Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'da EKPSS ile atanıp 1 yıl sonra mezuniyetin ardından yeniden atanabilir miyim?

Konular
25
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar. 16 aralıkta yeni atamanın tercih sonuçlarını öğreneceğiz. Bu konuyla ilgili aklımda soru işaretleri var.

Üniversite 4.sınıf öğrencisiyim, öğretmenlik okuyorum. 2014 ekpss(ortaöğretim) ile muhtemelen bu atamada yetecek kadar puana sahip oldum.
Normalde öğretmenliği her şeyden çok istiyorum ama maddi durumumuz çok kötü aileme destek için başka çarem de yok, tercih yapmalıyım.
Ben şimdi bu atamada memur ya da hizmetli olursam 2016 da yapılacak sınavda öğretmen olabilir miyim? aradan 1 yıl bile geçmemiş olacak.
Aynı zamanda okulum bitince lisans diplomamı alıp çalıştığım kuruma verirsem kademem artar mı? yine lise olarak atandıktan 1 yıl bile süre geçmemişken lisans diplomamı vermiş olacağım, bu da haksızlık olur mu?

çok zor durumdayım, aklım karışık yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkür ederim.

belki olur belki olmaz bilemiyorum. Ama 1 yıl sonra Öğretmenlik olmaz ise 2-3 yıl sonra olsun. Fazla bir kayıp olmaz sizin için.

csharpci

teşekkür ederim cevabınız için. öğretmenliği çok istiyorum dediğim gibi ama ailem için de bu atamada atanmam lazım, arafta kaldım resmen. eğer dediğiniz gibiyse yani öğretmenlik olmaz da lise olarak atanıp 1 yıl bile geçmeden lisasn diplomamı verirsem durum nasıl olur?

Hmm siz o zaman lise den girdiniz EKPSS ye. Öğretmenlik için Lisans türünden EKPSS sınavına girmeniz gerekiyor. Lise önlisans ve lisans olarak ayrı ayrı sorular çıkıyor EKPSS de. Siz bir sonraki EKPSS sınavını bekleyeceksiniz ve lisans dan gireceksiniz.

csharpci

onu yazdım ya zaten :) ben lise olarak girdim 2014'te şu an son sınıf lisans öğrencisiyim. Öğretmen olmak için kuralları, sınavı vs. her şeyi biliyorum ama lise mezunu olarak atandıktan 1 yıl sonra olabilir miyim onu çözemedim.

2016 EKPSS ye lisans türünden girmen gerekir. 2014 EKPSS lise türünden Öğretmen olamazsınız. Sözüme inanmıyorsanız ilinizdeki Aile ve Sosyal İşler Müdürlüğüne telefon açarak sorabilirsiniz. Ya da ulaşım probleminiz yoksa gidip yüzyüze görüşmenizi tavsiye ederim.

Merak etme öğretmen olursun.Sen şimdi memur ol.Ekpss'ye de lisans düzeyinden gir ve öğretmen atamasını bekle.Öğretmen ataması yapıldığı zaman tercih yapar atanırsın ve memurluktan öğretmenliğe geçersin.

csharpci
siz yanlış anladınız ya da ben yanlış anlattım:) 2016 ekpssye öğretmen olmak için lisans olarak girmem gerektiğini biliyorum, gireceğim de zaten. demek istediğim lise olarak girdiğim 2014 ekpss ile bu sene atanırsam durum nasıl olacak.yani üniversiteden mezun olmama 1 sene kalmışken lise olarak atanırsam, 2016 ekpss ile öğretmen olabilir miyim? ya da lisans diplomamı verip kadememi artırabilir miyim?

yakups
çok teşekkür ederim içim rahatladı, inşallah öyle olur :)

Ben ve benim gibi onlarca kişi böyle yaptı kaynak sağlam merak etme:)

Üst Alt