Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS'ye girenler, pandemiden ölürse bir daha EKPSS ye giremeyecek!

mehdi 2019

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
[karamizah] 2020 EKPSS ye girenler, pandemiden ölürse bir daha EKPSS ye giremeyecek !

konuya kara mizah imasıyla girmek zorunda kaldım !!!

ortada pandemi ve bu hastalığın hala daha adam gibi bir ilacı yokken.

20 küsür kişilik sınıflarda ya camlar açık kalacak ve hava ortalama 15 derece altında

ve haliyle oturduğu yerden üşüyenler öksürenler aksıranlar normal grip ve soğuk algınlığı mevsiminde

tam sınavdasın ve arkandaki habire hapşırıyor. kimden ve var ne yok belli değil !

camları kapatsalar 20 kişi aynı alan içinde aynı havayı soluyacak.

özetle bunu tarihi belgesellerdeki ; garip bir şekilde.

2. dünya savaşında, almanların toplama kampındaki gaz odaları insanın aklına geliyor.

bu sınav engelliler için zaten engelli demek çeşitli sağlık sorunları nedeniyle

özel durumu nedenyle sağlıklı hareket edemeyen
ve ekonomik açıdan iyi bir geliri olmadığı için
çok iyi beslenemeyen bir halk sınıfı gibiyiz desek yalan olmaz !
bu kategoriyi ben uydurmuyorum. :(

şu dönem onlarca insanı bu pandemi sürecinde kaybettik !!!

galiba ; şu garip atasözü gerçek olacak ; türk gibi başla, alman gibi devam et, ve bitir. !!! ( kimi bitiriyorsunuz !? neyi bitiriyorsunuz ! ? )

işte gerçekçi çözüm önerileri ! ;;;

buradan ekpss sınavının pandemi kalkana kadar iptalini
ve olası memur alımlarının daha önce yapılan sınav puanlarına göre devam etmesini önereceğim,
ama içimizdeki bazıları bu çözüm önerisini beğenmeyip ; muhalif yorumlar ve eleştiriler yapabileceğini biliyorum.
hiç bir engelli arkadaşımızın hayatı zaten baştan sona doğru düzgün yapılamayan bir sınav puanından daha değerli değildir.

ben bu düşünceye katılmıyorum diyorsanız buyrun size engel olan yok !
belki katılım az olur ve direk kazanırsınız. ama pandemi nedeniyle kazandınız yazısının geleceği günü görebileceğinizden enşeliyiz.

son söz ; hani hayat eve sığardı !?

mehdi 2019

Hay kalemine sağlık! Artık sınavların eski hükmü yok, yapılan atamalar komedi. Bu tabloyu bile bile hayatı bu kadar hiçe saymak, kendi hayatına saygı göstermemeyi de anlarım ama başkasını tehlikeye sokacak kadar bencil olmak. Allah herkese aklını kullanacak zeka da versin ne diyeyim. Ösym nin cebini doldurmaktan başka bir amaç yok burda. Kossskocaaa devlet bizi düşünüyor ki yapıyor diyenlere selam olsun. Umarım hayatını ve sevdiklerini riske atacak kadar güzel sonuçlanır. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Peki o zaman benim gibi bu sınava ilk kez girenler ne olacak? Önceden bir puanım yok, öyleyse ben atanamayacak mıyım? Önceden bir puanı olanlar ve ilk 2 atamada atanamayanlardansınız sanırım, çözüm öneriniz biraz bencillik kokuyor. Sınava girmeyelim de aldığımız puan neyse onunla atanalım diyorsunuz resmen.

Sınava giren engelli adaylar, memur olduğunda da bir kamu kurumunda akşama kadar mesai yapacaklar, orada hastalık bulaşmayacak mı? Biraz mantıklı düşünün, kendi açınızdan değil başkalarını da düşünerek daha geniş açıdan düşünün.

3ngineer
Sizden alâ bencil yok. Bir de önceden girenleri bencillikle suçlamanız yok mu! Insan gülüyor vallahi😃

mehdi 2019
Yahu bir de en uzak köşelere vermişler bizi. Sınav yerleri çok uzakta ya!

İstorika

Bencilliğe dair bir ifademi gördünüz mü :) Kendisi topyekün sınav olmasın öncekiler puanıyla atansın diyor, ben de öyleyse puanı olmayanlara karşı çözümünüz nedir diye soruyorum. Buradan bencilliği çıkarıyorsanız sınavda Türkçe paragraf sorularında dikkatli olun derim, yanlışlarınız çok olmasın.

Sınav Nisan'da yapılmalıydı. Ösym o kadar sınav yaptı. peki: hapşıran, öksüren biri bulaş riskini geçtik diyelim sınava girenlerin dikkatini dağıtamaz mı? Bu arada normal KPSS sınav soruları o kadar da kolay değil miş. EKPSS sorularını da Ösym hazırladığına göre.. çetin bir sınav olabilir...

