi indiriminden emekliliği tafsiye ederim size malulen biraz zor meşakatli bir süreçtir.
Vergi indirim hakkı elde etmeniz ve sonra erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız daha iyi olabilir. Ne bileyim, ileride çalışmak isteyebilirsiniz mesela...
Bence bir yerde 10 gün çalışın/sigortalı olun ve o arada yeniden vergi indirim sürecini işletin...
Ama hiç uğraşmak istemiyorsanız, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde rapor almak konusunda sıkıntınız yoksa, evet, malulen emeklilik için de başvuru yapabilirsiniz. Ama bilin ki o durumda da kurum sizi hastaneye sevk eder ve maluliyet raporu almak çok daha meşakkatli bir iştir.
Malulen emeklilik için kurumun sevk ettiği hastahanenin raporunu kurum kabul edermi
arkadaşlar merhaba benim merak ettiğim kurumun sevk ettiği araştırma hastahanesinin verdiği raporu sgk nın sağlık kurulu kabul etmeyip kendi değerlendiriyormuş madem öyle neden bizi sevk ediyorlar bilgisi olan arkadaşlardan yorum istiyorum lütfen SAYGILAR herkese.
Alemdaroglu mrb:sgk sevki ile gittiğiniz hastane malulen
Emeklililik için oran vermez zaten rahatsızlıklarinızı belirtir doktorlar detaylıca kurumun doktorlarıda inceler durumunuz maluleliye giriyorsa emekli eder kararsız kaldığı durumlarda ara kararla üniversite hastane tekrar sevk eder malulen emeklilik zor ve meşakatli sabır isteyen
Bir emekliliktir.
teşekkür ederim umut kardeş girdik bir yola bakalım sonu hayırlı olur inşallah sonucu buradan detayları ile paylaşırım benim durumumda olan arkadaşlara bir faydası olur hayırlısı ile.
arkadaşlar konu başlığını bulamadım o yüzden buraya yazmak zorunda kaldım ben sakaryalıyım malulen emeklilik için müraacat ettim kurum beni sevk etti hastahane raporlarım bağlı bulunduğum kurumun sağlık kurulu kocaeli nde imiş sonuç hala gelmedi yaklaşık 1 ay oldu benim öğrenmek istediğim e devlet değil başka bir yerden evrak takibi oluyormu bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
teşekkürler bülent bey e devletten evrak takibi yaptım dün evrağımın cevabı sakarya sgk ya gelmiş ama neticenin ne olduğunu bilmiyorum pazartesi öğrenecez artık bende kalp yetmezliği ve ileri derecede kapak hastalıgı var ayrıca iki damarımda stent var bir damarda hala tıkalı ef ½20 25 6100 gün primim var 28 yıllık sigortalılık sizce raporum olumlumudur iyi akşamlar
arkadaşlar merhaba 17/04/2018 tarihinden bu yana emekli olmak için uğraşıyorum ama nafile hala sonuç sıfır bahsettiğim tarihte %82 raporla vergi indirimi için müraacat ettim 26/06/2018 tarihinde cevap olumsuz olarak geri geldi aynı gün kızdım malulen emeklilik için ilgili kuruma başvurdum onlar beni araştırma hastahanesine sevk ettiler orada tetkiklerim yapıldı
çekilen ekomda ef 20-25 çıktı kalp kapağında da ileri derecede arıza olduğunu söyledi doktorlar hiper tansiyon var kollestrol var bunların hepsinin raporlu ilaçları var onuda aldılar araştırma hastahanesinde görevli 6 prof doçent ve yardımcı doçent doktor ve 3 uzman doktorun onaylı raporunu sgk sağlık kurulunun 5 tane prt doktoru kabul etmemiş ve beni başka ildeki araştırmaya sevk etmiş yazzıklar olsunnn
bunların ara kararının allah belasını versin ama ne yapalım başka çarem yok uyacaz ara karara arkadaşlar konuyu takip edenler siz siz olun malulene asla baş vurmayın bana burada arkadaşlar dediler ve ben bile bile lades dedim siz demeyin yarın ikinci hastahaneye gidiyorum hayırlısı ile
eksik efvrak benden anjio raporlarını ve eko mu istediler maalesef benimle aynı gün aynı hastahaneden rapor alan amcaoğlumun raporu onaylandı oranda ½43 idi şaka gibi
09/08/2018 de ikinci rapor için heyete girdim hala bir sonuç yok artık umudumda yok sağlığımda her geçen gün kötüye gidiyor artık uğraşmayacam nasıl olsa bana bişe olsa aileme hemen maaş bağlayacaklar ben alamadım onlaar bari alırlar bu devletten bi b....... olmaz bu bir rezilliktir böyle bürokrasimi olur cimere yazdım ordanda bi sonuç yok beni iyileştirsinler emeklide etmesinler ben kendime bakarım ama o da yok 6000 gün prim öde sonrada böyle uğraş nede olsa türkiyede yaşıyoruz başka ülkede olsa bu kadar asla bekletmezlerdi..
hiçmi bir tanıdığınız yok bir yerde sizi siğortalı gösterecek...eksik evragınızı tamamlayıp gönderecektiniz..en zor olan malulen emeklilik işlemleridir..kendi kendinizi boşa sıkıntıya düşürmüşsünüz...
6000 günle verği indirimiyle emekli olsaydınız...asgari ücretle yattıysa 1400 ile 1500 tl gibi bir maaş alırdınız...
brüt 3000 tl nin üstünde yatırmışsanız yaklaşık bu maaş 2300 tl olacaktır..
şimdi malulen bu maaşı alabilecekmisiniz.iyi düşünün... 4a SSK kapsamında malulen emekli olan kişiler 800-1000 TL arasında alırken,
4b Bağkur kapsamında emekli olanlar da 800-1000 TL arasındadır.
Fakat çiftçiler Bağkurdan emekli olduklarında 600-800 TL arasında maaş alacaktır.
4c kapsamında emekli olanlar ise 1946-2100 TL maaş alacaklardır. evrak eksiği olduğunu yazı ile size birdirmişler..hastane sizin çıkan tahlil ve emar ne ise onlarıda verği dairesine göndermediği için verği dairesi eksik evraklakları istemiş..sizin raporunuzu iptal etme yetkileri yoktur zaten...
ben yaklaşık 4 yıl ugraştım iki kere 2 yıl süreli verdiler..şimdi yeni emekli olabildim...sen bu işlerde acemisin..biraz sabır...
zaten engelli raporunu almıssın sadece vergi indirimi alacaksın..oda yaklaşık 3 4 ay sürüyor...
bülent bey ben şimdi baktım e devletten dosyam bağlı bulunduğum sgk ya gelmiş ve şöyle diyor emeklilik servisi 4-emeklilik öncesi 4a bu emekliliğim onaylanmışmı demek oluyor bir bilgi lütfen.
arkadaşlar merhaba 28/06/2018 de malulen emeklilik için müraacat ettim iki defa araştırma hastahanesinde heyete girdim ve dün e devlete baktım cevap gal,ba olumlu gelmiş şu an evrağım tahsis numarası bekliyor diyor emeklilik servisinde gelişmeleri dedaylı bir şekilde sizlerle paylaşacam saygılar.
Alemdaroglu...hocam sizin için çok sevindim gerçekten ,keşke ilkin vergi indirim ile müracat etseydiniz de çok sıkıntı çekmeyeydiniz ama olsun umarım sonu hayırlı biter...çok geçmiş ve hayırlısı olsun