Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

27 Yaş üstü engelli bireylerin özel eğitim alması durdurulmuş!

jonjon

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
39
Yeni yıla girerken, Milli Eğitim Bakanlığınca 27 yaş ve üzeri özel gereksinimli bireylerin özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti MEBBİS girişleri engellendi ve ekranda, sadece “0-26 yaş aralığına eğitim verilebileceği” ibaresi belirdi.
Bu durum, hizmet alan yaklaşık 600.000 ailede, 3350 hizmet kurumunda ve çok sayıda çalışanda büyük tedirginlik yaratmıştır.
Az önce, yapılan görüşmelerle, sistemin tekrar açıldığını duymakla birlikte süreci yakından takip edeceğiz.
Özel gereksinimli bireylerin eğitimi YAŞAM BOYUNCA SÜRMELİDİR!
Üstelik, en fazla verilebilen eğitim süreleri yetersiz iken, kişiye özel olması gereken eğitimler yapılmaz iken, bir de yaş sınırlaması getirilmesi kabul edilemez!

muhtemelen devlete gereksiz yük olduğu düşünülüyordur.
bütçe açık verince kısabildikleri yerden kısıyorlar.

2026 yılı düzenlemede özel gereksinim rehabilitasyon okuluna gidenlere 27 yaş sınırı getirilmiş.anladıgım kadarıyla engellilerin pek çok konuda sorun ve sıkıntı yaşadıgı durumlar yetmiyor gibi, birde bu durum çıktı.Okullara yapılan ödenekten kısmak için anladıgım kadarıyla bu durum ama göz ardı ettikleri o kadar durum varki. Orası sadece haftada 2 gün gidilen sıradan bir yer değil.sosyalleşmeleri,hayatın sadece evden ibaret olmadıgı,rahat ettikleri,dışlanmadıkları,birşeyler ögrendikleri yerdi. birçok kişi bu durumda madur olacak.bu konuyla ilgili cimere yazalım arkadaşlar.destek istiyorum. Eğitimin yaşı olmaz deniyor. Ayrıcalıgıda olmasın!!!

@Kırmızıı bu durum hiç iyi olmadı. Engelli bireyler dogarken hayata kısıtlanarak.. Sorunlarla sıkıntılarla dünyaya geliyor. Saglıklı bebekler için adım atmak top atmak anne demek harfleri ögrenmek çok daha kolay oluyorken bunlar engelli bebekler yada bireyler için çok zor oluyor. Emek çaba daha çok zaman gerektiriyor. Engelli olarak yaşam zor maddi açıdan iş meslek egitim saglık sosyal olarak ulaşım fiziksel engeller. Hangisini yazayım bilmiyorum. Köstek olmak yerine keşke insanlar mış gibi yapmadan gerçekten destek olsalar. Ne güzel olur. Umarım en kısa sürede bu kocaman sorun çözülür ve hiç bir özel birey egitiminden mahrum kalmaz çok zor bir durum...

@jonjon bir gelişme varmı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt