Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 yılı itibarı ile Engelli Hakları..?

Muhendsyonetim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar Merhaba ,
Yaşamış olduğum rahatsızlıklar sebebi ile % 71 engelli raporu aldım. Vergi indirimi emeklilik hakkı sebebi ile emekli oldum. Sürekli kanunlar, maddeler haklar değişiyor veya güncelleniyor. Sizlere sormak istediğim 2025 yılı itibari ile engelli bireylere Türkiye'de uygulanan hayatı kolaylaştırmak için uygulamalar ve haklar nelerdir bilgisi olanlar genel bir değerlendirme yapabilir mi yada tek te te aklına gelen arkadaşlar yazabilir örneğin ben açık öğretim okuyordum orda harç ücreti almadılar gibi .
Seyehat, vergi, okul v.b v.b bilgileri olanlar varsa yazabilirmisiniz burda bir güncelleyelim

Artık günlük haklar kaybolabiliyor şu haklar var diye yassak olmadığı zaman hayal kırıklığı na uğrayabilirsin

Su faturasında indirim
Telekomünikasyon firmalarında %25 indirim(telefon, internet)
Şehir içi belediyeye ait ulaşım araçları ücretsiz
Şehirler arası ulaşım firmalarında %25 indirim(bundan emin değilim öyle hatırlıyorum)

Şimdilik aklıma gelen bunlar 👍🏻

Baktım sitesinden doğru hatırlıyor muşum

Devlet Demiryollarına ve Deniz Yollarına ait şehir dışı seferleri ücretsizdir. ''Ağır engelli'' ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile beraber olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.

@Muhendsyonetim,

Şimdi baktım ücretli sanırım yanlış bilgi için kusura bakmayın. Tcdd danışma hattını bi arayıp sormak lazım indirim vs varmı diye

Tcdd ücretsiz engelliye eğer refakatçi var yazısı varsa kimliğinde onada hersey bedava,
Tren,müze sehirlerarasi

@Muhendsyonetim,

Önceki yıllarda tcdd mesela 8 veya 10 kişiyle sınırlamıştı. Bazen böyle absürd uygulamalar oluyor diyor.

Tek bir refakatçi ve engelli kişi başkada yok

Tcdd hızlı tren normal tren ÜCRETSİZ

Müze ören yerleri ÜCRETSİZ

Türkiye genelindeki belediyelere ait tüm taşıma araçları "metro otobüs, vapur vs ÜCRETSİZ

THY,( THY satış ofisinden almanız gerekiyor. Onliy bilet alınamıyor.)sehlrler arasi otobüs firmalarında da %25 İNDİRİM

SU, Elektrik, telekomünikasyon %25 indirim.

Postane,banka,hastane kuyruklarda öncelikli sıra

Engelli kimlik kartı çıkarmayı unutmayalim

@Mühendisyönetim hızlı tren ücretsiz form doldurup verdiginizde agır engelliyseniz ulaşımda refakatçi hakkı vardır yazılı engelli kartınız varsa . Refakatçinizde sizinle birlikte ücretsiz. Engelli kimlik kartı bulundugunuz ilden sosyal hizmetllerden alabilirsiniz

Üst Alt