3ngineer

Ben tezli yüksek lisans öğrencisiyim, paragrafım iyidir merak etmeyin. Siz kendinize bakın😉

şimdi siz ne istiyorsunuz onu anlamadim ekps yapiliyor nie yapiyor diyorsunuz yapilmiyor nie yapilmiyor diyorsunuz online sınav yaparim isterseniz tüm sürale ayni ortamda sınava girin kopya cekmek serbest adaeletimiz cok iyi saten:D

Syusuf
Bizlere, hak ettiğimiz atamaların yapılmasını istiyoruz. Engellilerin artık muhtaç bir şekilde yaşamalarını istemiyoruz..

menfaatçi bir şekilde düşünmek gerekirse !!!

zaten kamuda memur olanlar sınava tekrar tekrar girip

isim şehir oyunu oynar gibi zırt pırt yer değiştirdikleri için alımların %50 i yalan oluyor.

kadrolar zaten memurken memur olanları atıyor ama teknik açıdan atanamadıkları için atamalar yalan oluyor !

yani ortada kaba tabirle engelli oluşturan bir sorun var !

tekrar düşündümde ! umarım EKPSS bu yıl yapılır !

zaten pandemi 15 günde komaya soktuğu düşünülürse !

gelecek yıl ekpss alımlarında baya bir boş kadro açılacak

ve rekabet edilecek sayı baya ciddi anlamda düşecek !

uzun lafın kısası 2020 ekps ye girmek resmin bir intihar gibi bir şey !!!

ama tabi bu mantığıda anlamak lazım !

insan gibi ya yaşa yada sınava gir !!!

Allahın dediği olur mantığı ile sınava girmek mantıklı mı !?
Allahın verdiği akıl pekte mantıklı olmadığını söylüyor !!!

1 hafta kaldı devlet engelliler için gerekirse sokağa çıkma yasağı çıkarmalı çocuk oyuncağı olacak yoksa 1 saat sınav 1 saatlik sokağa çıkma yasağı olmalı sadece engelli öğrenci veli ve minübüsler çalışmalı engellilere çok görmemeleri lazım

bırakın 3 30 puanla atanayım edebiyatını :)

Çok yerinde bir mesaj ve konu olmuş ama malesef bu bilinçte insan çok az, kaldı ki sınavı düzenleyenlerde böyle bir salgının ortasında hayat eve sığar deyip sonrada kronik sağlık sorunları olan insanları bir araya getirerek sınav düzenlemek? Mental problemlerde var sanırım. Mantıklı ve tutarlı bir taraf bulamıyorum üstelik önceki sınavda 80-90 puanla atanamayan ve hala işsiz olan bir çok insan varken. Amaç sadece sınav yapmak ve insanları işsiz bırakmak mı ? Pekale eski sınav kullanılıp bir baraj belirlenerek atama yapılabilir. İlla sınav yapılacaksa insanları bir araya getirmeden online sistemler kullanılarak da sınav yapılabilir. Örnek Anadolu Üniversitesinin vize sınavları. mehdi 2019

Bakan açıklama yaptı Aralık gibi atama yapacağız diye..:)

Sınava girmek isteyen girer girmek istemeyen girmez bu kadar basit. Kaldı devlet elbet önlemini almıştır daha önce farklı sınavlar düzenlendi covidli olanlar bile girdi tedbir önlem altinda.

Vaka sayılarının düşük olduğu, havanın sıcak olduğu ve sınıfların havalandırma şansının olduğu dönemde ertelenir, vaka sayılarının inanılmaz yükseldiği ve kapalı ortamın olacağı dönemde sınav yapmak akıl alır bir durum değil. Ben Cimer üzerinden şikayet yazdım, herkes yazsın. Sınava girmek intihar gibi bu süreçte. Diğer sınavlar yapıldı, evet ve o sınavlarda da kronik rahatsızlığı olan insanlar vardı, bu da doğru ama hepsi havanın iyi nispeten vaka sayılarının düşük olduğu dönemde yapıldı. Kronik rahatsızlığı olan öğrenci grubunun en fazla olduğu EKPSS ise en riskli ve en kötü zamanda yapılıyor! Sınav ertelenmeli! Bu süreçte de yeni atama yapılmamalı. Bu herkes için hem adil hem de korumacı olur. Lütfen Cimer üzerinden şikayeti dile getirin ve ulaşabilecek tüm yetkililere sesinizi duyurun. Ölmek istemiyoruz!

Sylarx

Arkadaşlar hiç de oralı değiller. Sınavdan sonra gorecem ben onları. Ya hastalıktan ya da atanma sayısından dert yanacaklar...

Bu süreçte yapılması gerçekten akıl alır gibi değil. Bir çok kişi ilk defa gireceği için yapılmasını istiyor ama durum gerçekten çok kötü. Bir çok ilin valisi açıklama yaptı ve işlerin ne kadar kötü olduğunu söyledi. Bahar aylarında durum şu andan daha iyi olmasına rağmen ertelendi ama şimdi çok çok kötü durumda bile yapılması konuşuluyor. Bu çok saçma. Aynı şekilde sınav yapılmadan atama yapılması da öyle. Kişisel kazançları bir tarafa bırakarak hep birlikte ertelenmesini talep etmeliyiz. Ve yeni sınav sonrası da iyi bir alım yapılması için çalışmalıyız. Avrupa kapanırken, biz en riskli grup olarak kapalı alanda sınava zorlanıyoruz!

ben şizofren okadar ağır ilaç kullanıyorum bencede ertelenmeli günde 83 kişi vefat ediyor kronikler evden bile çıkmamalı nisanda yapılacaktı sınav astımı olan var akçiğer karaçiğer kanser da sayım mı da kış günü bizi tehlikeye attılar en yoğun zamanda hadi girin sınava dediler toplama kampı gibi şeref yoksunları bile bile ölüme attılar

Sağlık bakanı bugün hastane kapasitelerini artırmak için görüşmeler yapmış İstanbul'da. Eskişehir valiliği de yaşlılar için kısıtlama getirdi ve bilim kurulu üyesi de artık hastalığın kapıdan içeri girdiğini itiraf etti ama biz bu koşullarda sınava gireceğiz! Havalar soğudu ve kapalı alanda sınava giriyoruz! Şaka gibi!

Lütfen herkes Cimer'e yazsın. Tepkimizi koyalım. Bir kaç kişinin isteğine boyun eğmeyelim. Hiçbir şey sağlıktan önemli değil!

Cimer' e yazsanızda birşey değişmeyecektir. Zaten sınavın yapılmasına karar vermişler üstelik sınava giriş belgeleri bile yayınlanmış bu noktadan sonra geri döndürmezler bence, zaten böyle bir zamanda yapılması başlı başına hataydı o zaman ilk yayınladıkları tarih bile çok daha iyiydi, içinde bulunduğumuz dönem grip mevsimi aynı zamanda basbas bağıra bağıra söylüyorlar covid19+grip daha ölümcül diye, bu sınava girecek olanlar tam sağlıklı bireyler olmamasına rağmen hala saçma sapan görüşler yazan arkadaşlar var bu pandemi durumunu oyun zannediyorlar sanırım. Millet daha neyin içinde olduğunu kavramış durumda bile değil !

Giriş belgelerinin pek bir önemi yok, isterlerse yine erteleyebilirler hocam. Ama bazı arkadaşlar durumu ciddiye almıyor ve sınavın yapılması konusunda çalışma yaptılar. Bunu vebali hepsinin boynunda. Biz elimizden geleni yapalım. Cimer üzerinden yazın, ulaşabildiğimiz derneklere milletvekillerine yazalım. Elimizden bu geliyor ve canımız riske atılmamalı.

Sınava 1 hafta kalmış zaten her hangi bir gelişme olmayacak. Girmek isteyen girer bu kadar basit

Engellileri düşünmeyen devlet, en riskli zamanda sınavı yapacak. Aklıselim insan biraz olsun bu niyetin ardını araştırır. Kadro yok, atamalarda iyileşme yok, normalleşme döneminde ertelenen sınav pik dönemde ne olursa olsun yapılacak! Çok mu düşünüyor yoksa olmayacak atamalar için kalan sağlar bizim mantığı mı? Her sene engelli sayısı ve engelli memur aday sayısı artıyor. Talebi karşılayabilseydi eğer herşey normal şartlarda yapılırdı, gerçekten istihdam yaratılırdı. zaten çoğu kronik. Elini rahatlatacak. Bu da bir çözüm 🤔 Dahiyane.

Gittim ve sinav giriş belge mi çıkardım kıskanmayın sizde gün gelir atamışız kendinden korkan bilmezlerde sınava girmesin nokta

Sinava ilk defa girecektim. Hayaller kurdum kendimcede calistim. Ama ailem asla sinava girmemi istemiyor. Yakalanirsin coronaya diyorlar. Haftalardir evdeyiz. Cok uzgunum sinava giremeyecegim..

Sınav iptal olmaz. Az bir süre kaldı. Sınavı da yapmak zorundalar 2018 geçerliliği bitiyor. Virüsten bahsediyoruz tabi ki korkulur. Dünya geneli binlerce insan ölüyor. Hepimiz için zor bir süreç sınava farklı engel grupları giriyor. Gerçekten aramızda hastalığı atlatan kadar geçirmekte olanlar bile olabilecek. Çok riskli gruptaysanız sınavı gözden geçirin. Özellikle kalp ve solunum yolu hastaları (astım, koah)

keyfine giriyorum zaten salondan çıkar giderim klostrofobi raporum var mecbur cıkaracaklar sonsuza kadar o salonda kalamam

Üst Alt